Lărgirea la patru benzi a Căii Martirilor, pe tronsonul cuprins între str. Mareșal Averescu și drumul spre Giroc, a început cu… stângul. Studiul de fezabilitate votat în octombrie 2014 s-a bazat pe calcule greșite, astfel că, în viitorul plen, urmează să fie votată o modificare. Lucrarea costă cu peste 300.000 de euro mai mult.
Direcția Tehnică a PMT are cuprins în programul de investiţii pe anul 2015 obiectivul „Lărgire la 4 benzi Calea Martirilor, pe tronsonul cuprins „între intersecţia cu strada Mareşal Alexandru Averescu şi limita administrativă a municipiului Timişoara”. „Având în vedere urbanizarea intensă şi dezvoltarea zonelor de locuinţe pe teritoriul cuprins între Timişoara şi Giroc, volumul traficului de autovehicule între aceste două localităţi a crescut în mod considerabil, astfel că în anumite perioade ale zilei capacitatea de circulaţie a drumului este depăşită, traficul desfăşurându-se anevoios, ca urmare este necesară modernizarea şi extinderea drumului la patru benzi”, se menționează în referatul care însoțește hotărârea de consiliu adoptată în octombrie 2014.
Studiul de fezabilitate votat atunci a fost realizat de SC Routeconsult și estima că, pentru extinderea la patru benzi a Căii Martirilor, primăria va trebui să plătească 16,3 milioane de lei. suma includea realizarea carosabilului, a trotuarelor și a unor piste de biciclete, dar și 88 de stâlpi pentru susținerea liniei de troleibuz. Toate bune și frumoase, numai că, între timp, s-a constatat că SF a fost greșit întocmit. „Conform adresei din partea proiectantului (…) la elaborarea devizului general au apărut unele erori matematice în ceea ce privește cota de TVA. De asemenea datorită finalizării studiului de soluție aferent Reglementării instalațiilor electrice în raport cu obiectivul de investiție, elaborat de SC Enel Distribuție Banat SA, s-a stabilit valoarea lucrărilor de execuție aferente instalațiilor electrice, valoare ce trebuie cuprinsă în structura devizului general. Astfel, valoarea investiţiei a crescut la 17,7 milioane lei (inclusiv TVA) reprezentând 3,93 milioane de euro”, se precizează în referatul care însoțește proiectul ce va fi supus votului consilierilor locali în viitorul plen. După ce va fi făcută corectura urmează să fie lansată procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică pentru execuţia lucrării propriu-zise. Aceasta ar trebui realizată în 24 de luni și va începe, probabil, la vară. (sursa foto: www.panoramio.com)
Comentarii prin facebook