Peste 30% dintre romani nu au dusuri si toalete, dar au TV sa se spele pe creier

Nu-mi propun să fac procesul votantului PSD pentru complicitate la trecerea României de la democrație la autocrație, pe cale să se întâmple din ambiția lui Dragnea și a unui partid cu preocupări penale. Am mulți amici în PSD, ba mai tragic, am prieteni care au votat cu PSD din simpatie pentru unul sau altul dintre candidați. Nu asta mi-am propus să fac, deși, la un moment dat, țara se va împărți în cei care au votat în 2016 cu PSD și cei care nu au votat acest grup politic organizat, între cei acuzați că prin votul lor au dus țara unde va ajunge ea și între cei care o vor părăsi înainte să devină victimele noii orânduiri. Poate că exagerez, dar unii dintre noi am mai prins un regim totalitar și joaca asta cu votul ar putea avea același efect ca joaca cu focul. Aș vrea, totuși, să-i cunosc nu pe cei care au votat cu PSD, ci pe cei care astăzi sunt de acord cu ce vrea să facă PSD. Dacă s-ar putea, cu ochiul sociologului, al psihologului, poate chiar al psihiatrului amator, căci nu mi se pare deloc în firescul lucrurilor să-ți dorești să se întâmple ce face azi PSD cu România.

De ce ar vrea un român sănătos la cap să se voteze o lege care să permită unui condamnat penal să candideze la președinție? Știe careva? La ce-ar ajuta asta cetățeanului? De ce ar vrea un român sănătos la cap să trăiască la mâna unui grup de oameni care decide pentru țară prin filtrul propriilor interese? De ce aș vrea limitarea investițiilor străine sau locale prin crearea unui mediu concurențial nesănătos, în care relațiile și pilele, influența în justiție vor decide în favoarea „faunei” întreținute de partidul aflat la putere? De ce ar vrea un român sănătos la cap să urmeze calea propusă de niște politicieni fără scrupule, când această cale înseamnă inclusiv îndepărtarea de valorile Uniunii Europene și chiar de UE ca instituție? Și nu în ultimul rând, menținerea acestei proaste gestiuni de țară ar însemna sărăcie și servicii publice de proastă calitate. De ce ar vrea țăranul sănătos la cap să nu mai primească subvenția pe terenul agricol exploatat primită de la aceeași hulită organizație politică europeană pe care conducerea țării tale nu dă doi bani?

De ce ar vrea românul sănătos la cap să alimenteze cu taxele plătite un buget din care să se înfrupte un Dragnea și alții care n-ar putea explica unui inspector de integritate cum și-au făcut averea colosală? De ce ar vrea românul sănătos la cap un sistem medical putred, căpușat de firmele lor? De ce ar vrea un român sănătos la cap să fie furat în casă ori tramvaie de cei eliberați de o adunătură de oameni puși să modeleze Codul Penal după propriile calcule de eschivare a sancțiunilor penale? Doar pentru că așa au făcut și ceilalți? În loc să-ți dorești să fie sancționat ăla care te fură, românul „sănătos” la cap se întreabă de ce nu i-a băgat și pe ăialalți? Ca și cum dacă nu au intrat toți ăialalți ai lui Băse la pușcărie, să nu mai intre nimeni de acum înainte! Asta are de-a face cu logica, cu raționalul? Și, totuși, sunt mulți care gândesc așa. Ce le întunecă mintea? Poți să rămâi indiferent la toate cele de mai sus, doar pentru că acești oameni îți cumpără cumva tăcerea? Totul în viața ta este numai frigiderul plin, mașina confortabilă, concediul în Grecia? În ce țară îți va trăi copilul peste 20 de ani nu mai contează?

Poți fi de acord cu așa ceva făcând parte din acest grup politic organizat ori dacă ești direct interesat în perpetuarea unui asemenea sistem. Fie că ai fost securist pe vremea lui Ceaușescu, om de afaceri favorizat de un fel de-a merge lucrurile, angajat cu propte de la partid în tot felul de instituții descentralizate, vreo șefă de agenție, directoare ori numai o curvă adusă ca secretară prin ministere, cu siguranță nu te va deranja o guvernare strâmbă. Pe acești oameni îi poți înțelege și disprețui totodată, dacă vreți neapărat, dar mai este o categorie de suporteri ai mizeriilor PSD. Aceia care știu că nu este în regulă cu ce se întâmplă în România, dar nu recunosc asta din orgoliu. N-ar accepta o alegere prost făcută nici în ruptul capului, ba chiar se simt mai bine încercând să se convingă că, totuși, poate au dreptate pe undeva.

