Peste 17 milioane de euro pentru microintreprinderi, se asteapta proiecte pana in aprilie

Întreprinderile mici pot depune în continuare proiecte pentru a obţine bani europeni cu care să-și finanţeze extinderea şi dezvoltarea afacerii. ADR Vest a anunţat extinderea termenului limită până pe 27 aprilie.

Apelul de proiecte 2.1A – Microîntreprinderi, din cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020 avea alocată inițial o sumă mai mult decât generoasă, 27,56 milioane de euro. Până în 25 ianuarie, au fost depuse pentru finanțare la nivelul Regiunii Vest 128 proiecte, cu o valoare nerambursabilă de 19,68 milioane euro, adică 49,13% din alocarea financiară regională. Termenul de depunere de astfel de proiecte a fost prelungit până pe 27 aprilie. Apelul de proiecte este de tip competitiv, iar proiectele care obțin cel mai bun punctaj vor primi finanțare. Cererile de finanțare se depun exclusiv prin aplicația electronică MySMIS, disponibilă aici. Proiectele care pot primi finanțare vizează activități de construire, modernizare, extindere a spațiilor de producție sau prestare servicii, precum și dotarea acestora cu active corporale si necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line. Aceste proiecte trebuie să fie implementate în mediul urban. Valoarea eligibilă a unui astfel de proiect trebuie să fie de minimum 25.000 euro. Cuantumul finanțării nerambursabile solicitate nu poate depăși 200.000 euro pentru un proiect, sumă stabilită prin schema de minimis. Contribuția solicitantului la finanțarea investiției trebuie să fie de minimum 10% din valoarea eligibilă a investiției. Ghidul specific (varianta actualizată), publicat în 20 ianuarie 2017 de catre Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, poate fi consultat aici.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Clubul Helion al Casei Municipale de Cultură Timișoara vă invită vineri, 19 octombrie, începând cu ora 17:30, sala Orizont a Uniunii Scriitorilor din România, filiala Timișoara, (Piața Sfântul Gheorghe nr.3, et. 1, deasupra Băncii Transilvania) la un recital extraordinar de muzică electronică susținut de Costel Baboș. Cunoscutul scriitor, care trăiește de mulți ani în Canada,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Recital de muzică electronică susținut de Costel Baboș
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top