A venit primăvara, muncitorii vor reveni pe șantierul de la ieșirea din Timișoara, spre Giroc, unde sunt săpate adevărate tranșee. În două luni se va putea circula din nou pe asfalt aici, iar străzile adiacente, pe unde a fost deviat traficul, vor fi reparate. Asta promite primarul Nicolae Robu.
Lucrările pe Calea Martirilor vor fi reluate marți, 14 martie. Primarul Nicolae Robu le promite, cu această ocazie, vremuri mai bine locuitorilor din zonă, care au avut de îndurat foarte multă mizerie și foarte mult disconfort. „De marți se reiau lucrările pe Calea Girocului. E dat ordinul pentru data de 14 martie și sper în două luni să se termine calvarul locuitorilor din zonă, atât pentru cei care aveau de venit din Giroc către Timișoara, cât și invers. În circa două luni se va circula pe asfalt”, spune edilul. Ar trebui să fie vești bune și pentru cei care locuiesc pe străzile laterale, pe care a fost deviat traficul pe perioada lucrărilor. „Îi asigur pe locuitorii de pe străzile Gospodarilor, Apicultorilor și Cehov că imediat după ce se deschide traficul pe Calea Girocului, intervenim să reparăm aceste străzi, care n-au rezistat la traficul intens. La anul vom avea proiecte complexe pe aceste străzi, unde vom face și amenajari de trotuare. Acum putem doar să reparăm ce s-a stricat”, a mai declarat Nicolae Robu.
În urmă cu trei luni, edilul se declara extrem de nemulțumit de felul în care lucrează firma care a câștigat licitația pentru extinderea la patru benzi a Căii Martirilor. Asta, după ce locuitorii din zonă s-au plâns de dezastrul lăsat în urmă de muncitori, în prag de iarnă. Lucrarile de pe Calea Martirilor au început în primăvara anului 2016, cu schimbarea rețelelor de utilități din subteran. Din septembrie 2016 a fost închisă porțiunea de drum de la intrarea în Timisoara până la strada Musicescu. Conform proiectului, tronsonul de Calea Martirilor de la str. Mareșal Constantin Prezan până la ieșirea din oraș va avea patru benzi de circulație, piste pentru biciclete și trotuare noi. Licitația a fost câștigată de asocierea SuperConstruct – Electroechipament, la un preț de 7,9 milioane de lei, fără TVA, și un termen de execuție de doi ani.
Comentarii prin facebook