Mult discutata demisie a lui Dan Popa așteaptă până joi. Atunci este programată ședința de constituire a noului CJ Timiș și, deși majoritatea e anunțată vreo 10 zile, liberalii nu par încă să creadă că lucrurile sunt clare. Popa are un mesaj pentru responsabilii de zone care… și-ar fi dorit mai mult demisia lui decât câștigarea județului.
PSD și UNPR au anunțat de mai bine de o săptămână că s-au înțeles asupra majorității în viitorul consiliu județean. Cu Sorin Grindeanu (PSD) președinte și Titu Bojin și Viorel Matei (ambii UNPR) vicepreședinți, cele două formațiuni au împreună 19 voturi. PNL, cu 14 consilieri, a rămas pe dinafară. Primul plen al CJ Timiș, cel de constituire, este programat joi, 23 iunie, la ora 10. Totuși, copreședintele Dan Popa spune că lucrurile nu sunt bătute în cuie. „Sper ca joi, când se va termina votul, să avem și noi bucățica noastrăde administrare a județului. Trebuie să fim optimiști. Sper să ajungem acolo. Toată lumea este amestecată în «filmul» ăsta. Suntem în măsură de a discuta cu orice formațiune politică, în afară de PSD, pentru că nici ei nu prea vor să discute cu noi și e firesc. Ați văzut cum se socotește în politică – dai în stânga, se supără dreapta. Până joi e mult, o să mai aibă loc multe discuții”, susține Popa.
Liberalul nu a renunțat la ideea de a-și da demisia, însă spune, din nou, că nu va fi singurul care va răspunde pentru rezultatele de la alegerile locale. „Până în ziua în care nu văd consiliul județean constituit nu fac următorii pași. Am spus că dacă nu reușim să conducem județul, considerăm că nu am reușit în partea de campanie pe județ și-mi depun demisia. Nu am renunțat la această idee, dar o voi face alături de cei pe care noi doi (alături de Nicolae Robu – n.r.) considerăm că nu ne-au făcut bine și cred ei și-au dorit demisia mea. Nu și-ar fi dorit atât de mult să câștige județul, cât au mers pe cealaltă variantă”, afirmă Popa. Acesta recunoaște că fuziunea dintre PDL și vechiul PNL a adus și surprize neplăcute. „Mulți colegi pe care nu i-am măsurat foarte bine au rămas cumva «proprietari» pe vechile lor zone. Nu am intrat foarte adânc cu analizele, dar am constatat că unii titulari de zone nu sunt așa cum am crezut. Munca politică se face în două moduri: efectiv pe teren și în mod declarativ. Sunt foarte mulți vorbitori, cei mai harnici și mai contestatari, și când îi măsori ce au făcut, constați că nu e așa. Ne-a trebuit o campanie electorală să ne dăm seama cum sunt colegii noștri. Nu sunt sabotori, dar așa înțeleg ei munca politică. În ziua de azi nu se mai poate așa. O parte au înțeles și se văd rezultatele. Vin celelalte alegeri, nu putem să stăm cu mâna în sân, schimbăm echipele”, a concluzionat copreședintele Dan Popa.
Comentarii prin facebook