Stirile din ziua: 28 aprilie 2016

Conferinta Diaspora si prietenii sai, la final. Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a tras concluziile

Conferinta Diaspora si prietenii sai, la final. Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a tras concluziile

Timișoara a găzduit, în ultimele trei zile, unul dintre cele mai importante evenimente academice din acest an. Este vorba despre conferința „Diaspora și prietenii săi”, la care au participat aproape 1.000 de invitați din 30 de țări.

Robu face sondaj pentru biciclisti: Se cauta Top 10 borduri prea inalte, care sa fie desfiintate

Primarul Nicolae Robu a decis că e vremea pentru un nou sondaj, de această dată adresat bicicliștilor. Promisiunea edilului: în prima fază, zece borduri înalte care le fac acestora viața grea pe piste vor fi desființate. Întrebarea este care dintre ele.

Titu Bojin

Bojin: PNL si PSD vor pierde alegerile, raman presedinte la CJ pana in iunie

Fostul social-democrat Titu Bojin nu-și face probleme că ar putea fi nevoit să părăsească biroul de președinte al CJ Timiș. El susține în continuare că a fost dat afară din PSD. Proaspăt înscris în UNPR, partid pe listele căruia va și candida la scrutinul din iunie, Bojin spune că PSD și PNL vor pierde alegerile.

Hamace pentru studentii… fara inhibitii! Teoretic, in Complex au fost plantati aproape 1.000 de copaci!

Studenții se pot da în hamace, pot să stea în foișoare sau, pe rând, se pot folosi de cele 11 aparate de fitness amplasate în parcul din spatele căminelor 19-22 din Complexul Studențesc. Amenajarea acestuia, începută în toamna trecută, a fost, în sfârșit, finalizată. A dispărut terenul de sport, pentru că… studenții erau deranjați de bătutul mingii.

Concert extraordinar la Revolution Festival: Juliette Lewis, pentru prima oara in Romania!

Amatorii de rock vor avea parte de unul dintre cele mai tari concerte ale anului. Juliette Lewis, una dintre actrițele rebele de la Hollywood, care a fost nominalizată la premiul Oscar, vine, pentru prima dată, în România, la Timișoara. Se întâmplă la Revolution Festival, unde Juliette va urca pe scenă alături de The Licks.

Loc de… dat cu ochiul: unde puteti vedea candidatii la alegerile din iunie

Gata cu mash-urile și „cuburile” electorale! Legislația nu le mai permite candidaților la scrutinul local din iunie să agreseze alegătorii, așa că singura modalitate prin care își pot face aceștia reclamă rămân clasicele afișe. Vor fi 50 de locuri speciale de afișaj în Timișoara, aprobate deja de primărie.

CJAS Timis si Spitalul „Victor Babes” cad la pace… deocamdata! In iunie nu vor fi bani de salarii

CJAS Timiș a acceptat să ofere o sumă mai mare de bani, pentru două luni, Spitalului Clinic „Victor Babeș”, după ce conducerea unității a declarat că nu se vor mai trata decât urgențele. Motivul supărării celor de la „Babeș” a fost suma foarte mică propusă de CJAS Timiș în actul adițional pentru următoarele trei luni.

8,5 milioane de euro: atat trebuie sa dea primaria din bani proprii pentru proiectele europene neterminate

Ca să nu pierdem 177 milioane de lei, trebuie să plătim 38 de milioane! Aceasta este suma pe care trebuie s-o acopere, de la bugetul local, Primăria Timișoara, pentru proiectele cu finanțare europeană neterminate până la 31 decembrie 2015. Mai e o condiție esențială: lucrările să fie finalizate integral la 30 iunie 2016. Altfel, va fi jale.

uvt

Joaca de-a studentii la UVT! Elevi din toata tara si din Republica Moldova vin la Timisoara

La vară, sute de elevi din România, dar și din Republica Moldova vor avea ocazia să descopere cum e viața de student. Tinerii vor avea acces la o mulțime de facultăți ale Universității de Vest din Timișoara, urmând ca astfel să aibă o viziune mai clară despre domeniul care li se potrivește cel mai bine.

Retim

Casieria Retim nu va mai fi deschisa sambata

Retim anunță că sâmbătă, 30 aprilie, și luni, 2 mai, colectarea deșeurilor menajere și reciclabile se va face conform graficelor normale, dar la ore mult mai matinale decât de obicei, datorită traficului auto mult redus. Timișorenii sunt rugați să scoată pubelele în stradă fie de cu seară, fie mai devreme, dimineața. De asemenea, casieria este

Top