Statul paralel și statul interlop

PSD a trecut orice limită a ridicolului și penibilului, adoptând, la Băile Herculane, o rezoluție de luptă împotriva „statului paralel”. Dacă până acum sintagma era utilizată, prin haznalele media ale PSD, de tot felul de infractori sau slujbași ai infractorilor, de această dată „statul paralel” a fost confirmat oficial în documentele principalului partid aflat la guvernare. Or, un asemenea ridicol în care a intrat un partid care se pretinde serios nu cred să se fi întâmplat nici în țările bananiere. Ca să nu mai spun că, într-o țară normală, un partid care recurge la asemenea stratageme pe cât de idioate, pe atât de infantile, ar fi votat doar prin ospicii și pușcării. Și asta, în condițiile în care nici penalul Liviu Dragnea, nici mardeiașul Codrin Ștefănescu sau meg-penibilul Liviu Pleșoianu nu prea pot să ne arate cine ar fi acest stat paralel. Și i-am ales pe cei mai înveșunați războinici PSD-iști.

Dacă cei trei arhangheli ai luptei cu „statul paralel” nu pot să dea o definiție exactă privind dușmanul lor, am încercat să-i suplinesc în acest demers. Am utiliza mai multe declarații date de lideri PSD-iști, tot felul de personaje certate cu legea, dar ajunse mari vedete media, și, evident, slugile lor. În primul rând, am înțeles că în capul statului paralel ar sta chiar președintele Klaus Iohannis, omul care are în spate cel mai mare număr de voturi dintre toate partidele și politicienii de azi. (A obținut în 2014 de două ori mai multe voturi decât întregul PSD la alegerile parlamentare din 2016. Asta ca să vorbim și despre legitimitate.) În al doilea rând, ar fi DNA, instituția din România care se bucură de cea mai mare apreciere în Europa Occidentală și Statele Unite.

Nu lipsește, normal, George Soros, om care și-a făcut un target, dacă ne-am lua după capetele înfierbântate ale PSD-iștilor, din a-i face rău lui Liviu Dragnea. Că Soros habar n-are cine-i Dragnea nu contează, cei spălați pe creier asta trebuie să știe. Ar mai fi apoi toate asociațiile profesionale ale magistraților, care contestă amputarea legislației penale așa cum dorește PSD – ALDE. Adică în favoarea infractorilor. Evident, nu puteau lipsi din „statul paralel” sutele de mii de români care au ieșit în stradă, începând cu luna februarie, demonstrând împotriva corupției și hoției. Mai nou s-au alăturat „statului paralel”, antreprenorii și asociațiile patronale care nu pot sta impasibile vizavi de modul haotic în care este guvernată țara. Culmea, pentru prima dată în istorie, și sindicatele sunt perfect de acord cu patronatul, intrând astfel în „statul paralel”. Vin apoi profesorii din România, amăgiți de atâtea ori și batjocoriți. De exemplu, ce umilință ar putea fi mai mare pentru un dascăl decât să vezi un analfabet funcțional în fruntea ministerului de resort? Bine, nu chiar toți profesorii, fiindcă cei mai incompetenți au fost puși de PSD în funcții de directori. Nu puteau lipsi de aici angajații multinaționalelor, sute de mii de români care au învățat că o afacere se poate face și fără corupție. Și mai sunt medici, oameni cu meserii liberale, artiști etc. Nu în cele din urmă, din „statul paralel” face parte imensul actor Victor Rebengiuc, care luni și-a asumat public apartența pe pagina sa de Facebook.

Acum hai să vedem cine sunt și cei care se luptă cu „statul paralel”. Evident, în frunte îi avem pe Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, unul infractor dovedit, altul doar penal. Sub ei, cohortele de țuțări politici, hoți și/sau incompetenți. Sunt apoi tot felul de pușcăriași și viitori pușcăriași, pentru care eliminarea „statului paralel” ar însemna libertatea. Vin imediat politicienii și oamenii lor, care nu mai pot fura în voie din cauza „statului paralel”. Ar mai fi foști securiști, care multă vreme au stat în spatele unor politicieni, gestionând și tot felul de afaceri ilegale. Sunt mii de incompetenți, angajați în instituții ale statului, de la cel mai mare nivel la cel mai mic. Oameni care habar n-au să facă nimic, singura lor calitate fiind carnetul de partid sau faptul că sunt fiii, fiicele, nepoții, cumetrii, amantele unor politicieni care se luptă acum cu „statul paralel”. Vin apoi clanurile interlope având mari legături cu politicienii și care sunt folosite în lupta cu Justiția și „statul paralel”. În fine, dar nu în cele din urmă, tot aici am putea aminti de vârfurile de lance ale propagandei Moscovei, precum Sputnik sau Vocea Rusiei, uneori la fel de înverșunate împotriva „statului paralel” precum Mircea Badea, Ciuvică, Andronic sau Ciutacu.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

6 comentarii pentru acest articol

Radu Moraru a spus: (noiembrie 20th, 2017 at 17:33 )

Bun articolul. Cu o obiectie: alegerile parlamentare nu au avut loc in 2014 ci in 2016.

