Stirile din ziua: 6 noiembrie 2017

Victorie ratata pe final. Poli, doar egal cu Juventus Bucuresti

Victorie ratata pe final. Poli, doar egal cu Juventus Bucuresti

După victoria cu Astra din etapa precedentă, şansele şi speranţele celor de la Poli Timişoara pentru a prinde un loc de play-off s-au mărit. Cu atât mai mult cu cât luni seară, bănăţenii au evoluat pe terenul celei mai slabe echipe din Liga 1, Juventus Bucureşti.

E pericol public: „estetizarea” de 50.000 de euro trebuie data jos de pe poarta din Calea Aradului

În mai puțin de două zile trebuie demontate plăcile de fibrociment montate pe grinda metalică transversală a porții de pe Calea Aradului. Decizia a fost luată luni, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al județului Timiș. Practic, „estetizarea” de 50.000 de euro făcută de Primăria Timișoara e pericol public.

21 de milioane de euro, pentru depistarea cancerului de san. Program de preventie in premiera in Romania

Peste 30.000 de femei vor fi consultate gratuit până în 2023, prin Programul pilot de depistare precoce a cancerului de sân. Acesta va începe în 2018 și va fi derulat de Ministerul Sănătății, care primește finanțare europeană nerambursabilă în valoare de 21 milioane euro.

Pe strada Surorile Martir Caceu, santierul mai dureaza cel putin doua saptamani / FOTO

Dacă aveți drum pe strada Surorile Martir Caceu și sunteți exasperați de șantierul de acolo, înarmați-vă cu răbdare. Nu va fi gata decât în vreo două săptămâni. Trebuie înlocuită o conductă de gaz de câteva sute de metri și apoi se poate trece la refacerea asfaltului.

Casa Welauer, dupa prima etapa de renovare: fatada nou-nouta, ca pe vremuri

Mai trebuie înlocuite niște geamuri și e nevoie de curățenie, dar Casa Welauer începe să arate ca pe vremuri. Sediul Bibliotecii Academiei Române de pe strada Pacha are deja o fațadă complet renovată. Lucrările de reabilitare la această clădire vor dura încă un an și jumătate.

Imagini de cosmar cu animale bolnave la Zoo Timisoara. Ce spun reprezentantii primariei / FOTO + VIDEO

O vizită la Grădina Zoologică de la Pădurea Verde poate fi traumatizantă. I s-a întâmplat, la acest sfârșit de săptămână, unei timișorence, care a postat pe Facebook fotografiile făcute. Se văd un guanaco suferind de o boală de piele și un berbec cu un corn însângerat. Reprezentanții PMT spun că animalele sunt sub tratament.

Ar trebui sa tragem la sorti cine traieste si cine moare? Statul roman isi bate joc de sute de pacienti cu o boala rara

Cum alegi cine trăiește și cine moare? Cinic, asta le propune, indirect, Ministerul Sănătății românilor care suferă de imunodeficiențe primare, care nu mai beneficiază de patru luni de tratament. Maia, o fetiță de 12 ani din Timișoara, este unul din cei doar câteva sute de cetățeni români pe care statul îi ignoră cu bună știință.

Cum incap un pieton si un biciclist pe o pista de jumatate de metru? Surpriza neplacuta la Pasajul Jiul

Cam jumătate de metru: atât are ceea ce pare să fie zona destinată pietonilor pe sub pasajul Jiul, în partea dinspre Gara de Nord! Nu încap doi oameni, iar despre biciclete nu are sens să vorbim. În zonă ar trebui să fie, la finalul șantierului, piste de biciclete și trotuare pe ambele părți.

Incepe lupta cu hotii. E vremea sa iesim in strada!

Nu am nicio îndoială că, după cum se comportă legislativ în ultima vreme, actuala majoritate parlamentară cheamă lumea în stradă. Nu știu dacă va fi o revoluție, o revoltă sau doar un protest feeric cu lanterne, dar este cât de poate de limpede că în următoarele două luni de iarnă în România se va întâmpla ceva.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

E-Distribuție a programat luni, 6 noiembrie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – SC Hornbach – Calea Aradului, orele 8 – 15, str. J. S. Bach (p), Mendeleev (p), Suceava (p), Madrid, Popa Laurențiu (p), Bd. Cetății (p), orele 9 – 17; Dumbrăvița – casnici, Legofruct, Caros, Belinț, Deta – SC Agrians Colonie Pădureni, orele

Top