Stirile din ziua: 19 aprilie 2016

Curiozitatea copiilor, pe primul loc in educatia Montessori

Curiozitatea copiilor, pe primul loc in educatia Montessori

La Montessori Haus Timișoara a avut loc „Seara Montessori dedicată părinților”, unde toți cei interesați de această alternativă educațională au putut descoperi principiile de bază ale metodei inițiate de dr. Maria Montessori.

Florin Iepan, pe lista PSD la CL Timisoara? Toti candidatii vor fi anuntati pana la sfarsitul saptamanii

PSD Timiș anunță, până la finele acestei săptămâni, listele de candidați pentru CL Timișoara și CJ Timiș. Pe cea pentru CL se vor regăsi, la propunerea lui Florică Bîrsășteanu, pe locuri elibigile, și membri ai societății civile, care se vor înscrie însă în PSD. Numele acestora sunt încă secrete, dar unul dintre ele ar putea fi al regizorului Florin Iepan.

Despre capitalul privat romanesc si dezvoltarea economiei, intr-o conferinta marca Ziarul Financiar

Ziarul Financiar şi Banca Transilvania iniţiază o serie de evenimente în care se vor discuta posibilităţi practice de impulsionare a dezvoltării capitalului privat românesc şi de prezentare a celor mai reuşite afaceri anteprenoriale româneşti. La Timișoara, conferința „Capitalul privat românesc – o şansă pentru dezvoltarea economică a României” are loc miercuri, 20 aprilie.

Distractie pentru pensionari: la taclale in foisor, la table in… punctul termic

Nu vor mai sta la povești pe bancă, în fața blocului, ci în foișoare, prin parcuri! Sau, poate, vor juca table și rummy în vechile puncte termice situate prin cartierele Timișoarei. Asta le pregătește primăria pensionarilor din oraș! Primele foișoare au apărut deja în unele zone.

Romanii nu au incredere in platile online: doar sase primarii din Timis sunt inscrise pe ghiseul.ro

Ideea de a scăpa de cozile interminabile și de discuțiile cu funcționarii publici, atunci când trebuie plătite taxele și impozitele, pare una foarte bună… în teorie. În practică, lucrurile nu stau chiar așa. Platforma online pentru astfel de plăți, www.ghiseul.ro, este greu de folosit și numai puțin peste 200 de primării din țară sunt înregistrate. Din Timiș sunt doar șase.

Politistii locali, scosi la numarat probleme prin cartiere! Primele pe lista: Freidorf si Dambovita

Din fața calculatorului, la numărat câini fără stăpân sau boschetari! Câteva zeci de polițiști locali au fost scoși din birouri și trimiși în zonele Dâmbovița și Freidorf, pentru a vedea cu ce fel de probleme se confruntă zilnic locuitorii acestora.

PSD: Dupa patru ani de tromboane, Cojocari ar trebui dat afara! Robu: Nu am inca temei legal s-o fac

PSD Timiș îi cere, din nou, primarului Nicolae Robu să pună capăt „cârdășiei” cu secretarul Ioan Cojocari și să-l suspende. Ar fi prima promisiune din campanie îndeplinită, susțin social-democrații! Robu afirmă că încă nu are temei legal să-l dea afară pe „nea Jean”, trimis în judecată, săptămâna trecută, în dosarul finanțării lui Poli.

Dupa ani de pauza, intr-o saptamana, Primaria Timisoara a gasit teren de 50 de case pentru tineri

S-au mișcat rapid, cel puțin teoretic. Primăria Timișoara anunță că a identificat terenuri pentru 50 de parcele, care vor fi destinate tinerilor care vor să-și ridice singuri case. Se mai caută încă 50, după care potențialii doritori vor putea începe să depună cererile. Asta, cam în câteva săptămâni. Totul, la fel de teoretic.

Intreruperi de curent

Enel a programat marți întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Louis Pasteur (p), Pomiculturii(p), Constantin cel Mare (p), Arh. I. Mincu (p), Ioan Roată (p), orele 9 – 17; Giarmata – zona str.Morii, Iohanis, Cimitirului, Giroc – str.Gloria (p), Dunărea (p), Semenic (p), Zona Cimitir, Fibiș, Ianova nr. 200, Lăpușnic, Otelec – zona

Top