Timișul beneficiază de acum de o nouă platformă informatică prin care oricine poate să fie mereu la curent cu ceea ce se întâmplă în afacerile din județului. Concret, este vorba despre un website interactiv care are rolul de a promova oportunitățile de afaceri din regiunea transfrontalieră. În plus, instituțiile publice vor avea și ele acces la bazele de date.
Proiectul „Sprijinirea IMM-urilor prin dezvoltarea unei structuri e-business în județul Timiș și districtul vecin din Serbia” a ajuns la final. La realizarea acestuia, ADETIM a colaborat cu municipalitatea din Vârșeț și a urmărit două obiective. În primul rând s-a dorit implementarea în Timișoara a unui sistem informatic de promovare a oportunităților de afaceri din regiunea transfrontalieră. De asemenea, în cadrul proiectului s-a înființat și un Centru de Incubare a Afacerilor la Vârșeț. „Sunt convins că acest proiect a dat posibilitatea pentru noi, județul Timiș, să punem în față ce avem de valoare. (…) Sper să putem continua aceste colaborări. Mă bucur pentru ceea ce s-a reușit prin acest proiect, posibilitatea de a vedea în permanență printr-un click ce se întâmplă în județul Timiș din punct de vedere al infrastructurii”, a spus Titu Bojin, președintele CJ Timiș.
Noua platformă online care promovează mediul de afaceri va permite oricui obțină detalii despre oportunitățile de business. Platforma va include și o bază de date cu informații economice despre populație, localități, structuri de afaceri și multe altele. Mai mult, baza de date va cuprinde și hărți care vor oferii detalii despre agricultură, arii protejate sau infrastructura de afaceri. „Platforma are la bază și un software pentru modelarea datelor care va facilita accesul potențialilor investitori la diferite oportunități de business. Toate informațiile vor putea fi folosite și de instituțiile administrative, care vor avea astfel posibilitatea să monitorizeze proiecte, să se implice în ele sau să dezvolte unele noi. Mai mult, și companiile sârbe vor avea ocazia să acceseze aceste detalii”, a explicat Delia Franțiu, asistent coordonator al proiectului din partea ADETIM. Proiectul a avut o valoare totală de 1,79 milioane de euro, din care 1,5 milioane prin fonduri IPA, 139.400 de euro contribuția statului român, 21.446 de euro, cea a ADETIM, iar 107.826 de euro au fost oferiți de municipalitatea din Vârșeț.
Comentarii prin facebook