O nouă rețea de evazioniști fiscali a fost luată pe sus, joi dimineață, de mascați. Prejudiciul, conform anchetatorilor, ar fi de 17 milioane de lei. Perchezițiile au loc în Timișoara, dar și în alte localități. Capul rețelei ar fi omul de afaceri Waari Ghessan, patronul grupului Tioss, iubitul fostei soții a lui Georgică Cornu.
Procurorii DIICOT au derulat, joi dimineață, mai multe percheziții într-un nou dosar de evaziune fiscală. Acestea au loc atât în Timișoara, Ghiroda și Dumbrăvița, cât și la Craiova, Oradea și Strehaia. Este vizat de acțiunea oamenilor legii și afaceristul de origine siriană Waari Ghessan, patronul firmei Tioss Commerce SRL, cu obiect de activitate, în principiu, comercializarea de produse alimentare și băuturi răcoritoare. Modul de operare, spun procurorii, era simplu: Ghessan nu ar fi declarat mare parte din venituri și ar fi introdus în contabilitate facturi cu operațiuni fictive desfășurate cu firme conduse de cunoscuți, cu sediile în Bihor, Dolj și Mehedinți. În plus, ținea și contabilitate dublă. Rețeaua ar fi lucrat la foc continuu în perioada 2010 – 2015, prejudiciul ajus bugetului de stat fiind de aproximativ 17 milioane de lei.
Waari Ghessan s-a ocupat, la începutul anilor 2000, prin firma sa, de celebra rețea de economate, magazine sociale deschise în Timișoara pe vremea guvernării PSD. El a devenit însă cunoscut datorită relației sale amoroase cu Oana Cornu, fosta soție a controversatului Georgică Cornu. Divorțul din familia Cornu și relația milionarului cu Marina Almășan au ținut ceva vreme prima pagină a tabloidelor, dar, în 2013, cel supranumit cândva „Regele asfaltului din Banat” susținea că Waari Ghessan este cel care i-a pus căsnicia pe butuci. „Relația cu soția mea s-a deteriorat cu mult înainte de a o cunoaște pe Marina Almășan. La baza acestei probleme stă relația extraconjugală pe care soția mea, Oana Cornu, a avut-o și o are în continuare cu Waari Ghessan, un «prieten» de familie”, spunea Cornu. „Grupul infracţional, format din 20 de membri cu vârste între 28 şi 60 de ani, era structurat pe mai multe paliere, mobilul urmărit fiind realizarea unor profituri materiale ilicite, prin diminuarea taxelor şi impozitelor datorate bugetului consolidat al statului, în baza unor facturi emise consecutiv de mai mulţi furnizori (…) Obiectul activităţilor infracţionale ar fi constat în emiterea de facturi generatoare de TVA şi cheltuieli deductibile, operaţiuni fictive, în vederea legalizării provenienţei unor cantităţi de zahăr şi ulei alimentar achiziţionate ilicit de către societatea administrată de liderul grupării”, anunță polițiștii. La DIICOT vor fi aduse pentru audieri 20 de persoane. (sursa foto: www.opiniatimisoarei.ro)
Comentarii prin facebook