Stirile din ziua: 5 noiembrie 2017

Membrii Universitaria au decis: cele mai mari probleme din sistem sunt finantarea, cercetarea si doctoratele

Reprezentanţii celor cinci universităţi româneşti reunite în Consorţiul Universitaria sunt îngrijoraţi în legătură cu finanţarea învăţământului superior. Aceştia spun că sunt probleme cu sumele care trebuie să acopere atât majorările salariale, cât şi diferite hotărâri judecătorieşti prin care trebuie plătite anumite drepturi.

CJ Timis a trimis CNI acte pentru terenul de Polivalenta de la Giroc. Dobra: Si-au dat seama ca in PMT au un partener mincinos

Epopeea viitoarei săli polivalente de 16.000 de locuri continuă. Nu există un termen, nu există o asumare clară a acestei investiții, dar CJ Timiș a trimis totuși oficial către Compania Națională de Investiții primele documente legate de terenul din comuna Giroc.

Centrul Timisoarei, din nou in santier in 2018: si refacerea fatadei Operei, si inlocuirea pavajului din Piata Victoriei

Lucrările de reabilitare a Operei Române sunt încă în așteptare, dar vestea și mai proastă este că ar putea fi nevoie de organizarea unei alte licitații. Șantierul ar fi trebuit să înceapă de un an și jumătate, dar proiectul nu avea toate avizele. În 2018 va începe, spune Nicolae Robu, și refacerea pavajului din Piața Operei.

Nu vrem sa fim o natie de hoti: se anunta un nou sezon de proteste la Timisoara si in tara

Timișorenii sunt așteptați din nou în stradă, la un protest față de proiectul de modificare a legilor justiției. Mitingul se numește „Nu vrem să fim o nație de hoți” și este anunțat pe platoul din fața Operei, duminică, 5 noiembrie, de la ora 19. Evenimente similare au loc în mai multe orașe din țară.

3 pentru o primarie: sunt alegeri la Checea

În 5 noiembrie au loc alegeri parțiale de primar în 16 de localități. Este un singur oraș, Deva, și 15 comune, printre care și Checea, al cărei fost edil șef a încetat din viață la finele lunii mai. La Checea sunt 3 candidați care se luptă pentru primărie, iar în campanie au fost acolo și Traian Băsescu, și Ludovic Orban.

Top