Stirile din ziua: 7 noiembrie 2016

mircea mihaies

Mircea Mihaies, scriitorul anului 2016, pentru Ulysses reinterpretat

Mircea Mihaies, scriitorul anului 2016, pentru Ulysses reinterpretat

Un roman al unui roman, o muncă titanică și peste 1.000 de pagini de scriitură de top. E povestea volumului „Ulysses 732”, semnat de Mircea Mihăieș, care i-a adus omului de cultură timișorean încă un premiu: cel de scriitorul anului 2016, decernat de un juriu al Uniunii Scriitorilor.

inițiere

Noiembrie cu ambasadori la Universitatea de Vest

Luna noiembrie aduce la Universitatea de Vest mai mulţi ambasadori acreditaţi la Bucureşti. Ei vor susţine o serie de conferinţe, iar participanţii vor putea obţine informaţii despre cultura şi sistemele politice sau administrative din respectivele ţări. Primul va fi reprezentantul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm.

Inventatorul Remi Radulescu vrea 15.000 de voturi, ca sa fie deputat independent de Timis

Inventatorul timișorean Remi Rădulescu încearcă marea cu degetul și vrea să fie deputat independent de Timiș. Admite că-i va fi extrem de greu, dar spune că e singura variantă de a-și susține proiectele legate de cercetare, pentru că nu a putut înghiți „animozitățile” din ALDE, partid al cărui membru a fost.

Vandal la 14 ani! I s-a casunat pe ghivecele de pe Podul Michelangelo

Un puști aflat la vârsta primei cărți de identitate a bifat și, probabil, prima amendă din viața lui. S-a întâmplat sâmbătă noaptea, după ce băiatul s-a apucat să arunce în Bega mai multe ghivece de pe Podul Michelangelo. A fost văzut însă de un alt tânăr, care a anunțat Poliția Locală.

Grindeanu: Soarta aeroportului Timisoara nu poate fi decisa de seful de campanie al PNL

Anunțata fuziune între aeroporturile din Arad și Timișoara nu ar fi decât un „sluj” al ministrului Transporturilor, Sorin Bușe, făcut în fața șefului de campanie al PNL, Gheorghe Falcă. Asta susține președintele PSD Timiș, Sorin Grindeanu, conform căruia o astfel de decizie nu trebuie luată „pe repede înainte”.

D’ale meritocratiei: Ionut Nasleu se intoarce la RATT

La cinci ani după ce a plecat cu coada între picioare din funcția de director adjunct al RATT, Ionuț Nasleu se întoarce. De această dată, în calitate de membru în Consiliul de Administrație. El trebuie să treacă doar printr-o evaluare pe baze meritocratice pentru a reveni în regia unde avea printre responsabilități buna funcționare a pisoarelor.

In Timisoara vor fi din toalete ecologice functionale, probabil de la primavara

În Timișoara nu mai funcționează, de câteva luni, toalete ecologice. În luna iunie a expirat contractul pentru închirierea și întreținerea acestora, dar se pregătește acum o nouă licitație. Consilierii locali vor trebui să aprobe, în viitorul plen, caietul de sarcini, iar apoi licitația va fi lansată pe SEAP.

Sfarsitul „epocii IMGB”. Pe cand cel al generatiei PDSR?

Din actele dosarului rezultă că pentru păstrarea puterii, prin acțiunile desfășurate și măsurile dispuse, noua conducere politică și militară instaurată după data de 22.12.1989 a determinat uciderea, rănirea prin împușcare, vătămarea integrității fizice și psihice, respectiv lipsirea de libertate a unui număr mare de persoane.

praga

Iarna la Praga: poveste fara sfarsit in Orasul de Aur / FOTO

E de ajuns să ştii că este situat în Boemia centrală, că gândul la o localitate aflată într-o regiune cu un asemenea nume primeşte brusc un aer melancolic, pitoresc, blând. Aici se află una dintre cele mai cochete şi mai atractive capitale europene, un vechi oraş regal care atrage anual peste patru milioane de turişti.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat luni, 7 noiembrie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. I. Ionescu de la Brad Bl. 118, orele 9 – 17; Giarmata – fosta livadă de piersici, zona str. Morii, Bătrână, Pobeda, Romana, Gării, Iohanis, Izvorului, Viilor, Principală inclusiv Primăria, Cimitirului, cartierul Tineretului, Șag (CF402357), orele 9 – 17; Sacoșu Mare

Top