Stirile din ziua: 2 aprilie 2016

Bookfest: sute de timisoreni, la lansarea noii carti a lui Mircea Cartarescu

Bookfest: sute de timisoreni, la lansarea noii carti a lui Mircea Cartarescu

Scaunele pregătite pentru a fi ocupate de spectatori nu au fost nici pe departe destule la lansarea noii cărți a lui Mircea Cărtărescu, care a avut loc sâmbătă la Bookfest. Sute de oameni au venit să-l vadă pe celebrul scriitor, să-i asculte poveștile și să obțină un autograf.

Se coafeaza plopii din Padurice! Unul dintre ei sta sa cada / FOTO

Un plop din Parcul Pădurice a luat-o la vale în ultimele zile: arborele s-a înclinat periculos de la rădăcină și acum se sprijină într-un alt… copac. Săptămâna viitoare, plopii din zonă vor fi tăiați în partea de sus, așa că iubitorii de natură nu trebuie să se sperie: sunt tăieri de corecție, pentru siguranța tuturor. Tot săptămâna viitoare începe și montarea gazonului.

S-a sucit in doua zile! Basescu: Nu mai am ambitii, am fost tot ce puteam sa fiu

S-a tot jucat cu ideea de a candida la funcția de primar general al Bucureștiului, dar Traian Băsescu pare să fi luat o decizie finală. Aflat la Timișoara, unde a participat la lansarea candidaților PMP, el spune că nu-și mai dorește nicio funcție. În urmă cu două zile, Băsescu își dădea termen până în 26 aprilie să-și anunțe o eventuală candidatură.

Reevaluam, pentru ca nu suntem farisei, dar Robu nu comenteaza candidatii PNL

Copreședintele PNL Timiș, Nicolae Robu, nu vrea să comenteze listele partidului pentru CL Timișoara și CJ, deși acestea au stârnit adevărate furtuni. Robu spune că nemulțumiții n-au motive, pentru că, dacă așa i-au apreciat colegii, n-are ce face. Dacă aceștia vor pleca însă din PNL, lucrurile s-ar putea schimba. Până una-alta, edilul va trebui să colaboreze acum cu un… „idiot”.

Peste un milion de lei, pentru amenajarea unui faimos birou din Primaria Timisoara

Aproape 283.000 de euro și opt luni – de atât este nevoie, conform unui proiect de hotărâre, pentru amenajarea camerei 30 din Primăria Timișoara! Este vorba despre sediul Biroului Evidență Patrimoniu, devenit celebru după ce a fost călcat de… procurorii DNA! Încăperea se va transforma în două birouri, cu scară de acces.

Traian Basescu, la Timisoara: A trecut vremea vechilor partide politice, PSD și PNL

Partidul Mișcarea Populară a intrat oficial în focul alegerilor locale din vară. Organizația Timiș și-a lansat candidații printr-un eveniment la care au participat mai mulți lideri naționali. Printre aceștia, Traian Băsescu, care spune că partidul său e unul nou, neafectat de „compromisurile tranziției”.

Contra, aproape de revenirea pe banca tehnica a unei echipe! Nu va fi Poli

Dorit insistent de Nicolae Robu şi Titu Bojin la Poli, timişoreanul Cosmin Contra este aproape de o înţelegere cu o echipă din Spania. Fostul fotbalist de la Poli Timişoara, AC Milan sau Atletico Madrid trebuie să aleagă între o echipă ce evoluează în prima ligă spaniolă şi o alta care joacă în Segunda Division, cu şanse mari să promoveze.

Top