Stirile din ziua: 30 noiembrie 2016

Muzeul Revolutiei, intre comunisti si politruci: schimb dur de replici Robu – Grindeanu

Muzeul Revolutiei, intre comunisti si politruci: schimb dur de replici Robu – Grindeanu

Despre comuniști, politruci și alte cuvinte grele – așa s-a purtat, miercuri seară, pe Facebook, un dialog la distanță între primarul Nicolae Robu și președintele CJ, Sorin Grindeanu. Totul, din cauza Muzeului Revoluției și a vechii garnizoane din Piața Libertății. Discuția pe tema Muzeului Revoluției s-a reaprins în ultimele săptămâni, după ce, timp de mai multe luni, subiectul a părut dat uitării.

brancovan protest

Cristi Brancovan, propus in ATOP de un liberal! Acum e si o petitie online pentru numirea lui

Componenţa ATOP s-a modificat, dar nu așa cum ar fi dorit consilierul Adrian Pășcuță (PNL). Acesta propusese, în plenul anterior al CJ, numirea, în ATOP, a lui Cristi Brâncovan. Liberalul a lansat și o petiție online pentru susținerea lui Brâncovan. Altfel, cei din ATOP nu și-au primit indemnizațiile de 800 de lei, pentru că acestea sunt ilegale.

Poli pierde la Craiova dupa un nou meci cu arbitraj ciudat

De ziua Sfântului Andrei, Ocrotitorul României, Poli s-a deplasat în Cetatea Băniei pentru a juca împotriva unei din revelaţiile campionatului, CSU Craiova. În tur, violeţii câştigau împotriva tuturor pronosticurilor după un meci nebun cu 3-2, la capătul unui joc cu destule greşeli de arbitraj de ambele părţi. De această dată, Craiova s-a răzbunat.

targ de Craciun

S-a deschis Targul de Craciun! De 1 Decembrie se aprind si luminitele/ FOTO + PROGRAM

Târgul de Crăciun, ajuns la ediția cu numărul 10, se deschide oficial de 1 decembrie, de Ziua Națională a României. La ora 17 va fi aprins iluminatul festiv, urmat de Hora Unirii, un concert de muzică populară, iar la final vor urca pe scenă Raluka și Delia. Profitând de vreme frumoasă și de ziua liberă, unii comercianți au deschis deja o parte din căsuțe, la fel ca și zona de mâncare.

Bărbați dați în urmărire generală, prinși în Timiș de polițiștii de frontieră și introduși după gratii

In minivacanta de 1 Decembrie, mai multi politisti in punctele de trecere a frontierei

Conducerea Poliţiei de Frontieră Române a decis ca, în perioada minivacanței de 1 decembrie , să suplimenteze personalul care desfăşoară activităţi în punctele de trecere, la controlul documentelor de călătorie. De asemenea, vor fi suplimentate, pe ambele sensuri, arterele de control.

Rezidentii pot alege orice loc liber din orice spital din Romania

IT-ştii reuniţi în grupul GovITHUB pe lângă Guvernul Cioloş au reuşit o nouă performanţă. Ei au creat un sistem electronic prin care, de anul acesta, rezidenții în medicină, medicină dentară și farmacie din România își pot alege repartizarea în orice spital din România în care sunt locuri sau posturi libere.

Incuboxx, extrema urgenta! Primaria da 55.000 de euro ca sa nu mai ploua inauntru

A costat patru milioane de euro, dar, fiindcă plouă înăuntru, trebuie încă 55.000 de euro, pentru etanșeizarea fațadei de policarbonat. Este vorba despre Incuboxx, centrul IT&C de pe Circumvalațiunii, pentru care Primăria Timișoara caută acum o firmă care să intervină. Clădirea a fost construită de o societate a PSD-istului Ovidiu Brânzan și a avut probleme încă de la inaugurare.

Gratis cu trenul, pentru elevii si studentii care merg la vot

Guvernul a decis, prin ordonanță de urgență, să le ofere elevilor și studenților cu drept de vot transport gratuit, pe calea ferata, din localitățile în care studiază în cele de domiciliu și retur, în perioada 8-12 decembrie. La începutul lunii noiembrie, președintele PNL, Alina Gorghiu, spunea, la Timișoara, că o astfel de măsură duce la „consolidarea democrației”.

Sala 2 din Parcul Civic trece de la Primaria Timisoara la Ministerul Culturii

Ministerul Culturii va prelua Sala 2 a Teatrului Național Timișoara, situată în Parcul Civic. Hotărârea de guvern adoptată marți va duce sala în domeniul public al statului. În 2008, ea fusese atribuită, de către CL Timișoara, pentru 49 de ani, Teatrului Național.

Top