Stirile din ziua: 16 noiembrie 2017

Nicolae Robu incepe sa cedeze in fata lui Danut Groza. Alegerile de la PNL Sannicolau Mare ar putea fi anulate

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, a promis că va anula alegerile din organizația Sânnicolau Mare, în cazul în care se dovedește că s-au produs unele nereguli. Una dintre ele a fost deja confirmată: este vorba de refuzul PNL Timiș de-a aproba 300 de adeziuni ale membrilor loiali lui Groza.

Alarmant: varsta de debut a diabetului la pacientii din Romania a scazut pana la 1 – 2 ani

Locuitorii din vestul României au un regim alimentar mai bun decât restul ţării. Aici se înregistrează cea mai scăzută rată a prezenţei diabetului, cu 8,8% din totalul populaţiei afectată de această boală. Timişul stă chiar şi mai bine: doar 4-5% din populaţie ar suferi de diabet. Problema este însă că prea puțini oameni ajung să se și trateze corespunzător.

Santierul din Piata Badea Cartan, inchis oficial, dupa ce au cazut doua grinzi. Nu se stie cand se reiau lucrarile

Șantierul din Piața Badea Cârțan a fost închis pe perioadă nedeterminată. Asta, după ce două grinzi din noua structură s-au prăbușit. Urmează o expertiză, care nu se știe cât va dura, și, în funcție de aceasta, ar putea fi reziliat chiar contractul cu firma care a câștigat licitația.

Peste 200 de bizoni parcati pe pistele de biciclete, arsi la buzunare in ultima luna

Peste 200 de șoferi au fost amendați, în ultima lună, după ce și-au lăsat mașinile pe pistele de biciclete. Doar într-o singură zi, polițiștii locali susțin că au dat 7 amenzi și au lipit pe parbrize 24 de atenționări. Zona preferată de „bizoni” este, evident, cea centrală.

1 decembrie

Ziua Nationala, la Timisoara: Targ de Craciun, Hora Unirii, Inna, artificii

Cu mic, cu mare, timişorenii sunt invitaţi să celebreze 1 Decembrie, Ziua Națională a României, în Piața Victoriei. Va fi pornit cu această ocazie și iluminatul festival și va fi deschis oficial Târgul de Crăciun. Seara se încheie cu muzică pentru toate vârstele.

Cand iti iei parcare si blochezi un santier. De ce nu se lucreaza cum trebuie pe strada Versului

Se lucrează și nu chiar pe strada Versului. Piedica în calea utilajelor este… o mașină! Vehiculul este efectiv lăsat în mijlocul drumului, pe singurul petic de iarbă care a mai rămas, după ce, acum aproximativ două săptămâni, au început lucrările de modernizare a zonei.

Primaria Timisoara se pregateste de patru benzi spre Mosnita. A fost facut un prim pas

Una dintre cele mai așteptate extinderi de drumuri din zona Timișoarei are proiectant. Este vorba despre Calea Buziașului, tronsonul cuprins între semaforul de la intersecția cu strada Siemens și limita de oraș, care va fi extins la 4 benzi. De acolo, șoseaua e în administrarea CJ, care va primi bani prin PNDL pentru extindere.

Top