„Lasati-ne sa ne pregatim de Liga 1!”

ACS Poli a terminat en fanfare sezonul de toamnă al ligii secunde cu un sec 3-0 în fața a ceea ce părea principala contracandidată, Metalul Reșița. Cu șapte puncte avans față de echipa clasată pe locul al doilea, în mod normal obiectivul promovării e doar o formalitate, o chestiune de timp. Cârcotașii vor spune că e absolut normal ca Poli să aibă acest avans în fața unor echipe fără mari pretenții. Numai că printre aceste echipe se numără, de exemplu, o formație pe care doar arbitrii și lipsa de experiență au oprit-o să ajungă în semifinalele Cupei Romîniei. E vorba de CS Mioveni, învinsă în ambele meciuri de Poli, formație care a lăsat în urmă în cupă echipe galonate precum Dinamo și Astra, având și un 3-0 în meciul de sferturi cu CFR Cluj, remontat de oaspeți (și) cu ajutorul arbitrilor. Ca să nu mai spun că ultima promovare, de acum doi ani, a fost pe muchie de cuțit, în ultima etapă, după un joc suspect la Baia Mare, echipa antrenată pe atunci de Romică Buia. Ca atare, din punct de vedere al punctelor acumulate, a fost un sezon bun – ca să nu spun foarte bun – pentru Poli.

În acest context, trebuie menționat că Ioan Timofte a adus o importantă doză de profesionalism la nivelul conducerii, după o bună perioadă în care domnea haosul pe acolo. Un haos impregnat și cu mult iz politic. După o perioadă în care clubul părea mai degrabă o gară prin care treceau, cu sau fără treabă, o grămadă de jucători, acum există o stabilitate la nivelul lotului. S-a conturat chiar și un nucleu de 15-16 jucători de bază, nu în jur de 30 câți au evoluat și în prima ligă. Timofte a mizat și câștigat cu câteva transferuri de jucători despre care vom auzi în mod cert în următorii ani. Mă refer aici în primul rând, la vârful Pedro Henrique, la foștii arădeni Popescu și Neagu și chiar Rody Duarte. Foarte importantă este și stabilitatea financiară asigurată de administrația locală. Nu sunt salarii mari, dar există o siguranță cum multe cluburi de prima ligă nu o au.

Evident, nu se poate spune că lucrurile ar fi perfecte la nivel administrativ. Există o suferință evidentă în zona marketing-ului, a PR-ului, dacă vreți. Sunt conștient că e greu, dar trebuie atrași și sponsori în jurul echipei. E adevărat, situația economică nu e deloc strălucită, lipsesc banii de pe piață, însă cred că s-ar putea face mai multe la acest capitol. Nu în ultimul rând, cu toate că în fruntea echipei sunt doi foști idoli ai tribunelor, Timofte și Alexa, din păcate „Dan Păltinișanu” e dezolant de gol meci de meci. Și la acest capitol mai trebuie lucrat mult. Poate ar trebui ca echipa să fie mai prezentă în urbe, să umble prin licee, școli, universități etc. Sau poate lumea nu se înghesuie în tribune din cauza jocului.

Și aici ar fi un ultim aspect care trebuie punctat. Se vede și din avion, iar cei din club ar trebui să recunoască faptul că jocul echipei are încă mult de suferit. Nu e deloc plăcut ochiului, e destul de dezlânat și chiar la întâmplare. Multe goluri vin în urma unor realizări personale, nu după scheme exersate la antrenamente, cu trasee prestabilite ale mingii. Și aici Dan Alexa mai are enorm de lucru. Situația promovării este ca și rezolvată, dar ar fi cea mai mare greșeală lăsatul pe tânjală. Mai trebuie lucrat mult la jocul echipei, care pare de multe ori inhibat. De acum înainte trebuie gândit în perspectiva jocurilor din prima ligă. Trebuie mai mult curaj în joc, mai multă inițiativă, mai multă culoare. Poate astfel vor veni și mai mulți oameni la meciuri. Problema promovării e rezolvată, mai rămâne chestiunea jocului. Parafrazând o vorbă celebră, cei de la Poli ar putea spune acum: „Lăsați-ne să ne pregătim de Liga1!”. Dar să și pună în practică acest îndemn.

