Stirile din ziua: 16 noiembrie 2016

Cele mai frumoase zburatoare si cei mai frumosi iepuri, in expozitie la Sannicolau Mare

Cele mai frumoase zburatoare si cei mai frumosi iepuri, in expozitie la Sannicolau Mare

Mari și mici, timișenii sunt așteptați, până duminică, la o inedită expoziție în care vor putea vedea iepuri, porumbei, găini, rațe sau păuni. Aceasta are loc la Sânnicolae Mare, este cu participare internațională și a ajuns la ediția cu numărul opt.

Primaria vrea sa cumpere Spitalul Athena, nu se stie cat costa

Primăria Timișoara e interesată de cumpărarea Spitalului Athena, în care ar vrea să mute parțial Maternitatea Odobescu. Primii care au spus că vizează o astfel de achiziție au fost cei de la Spitalul Județean. Nu a fost avansat niciun preț, dar, în 2010, când a fost deschis acest spital, investiția anunțată era de 12 milioane de euro.

uvt

Ministerul Educatiei a stabilit: Universitatea de Vest e mai academica decat Politehnica

Universitatea de Vest Timişoara este mai tare decât Universitatea Politehnica Timişoara! Asta rezultă din cel mai nou clasament din domeniu, întocmit chiar de Ministerul Educaţiei Naţionale. Surprinzător, cea mai bună universitate nu este din Bucureşti, ci este vorba despre „Babeş Bolyai” din Cluj.

Vreti teren de casa de la primarie? Nu e nevoie de adeverinta de venit, ci de 40.000 de lei intr-un cont!

E sigur: în 2017, Primăria Timișoara va atribui terenuri de casă către tinerii cu vârste de până la 35 de ani. CL a votat criteriile pe baza cărora se va face departajarea solicitanților. Cel mai important: dovada deținerii a 40.000 de lei într-un cont, indiferent de ce venituri dețin. Dosarele pot fi depuse până pe 15 ianuarie.

Nicusor Dan, la Timisoara: USR nu se sparge in urmatorii patru ani

În USR coexistă oamenii de dreapta și de stânga, progresiști și conservatori, dar nu există riscul imediat ca partidul să se destrame. Nicușor Dan a explicat, la Timișoara, că declarația lui de acum câteva zile a fost „ușor scoasă din context”. Ținta sa la alegeri este 10-15 procente și un parlament care să nu mai fie autist.

Grindeanu, catre primarie: Renuntam la garnizoana, gasiti rapid 1.600 de metri patrati pentru armata

Deși susține că are acordul Ministerului Apărării Naționale de prelungire cu trei sau patru ani a termenului până la care poate face investiții la garnizoană, președintele CJ Timiș, Sorin Grindeanu, va renunța la clădire. Condiția este ca primăria să găsească rapid peste 1.600 de metri pătrați pentru asociațiile care ar fi trebuit să funcționeze în imobilul respectiv.

Asalt la „fabrica de revolutionari”: timisoreanul Adrian Sanda (PSD), saltat de procurori

Timișoreanul Adrian Sanda, șeful Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluționarilor, a fost ridicat miercuri de procurorii Parchetului General și dus la audieri. Dosarul în care este cercetat Sanda vizează acordarea titlurilor de luptător cu rol determinant în Revoluția din 1989. UPDATE: Premierul Dacian Cioloș l-a demis pe Sanda din funcția de sef al SSPR.

Jurnal de campanie (7): Pe bune, Ilie Sarbu, model de parlamentar pentru candidatii PSD?

Și a fost Victor Ponta în Timiș. Nu, nu la Timișoara, unde vine doar pe șestache la frații Cristescu, ci la Lugoj. Acolo unde i s-a organizat un grandios spectacol omagial. Și nu doar lui, ci și celebrului său socru, „bănățeanul” Ilie Sârbu, senatorul care a blocat toate proiectele Timișului din ultimii ani. Robu e dezamăgit de lista PSD Timiș, pe care se află totuși „prefectul excelent” Eugen Dogariu. ALDE are „angajament de onoare”. Nu râdeți, e pe bune.

Garnizoana din Piata Libertatii e tot minge intre ministere! Liberalii acuza CJ

Ministerul Apărării Naționale dă fosta garnizoană din Piața Libertății Ministerului Culturii, ca să facă un muzeu al revoluției, cu două condiții. Prima ține de Primăria Timișoara, cea de-a doua, de Consiliul Județean Timiș, care, susțin liberalii, nu dă semne că vrea să renunțe la clădire. CJ așteaptă însă garanții clare.

„El Clasico” la rugby, Baia Mare – Timisoara, inca din semifinalele Cupei Regelui?

Reeditarea finalei de anul trecut în semifinalele acestei ediţii? Vicecampioana CSM Știința Baia Mare, calificată direct în semifinalele Cupei Regelui la rugby de pe poziția fruntașă a clasamentului competiției, va întâlni mai mult ca sigur campioana Timișoara Saracens în penultima fază a turneului.

Intreruperi de curent

Enel a programat miercuri 16 noiembrie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Ion Ionescu de la Brad Bl. 120, Uranus (p), Lidia (p), A. Șaguna Bl. U9, orele 9 – 17; Giarmata – fosta livadă de piersici, Săcălaz – zona str. IV și V, Diniaș, Bucovăț (p), Tormac – partea cu primăria spre

Top