Ce-a mai ramas din „lista lu’ Robu”?

Retrospectivă cronologică a anului 2014 (1)

Timișoara n-a mai ajuns să se bucure de toate bunătățile promise ale guvernării USL. Și asta fiindcă, la începutul anului, alianța se destramă, iar liberalii lui Robu ies din guvern. Așa că primarul a rămas în brațe cu toate proiectele promise. Bine, oricum nu primeam vreun ajutor nici cu liberali în guvern, dar măcar așa Robu are o scuză pentru nerealizări.

1 ianuarie. Trecerea în Noul An în Timișoara s-a făcut cu ceva scandal. Astfel, timișorenii care au sărbătorit Revelionul în centrul orașului au fost lipsiți de tradiționalul foc de artificii. Asta, după ce primăria a schimbat locul de unde porneau acestea din fața Catedralei în Parcul Central.
2 ianuarie. După o mai lungă suferință dată de o boală gravă, șeful Poliției Locale, Doru Spătaru, se stinge din viață. În cariera sa, Spătaru a mai condus IPJ Timiș, Poliția Timișoara și Poliția TF Timiș.
6 ianuarie. În timp ce românii încă mai chefuiesc pe lîngă vreun Ion, Nelu sau Ionică, fostul premier cu n-șpe perechi de ouă, Adrian Năstase, mai primește o condamnare la pârnaie. De astă dată, de patru ani pentru șantaj și luare de mită în Dosarul Zambaccian. Fostul premier minune tocmai ce ieșise de după gratii în urma unei pedepse primite în „Trofeul calității”. De această dată se prezintă singur la arest, fără a-și a-și mai face piercing în gușă.
14 ianuarie. Primarul Nicolae Robu face publică o listă cu nu mai puțin de 37 de proiecte perntru Timișoara. Valoarea lor totală se ridică la cinci miliarde de euro. Era o perioadă în care USL încă funcționa, iar Robu, naiv, mai credea că Guvernul Ponta are ochi și pentru Timișoara.
16 ianuarie. Vine prima reacție la „lista lui Robu”. Din partea PDL, pe atunci adversar al PNL, acum aliat. „Niște enormități” care ar putea deveni realitate în 500 de ani, e verdictul PDL față de proiectele primarului.
17 ianuarie. La acea vreme, era o știre destul de banală. În toamnă urma să se vadă importanța fenomenului. E vorba de un gest al primarului PSD-ist al Lugojului, Francis Boldea, care a trăiat Internetul angajaților pe motiv că aceștia își pierdeau vremea pe Facebook.
21 ianuarie. CJ Timiș alocă din bugetul propriu 100.000 de lei pentru „măgăoaia” frumos botezată Catedrala Mântuirii Neamului. Cu toate acestea, președintele instituției, Titu Bojin, nu va fi lipsit de probleme în acest an.
23 ianuarie. În urma unui concurs desfășurat la București, Mihai Anghel câștigă un nou mandat de șef al Radio Timișoara. El a avut un contracandidat în persoana lui Stelu Iordache, puternic susținut de Titu Bojin.
28 ianuarie. Este votat bugetul Timișoarei în valoare totală de 307 milioane de euro. Unul „orientat spere dezvoltare”, potrivit primarului Robu. Pe motiv că a fost „făcut pe genunchi”, consilierii PDL, actualii aliați ai primarului, nu votează bugetul.
horia cristian
6 februarie. Deputatul liberal de Timiș Horia Cristian face o declarație care îi va aduce o tristă celebritate. El afirmă că Timișoara „nu este buricul pământului”, declarație făcută în sprijinul guvernului care ștergea Timișoara de pe lista orașelor unde se vor ridica spitale regionale.
22 februarie. Dănuț Lața, reales la al n-șpelea congres! Mai greu ca la alte alegeri, „Matusalemul” fotbalului românesc, Dănuț Lața, obține un nou mandat de șef al AJF Timiș. Doar șapte voturi a avut Lața în fața contracandidatului său, Ioan Mureșan, fost arbitru, fost comisar la Garda Financiară.
24 februarie. Klaus Iohannis, la acea vreme prim-vicepreședinte al PNL, anunță că negocierile din cadrul USL au eșuat, miniștrii liberali urmând să demisioneze din guvern. Totul a început după refuzul lui Victor Ponta de a-l numi pe Iohannis vicepremier și ministru de Interne.
25 februarie. „Unchiul” PNL, Dan Radu Rușanu, intră la „mititica”. Ani de zile responsabil peste organizațiile PNL din vestul țării, inclusiv peste cea din Timiș, Rușanu s-a numărat, alături de un Viorel Hrebenciuc, printre cei mai mari sforari ai politichiei românești.
ponta
26 februarie. Miniștrii liberali părăsesc oficial Executivul. Se formează Guvernul Ponta III. Primarul Robu realizează în fine că Timișoara n-a fost ajutată de guvernanți.
28 februarie. Nici nu s-a răcit bine cadavrul USL, că primarul liberal Robu și deputatul PSD Sorin Grindeanu au început să se ia la harță. Pentru început, pe motiv de ACS Poli.
grapinii
3 martie. Cunoscuta „olimpică la limba română” Maria Grapini zboară din Guvernul Ponta III și începe trainingul pentru europarlamentare. Ocazie cu care își va etala pe Facebook vastele cunoștințe de gramatică.
4 martie. Ca să nu ajungă să fie dat afară, Crin Antonescu demisionează din funcția de președinte al Senatului. În locul lui va ajunge un fost lider al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, intrat argat la Ponta.
bertea pp-dd
8 martie. În timpul unui chef dedicat femeilor din PP-DD, consilierul județean Ilie Bertea face un infarct și moare în brațele colegilor de partid. Este al treilea deces în doar câteva luni al unui lider local al PP-DD, după foștii consilieri locali, Mircea Purceld și Vasile Caprea. De aici până la a se vorbi de „blestemul PP-DD” n-a fost decât un pas.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