Autor
Etichete , , ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

7 comentarii pentru acest articol

Coco de la Mokko a spus: (decembrie 8th, 2014 at 21:02 )

In primul rand echipei ii lipseste un MIJLOCAS CENTRAL OFENSIV DE MESERIE si care sa mai dea si goluri,caci nu se poate numai cu improvizatii >Boldea mijlocas de banda,Keita la fel,Barbut la fel,Trandu inchizator de fapt,Popescu,Poparadu,Lazar la fel.Cat priveste numarul de spectatori,unul din motive sunt arbitrajele,caci arbitrii desi nu toti sunt hoti, sunt mult prea incompetenti si ar mai fi mai multe – NU E VOIE BERE, NU E VOIE MICI,NU E VOIE NIMIC, care e oferta, doar jocul de fotbal….

Alin a spus: (decembrie 8th, 2014 at 22:25 )

Da, e frumos si bine. Suntem pe primul loc, bravo celor din teren si celor de lingăi echipa, ma refer la Timofte si stafful lui alexa. Cit privește clubul, nu e ok. Staicu a revenit in forța si face munca lui Anton, care pare a fi doar de suprafața președinte. Staicu supraveghează tot, nu e normal, el s-a retras o data. Acum conduce Iarăși. Maier este un amator. Este păcat ca Timofte nu vrea mai mult de la oamenii de linga el. Iar de bungau, visan, ce sa mai zicem, ei stau pe acolo sa mai cîștige un salar.

Marius a spus: (decembrie 9th, 2014 at 01:44 )

Bine spune alin. Staicu e unul din cei care si-a tras o grămada de bani in anul trecut. Cu acele prime fabuloase de 150%. .a luat CIT a putut si acum robu și Anton ii dau Iarăși putere. E director la universitate si mai vrea si la club. Tot acest Staicu….pe care nimeni nu i-l cunoaște, a participat si a semnat totul la masacrul din era rosenblum, cind au fost aduși jucatori slabi, dar foarte bine plătiți. Plătiți pe semnătura lui Staicu. Acum ne întoarcem in trecut si asistam din nou la era Staicu. Pai oameni buni aduceti-l înapoi pe rosenblum și Jackie si lista e completa. Plus Mușat și Mușat jr, care sint bine merci la club si nu fac nimic si avem acs de anul trecut. Pai na, echipa e pe primul loc, sta sa promoveze si trebuie si alde Staicu sa mai ia un ban. Aici dle robu și Bojin gresiti tare, ne-ați aruncat praf in ochi si v-ți întors in trecut. Păcat. Vorba aia, la vremuri noi, tot ei. Staicule, e frumos la fotbal si cu pixul in mina, ar trebui sa îți fie Rușine, te agati de ciolan….lasa-nee.

Noni a spus: (decembrie 9th, 2014 at 09:45 )

Daca echipa va juca bine si va promova veti vedea ca Dan Palitinisanu va fi plin….cel putin la meciurile cu echipe tari din tara.

sorin a spus: (decembrie 9th, 2014 at 14:16 )

… mi-e greu să cred că echipa asta va face maxim 15 puncte în prima ligă! dar, mă rog, a promova este un moft, chiar dacă la anul celălalt și, atenție, chiar odată cu elegerile! Acs VA RETROGRADA IARĂȘI. aTUNCI, LA CE BUN TOATE AMENDAMENTELE ACSETEA ??!

teo musante a spus: (decembrie 10th, 2014 at 10:54 )

Fotbal extrem de slab in liga 2-a . Daca Poli va juca in aceeasi componenta in prima liga , va fi….trist . Lotul asta ar fi ultimul ca valoare in liga 1-a . AMATORISM DE LA CONDUCERE PANA LA MAGAZIONER .