În țara cu 30% cetățeni fără acces la duș, baie, toaletă cu sistem de canalizare, perspectiva unui tătuc care să nu te lase să mori, dar nici să trăiești decent este tentantă pentru alarmant de mulți oameni. Pentru ținerea acestora în captivitate există aparatul de propagandă, televiziuni spălătoare de creiere ale unor patronate pentru care interesul național nu este decât o lozincă. Sunt mulți și greu de trezit. Unii ne râd în nas, știind foarte bine ce fac, alții, în inconștiența lor, ne cred nebuni pe noi că ieșim în stradă. Noapte bună.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

4 comentarii pentru acest articol

Stelu a spus: (noiembrie 23rd, 2017 at 18:29 )

Știi ce nu înțelegi dumitale, dragă domnule Sasu? Faptul că în decembrie 2016 românii s-au aflat în situația timișorenilor din luna iunie același an: nu au avut alternative reale la PSD și respectiv la Robu. Spre exemplu județul Timiș. De departe lista cea mai echilibrată de la parlamentare a fost cea a PSD. Că oameni cităvi la cap, cu școală, precum Genu Dogariu, sunt inexistenți în Parlament, e partea a doua. E doar un exemplu în care oameni de calitate sunt reduși la calitatea de necuvântătoare, ridicatori de labe. Ce doreai, sa o voteze bănățeanul pe madam Burghiu sau pe un Popescu?

 
Claudiu a spus: (noiembrie 23rd, 2017 at 20:40 )

Din pacate Stelu si eu am considerat in decembrie ca nu sunt alternative reale dar tot nu am votat PSD. Acest partid toxic nu trebuia sa ajunga la guvernare

 
Ron a spus: (noiembrie 24th, 2017 at 12:23 )

PSD nu este partid. A fost, acum niște ani, o grupare neo-bolșevică. Astăzi, sub cârmuirea „înțeleaptă” a lui Dragnea, PSD este doar o grupare a crimei organizate. Are la butoane un semi-analfabet hoț, prost de bubuie (a nu se confunda viclenia cu inteligența), încremenit în obsesia penală de a fura cât mai mult, în continuu. Dacă ar fi după Dragnea, s-ar instala la Cotroceni săptămâna viitoare, ar anula imediat Codul Penal, ca să nu se mai împiedice de nicio lege în furăciunile lui morbide, ar prelua și guvernul, iar bugetul național al României ar fi vărsat automat în contul lui personal. Cred că acesta-i visul de aur al teleormăneanului parvenit și penal. Uitați-vă la Venezuela, unde oamenii scormonesc prin gunoaie, la rând cu șobolanii și câinii de pripas ca să aibă ce mânca. O țară prosperă (mare producătoare de petrol) a fost pusă pe butuci de socialismul lui Hugo Chavez. Venezuela este acum dincolo de orice criză, nu mai poate fi recuperată. Asta o să ajungă și România dacă Dragnea et Comp mai rămân multă vreme la putere.

 
anteconbega a spus: (noiembrie 25th, 2017 at 16:03 )

S-a chinut şi Cătălin Tiuch în Parlament, dar şi-a dat seama că e de umplutură printre mafioţi. Domnule Sasu, cum stă treaba cu toaleta parfumată a românului, că în titlul se vorbeşte de faptul că „Peste 30% dintre români nu au duşuri si toalete”, iar în textul articolului se cam zice aşa: ” țara cu 30% cetățeni fără acces la duș, baie, toaletă cu sistem de canalizare…” Ori kăkă, ori kăkă, por favor, că peste 30 la sută poate să însemne, cu puţină bunăvoinţă, şi 39 la sută. Adică, aproape 40 la sută!

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

tricoul 1 iunie

Se întâmplă în fotbalul mic! Cerere în căsătorie pe terenul din Plopi / FOTO

Fotbalul mic are farmecul său incontestabil. Fiecare etapă din eşaloanele inferioare este presărată cu întâmplări ce-i conferă fotbalul statutul de sport-spectacol. În ultima etapă a campionatului judeţean au fost protagonişti un jucător de la Tricoul 1 Iunie Timişoara şi iubita lui.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se întâmplă în fotbalul mic! Cerere în căsătorie pe terenul din Plopi / FOTO

Social vezi arhiva Social

deșeurile

Începe campania de colectare de deșeuri voluminoase! Unde și când vor fi puse containerele speciale

Timișorenii pot scăpa de mobilierul vechi și de alte obiecte de care nu mai au nevoie prin case. Începe campania de colectare a deșeurilor voluminoase. În oraș vor fi amplasate, în fiecare zi, între orele 10,30 și 18,30, containere unde trebuie să duceți deșeurile.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Începe campania de colectare de deșeuri voluminoase! Unde și când vor fi puse containerele speciale

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top