4 comentarii pentru acest articol

dora a spus: (decembrie 30th, 2014 at 17:32 )

Care „liberali”? Dupa cum s-a vazut mai tarziu toti „liberalii” erau pontisti sub acoperire. Curve penale, dupa cum se va vedea mai incolo…Cu accent pe „penale”…!

gunoiul a spus: (decembrie 30th, 2014 at 17:57 )

gunoiul de Cristian

Horica a spus: (decembrie 31st, 2014 at 13:41 )

Horia Cristian, un gunoi putin spus, un hot ordinar, un spagar si mincinos, un libidinos . Isi face spital privat impreuna cu un alt hot psd, si spune ca iubeste timisoara( uitanduse in oglinda). La gunoi cu el.

Fantozzi a spus: (decembrie 31st, 2014 at 20:01 )

Pai cu alesi locali precum nea Cristian Horia asta, cu un PSD Timis condus de o tripleta de olteni sadea, la ce drac sa te astepti? La stadion si sala de sport construit la Timisoara? Neeee!!! La Craiova, nene! La spital regional in Timisoara? Nuuuuuu, la Craiova doar, muica! Sa moara fraierii de banateni de infectii in cel mai infect spital din lume, Judeteanul din Timisoara, sa faca bani Barsasteanu de pe urma bolnavilor, sa aibe Cristan Horia spital privat! Cat o sa mai rabde banatenii bataia asta de joc din partea olteanului Ponta si a oltenilor locali?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Şi înotătorii de la Poli s-au remarcat la Naţionalele de la Otopeni

Nu doar David Popovici a furat priviriile ultimul campionat de nataţie, sportivii de la Politehnica fiind şi ei printre medaliaţi. Înotătorii Politehnicii Timișoara s-au întors cu trei medalii de la Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, care a avut loc la Otopeni. Emil Dăncăneț a câștigat două dintre ele la seniori, iar Darius Nistor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şi înotătorii de la Poli s-au remarcat la Naţionalele de la Otopeni
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

UPT a sărbătorit Ziua Bibliotecarului, cu accent pe digitizare

Peste tot în lume, în data de 23 aprilie se sărbătoresc Ziua Bibliotecarului și Ziua Mondială a Cărții, la inițiativa UNESCO, începând din 1996. În această zi, în aproape toate țările lumii au loc acțiuni de omagiere a cărții, a autorilor, a editorilor, a librarilor, a bibliotecarilor și, implicit, a cititorilor. Ideea marcării Zilei Bibliotecarului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UPT a sărbătorit Ziua Bibliotecarului, cu accent pe digitizare
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Hannover Messe 2024