@sorit@teo musante a spus: (decembrie 11th, 2014 at 16:38 )

parca spuneati ca nici in B nu fac nici 10 pct.,acum o intoarceti ca la Ploiesti,cica in prima liga….nu observati ca prea le stiti pe toate,prea cunoasteti fenomenul,prea preziceti tot la milimetru,cam rade lumea….

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Flavius Biea

Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial

Gala Boxing Fighting Championship 4 „Biea luptă pentru România”, va avea loc sâmbătă, începând cu ora 20 la Sala Constantin Jude. Cântarul oficial se va desfăşura, vineri, 26 aprilie, de la ora 18.00, la Iulius Town. După o carieră impresionantă la amatori, unde a câștigat 9 titluri de campion național, 3 titluri de campion european,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”

Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se ocupa cu racolarea tinerelor cu probleme pe care le trimitea la „produs”. Joi, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în Timișoara, la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată

Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi a întâlnirii membrilor guvernului veniți la Timișoara cu mediul de afaceri local. Această zonă e clar mai puternic dezvoltată decât Moldova, iar necesitatea de forță de muncă e mult mai mare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Evoluția României este clar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi a întâlnirii membrilor guvernului veniți la Timișoara cu mediul de afaceri local. Această zonă e clar mai puternic dezvoltată decât Moldova, iar necesitatea de forță de muncă e mult mai mare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Evoluția României este clar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată
Pe cai mari, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, Nicolae Robu și Alfred Simonis promit să se înțeleagă atunci când vor fi primar și președinte de consiliu județean. Vor fi ”prieteni” și vor colabora pentru județ și pentru atragerea de noi investiții. Nu au fost prieteni când unul era primar și unul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis și Robu, cei mai buni prieteni ”administrativi”. Cei doi promit că vor colabora pentru județ și Timișoara
Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se ocupa cu racolarea tinerelor cu probleme pe care le trimitea la „produs”. Joi, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în Timișoara, la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”
Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor. Intervalul de depunere: 14.05.2024-26.06.204* sau până când valoarea proiectelor depuse este de cel puțin 110% din valoarea alocării sesiunii Fonduri disponibile: 124.692,42 Euro Ghidul solicitantului este disponibil pe site-ul GAL Colinele Recaș, la adresa: https://galcolinelerecas.com/apeluri-deschise/.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor
Primăria Municipiului Timișoara și Arhiepiscopia Timișoarei vor semna, în perioada imediat următoare, un contract de închiriere a imobilului de pe bulevardul Loga nr. 3, în vederea desfășurării activității Grădiniței cu Program Prelungit nr. 19. Clădirea cu demisol, parter și etaj, în suprafață totală de 1.145,3 mp, a fost verificată deja de către echipe de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grădinița cu Program Prelungit nr. 19 are asigurat un spațiu adecvat pentru funcționare
Elevii interesați să vadă cum e viața de studenți pot participa și în acest an la proiectul West Summer University (WSU), universitatea de vară destinată elevilor începând cu vârsta de minimum 16 ani, organizat la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), care simulează toate aspectele vieții de student. În acest an, acesta va avea loc...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vară revine cu o nouă ediție a Școlii de Vară. Elevii vor afla cum e să fii student
Sediul Prefecturii Timiș găzduiește de la această oră ședința Guvernului României. În frunte cu primul ministru, Marcel Ciolacu, miniștrii dezbat  în sedință  mai multe proiecte.  Lista include și trei asemenea proiecte extrem de importante pentru județ. Vorbim despre cele referitoare la Institutul Oncologic, cel de aprobare a indicatorilor pentru noul stadion care va fi ridicat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiectele noului stadion, al Institutului Oncologic și cel al PTF Beba Veche au fost aprobate in ședința de guvern de la Timișoara
Top