Stirile din ziua: 20 noiembrie 2017

declarația unică

Profesorii de la Politehnica vor primi note de la studenti

Profesorii de la Politehnica vor primi note de la studenti

Studenţii Universităţii Politehnica vor putea să le dea note profesorilor lor. Procedura se va derula prin intermediul unei platforme online. UPT a demarat un proiect-pilot prin care studenții se vor putea implica în procesul didactic.

Cirkus Cirkor: Timisoara, in dans pe sarma spre Capitala Culturala Europeana 2021 / VIDEO

E curaj și e puterea de a o lua de la capăt, știind că este în regulă să faci asta, chiar dacă greșești. E povestea care stă în spatele Cirkus Cirkör, cu care Asociația Timișoara Capitală Europeană a Culturii deschide oficial drumul spre 2021. O face curajos, cu un eveniment în premieră pentru România.

Orasul din oras: Openville, proiectul de 220 de milioane de euro din inima Timisoarei, inaugurat in 2018

Cel mai mare parc suspendat și cea mai înaltă clădire din România: doar două dintre componentele ansamblului de 220 de milioane de euro care va fi inaugurat la Timișoara. În ianuarie 2018, tot ca parte a Openville, va porni și construirea pasajului subteran din Piața Consiliul Europei.

Editorial de Ino Ardelean

Statul paralel și statul interlop

PSD a trecut orice limită a ridicolului și penibilului, adoptând, la Băile Herculane, o rezoluție de luptă împotriva „statului paralel”. Dacă până acum sintagma era utilizată de tot felul de infractori sau slujbași ai infractorilor, de această dată „statul paralel” a fost confirmat oficial în documentele principalului partid aflat la guvernare.

Codul Fiscal reduce bugetul Timisoarei. Ar putea fi inchis robinetul pe la subventii si gratuitati

Mai puține subvenții și gratuități oferite de Primăria Timișoara? E posibil, dar depinde de felul în care ordonanța care schimbă Codul Fiscal va trece de parlament. Primarul Nicolae Robu spune că va analiza situația. Bugetul Timșoarei ar urma să fie mai mic, în 2018, cu 33 milioane de euro.

Cum sa pierzi un joc pe care l-ai dominat, in doar 13 secunde?!

SCM Timişoara – CSBT Alexandria se anunţa un meci obişnuit din campionatul primei ligi de baschet feminin, cu două echipe de valori apropiate, în care orice se poate întâmpla. Chiar aşa a fost, s-a întâmplat de toate pe un final nebun de joc, cu un arbitraj incredibil de slab, dar şi cu nervi de necontrolat din partea oficialilor echipei gazdă.

ziua județului timiș

Poate a treia oara e cu noroc. Inca o licitatie pentru Bastionul Theresia

Consiliul Județean Timiș organizează a treia licitație cu strigare pentru închirierea unor spații din Bastionul Theresia. După primele două s-a reușit atribuirea unuia singur. Există însă voci care spun că, la prețurile pe care le propune CJ, nici nu se vor găsi prea repede doritori.

piata libertatii

Craciun eco, in Piata Libertatii. Casute cu energie verde si brazi din CD-uri si doze

A 11-a ediție a Târgului de Crăciun organizat de Primăria Timișoara ar putea aduce o premieră. Piața Libertății ar putea deveni cea mai… eco zonă a orașului. Aici ar urma să fie amplasate căsuțe alimentate cu panouri fotovoltaice, care se vor adăugat brazilor speciali realizați de cei de la EcoStuff.

orarul

Aeroportul Timisoara, inclus pe lista societatilor din Fondul Suveran de Investitii, care nu exista inca

Aeroportul Internaţional Timişoara ar putea fi inclus pe lista societăţilor incluse în Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, proiect iniţiat de PSD şi unul dintre pretextele demiterii Guvernului Grindeanu. Fondul nu există nici acum şi, cel mai probabil, nu va fi înființat prea curând.

Cool School, cu Ultramarin: excursii de neuitat, cu colegii de scoala. Trebuie doar sa spui unde vrei

Școala poate fi și cool. Ea poate însemna și momente de neuitat, aventuri și întâmplări minunate alături de colegii de clasă. Agenția de turism Ultramarin a pregătit un nou concept de excursii pentru elevi. „Cool School by Ultramarin” înseamnă excursii și tabere personalizate în „săptămâna Altfel” sau în timpul vacanțelor școlare.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

E-Distribuție nu a programat luni, 20 noiembrie, întreruperi de energie electrică în Timișoara, ci doar în județ, astfel: Ghiroda – Borghezi, Giroc – Bloc Chișoda, str. Satul Bătrân, Bega, Mureș, Jiului, Muncitorilor, Nădrag, Criciova (p), Icloda – doar din zona centru spre Pogonici, orele 9 – 17.

Top