Hannover Messe 2024: O privire de ansamblu asupra inovațiilor și tendințelor tehnologice

Despre Hannover Messe 2024: 22 – 26 Aprilie 2024 | Hannover Hannover Messe 2024, care se desfășoară în perioada 22-26 Aprilie, promite a fi o ediție memorabilă, reunind lideri globali din diverse industrii pentru a prezenta cele mai noi inovații și tendințe în domeniul tehnologiei și automatizării. Iată o sinteză a principalelor atracții. Tara partenera...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hannover Messe 2024: O privire de ansamblu asupra inovațiilor și tendințelor tehnologice

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Tinerii din liceele și școlile timișorene pot vedea ”pe viu” cum se produce îmbrăcămintea ”Fast Fashion”. Ei pot să ”experimenteze” în aceste zile condițiile de lucru dintr-o fabrică de Fast Fashion, fiind invitați să interacționeze cu o instalație artistică realizată în cadrul proiectului „Cultura sustenabilității în școlile din Timișoara”, implementat de Asociația CRIES – Centrul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii pot experimenta ce înseamă producția ”Fast Fashion” și ce impact are aceasta asupra mediului/FOTO
Echipa care conduce Prefectura Timiș e din nou completă, Guvernul României a aprobat în ședința de marți numirea ex-liberalului Raul Ambruș, acum membru PSD, în funcția de subprefect. El renunță la calitatea de membru al Consiliului Local Timișoara, acolo unde a fost ales pe listele PNL, iar după ce a asigurat majoritatea celor de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raul Ambruș a fost numit de Guvernul României în funcția de subprefect al județului Timiș
Dominic Fritz, președintele USR Timiș și Primarul Timișoarei, Ligia Dugulescu, președinta PMP Timiș, Claudiu Chira, deputat și președinte Forța Dreptei și Alin Nica, președinte al Consiliului Județean Timiș și candidat al Alianței Dreapta Unită pentru al doilea mandat, au depus azi protocolul de constituire al Alianței, pentru a putea candida la alegerile din 9 iunie....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz: Vom câștiga aceste alegeri cu ajutorul timișorenilor și timișenilor
Primăria Timișoara anunță că tratamentele de dezinsecție pentru combaterea ţânţarilor şi larvelor acestora, pe domeniul public al orașului, programate inițial pentru perioada 15 – 25 aprilie, se decalează și urmează să fie efectuate între 26 și 30 aprilie 2024. Schimbarea perioadei a fost determinată de condițiile meteo nefavorabile, care nu au permis desfășurarea în condiții...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ploaia strică treaba. Primăria Timișoara amână pentru zilele viitoare dezinsecția
Locuitorii aflați în partea de oraș unde se reconstruiește pasarela pietonală Gelu de peste Bega rămân fără apă. Firma care se ocupă de lucrări a spart conducta magistrală de alimentare cu apă. Societatea Aquatim a fost nevoită să întrerupă alimentarea cu apă a unei zone vaste, fiind afectate mai multe cartiere din acea parte a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firma care face pasarela Gelu a inundat toată zona. Conducta magistralei de alimentare cu apă a fost spartă/VIDEO
O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere de pictură, de olărit, de creație vestimentară, expoziții, tururi expoziționale ghidate, spectacole de muzică ușoară, clasică și populară și un seminar de cultură și artă cu invitați speciali. Școala de Arte Timișoara, compartiment al Centrului de Cultură și Artă al...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Invitaţi speciali şi evenimente deosebite pentru Ziua Porților Deschise la Școala de Arte din Timișoara
Proiectul Liga AC LABS al Ligii Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica Timișoara se bucură de un real succes în rândul studenților, crescând de la an la an. Dacă în 2023 s-a înregistrat un record de 927 de studenți înscriși, anul acesta numărul candidaților a depășit din nou așteptările. Un număr...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mult interes la UPT pentru Liga AC LABS! Record de înscrişi într-un proiect special
Top