Claudiu a spus: (noiembrie 20th, 2017 at 19:36 )

Statul paralel sunt ei, acesti borfasi care isi bat joc de noi, de tara aceasta, care vor sa ne fure in continuare fara sa fie deranjati. Romania suntem noi, cei care muncim, care platim taxe, nu dam spagi, nu ne cumparam diplome si nu avem conturi pline, vile somptuase si limuzine de lux ca politicienii nostri dragi.

Andrei a spus: (noiembrie 21st, 2017 at 07:19 )

Iarasi dezinformare, aproape totala, d-le Ino! Cum deschizi gura, cum dezinformezi. Doar una ditre ele iti prezint, desi articolul este aproape plin de dezinformari:
Ai scris ca ”Ar mai fi apoi toate asociațiile profesionale ale magistraților, care contestă amputarea legislației penale așa cum dorește PSD – ALDE. Adică în favoarea infractorilor.” Gresit! Sefa UNJR, Dana Garbovan este clar pentru modificarea legilor justitiei. Si AMR, insa cu anumite modificari ale acestora. Insa, ia sa vedem cine sau ce este UNJR? Ah, vai, este o asociatie a judecatorilor. Aha, a judecatorilor nu a procurorilor! Deci, d-le Ino, cine nu doreste schimbarea legilor, mai mult si mai mult?!

Cetateanul a spus: (noiembrie 21st, 2017 at 13:12 )

Andrei, majoritatea magistratilor, judecatorilor, procurilor, avocatilor sunt corupti, sustin / inchid ochii la fapte de coruptie (ca doar justitia e oarba 🙂 ) sau instiga la coruptia. Din pacate asta e realitatea trista a tarisoarei in care traim.

anteconbega a spus: (noiembrie 21st, 2017 at 16:06 )

Domnul Andrei are dreptate, dl Ino dezinformează cu dezinvoltură şi o face prin omisiune. Teoria trogoscopică lansată de jegălăul de peremist Codrin Ştefănescu e legată, de fapt, de existenţa în cotloanele nebuniei pesediste de Dâmboviţa a invizibilului „stat paralel şi ilegitim”! Ce-i aia stat parale dacă nu e ilegitim?Cum o fi ăla „stat paralel şi legitim”? Atenţie la neatenţie!

Corto Maltese a spus: (noiembrie 22nd, 2017 at 11:10 )

Dacă ar fi după mine, Dragnea & Comp ar fi fost demult spânzurați. Sunt doar niște nemernici jefuitori ai țării, pe care vor s-o transforme într-un stat eșuat, cum sunt majoritatea „republicilor” africane, total nefuncționale ca state, doar ca să poată fura ei nestingheriți de vreo lege. Că după demontarea Justiției și legii n-ar mai rămâne mare lucru în picioare, lui Dragnea & Comp puțin le pasă. Cred că visul cel mai intens al lui Dragnea, un semi-analfabet parvenit, este ca întregul buget al României să-i fie vărsat lui în contul personal. De acolo ar mai putea da niște firmituri prietenilor și aliaților lui. Și, bineînțeles, ca el să fie instalat la Cotroceni, președinte pe viață. Ne-am trezi rapid izolați pe plan internațional, deveniți stat-paria (înainte de a deveni eșuat) pentru că nimeni nu respectă o țară cu un președinte infractor. Nici țările cu conducere alcătuită din infractori și penali și Parlament transformat în structură a crimei organizate, cum este România. Deci, i-aș prefera spânzurați pe Dragnea & Comp. Da, da, știu, nu mor caii când vor câinii, nu?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Dumbrăvița pierde două puncte acasă în ultimul joc din sezonul regular

CSC Dumbrăvița a terminat la egalitate în runda a 19-a, ultima a sezonului regular, după ce a fost egalată pe final, de oaspeții din Miercurea Ciuc, dintr-un 11 metri dat ușor, ca la „județ”. Echipa bănățeană a fost mai activă în prima parte și parcă ea se afla pe poziție de play-off. Unul dintre atacurile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăvița pierde două puncte acasă în ultimul joc din sezonul regular
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Sorin Maxim

Succes total pentru POR 2014 – 2020. Suma investită a fost cu 280 de milioane de euro peste cea alocată

Programul Operațional Regional 2014-2020 a fost un real succes pentru Regiunea Vest. Administrat de ADR Vest, acesta a adus în regiune cu 40% mai mulți bani decât avusese alocați. Aceasta înseamnă că în Regiunea Vest au fost investiți 920 de milioane de euro, adică cu aproape 280 de milioane de euro peste suma atribuită inițial...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Succes total pentru POR 2014 – 2020. Suma investită a fost cu 280 de milioane de euro peste cea alocată

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Din 15 martie, în cinematografele din România rulează comedia românească ”2020”. Pentru a marca premiera timișoreană, regizorul Bobby Bărbăcioru, care alături de casa de producție Vent D’Est, aduce la viață un lungmetraj exuberant, inspirat din scurtmetrajul „Remisivir” (premiat – Remi Gold la World-Fest Houston), se va afla la Timișoara, la Iulius Mall, duminică de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Echipa „2020”, o comedie neagră cu iz de dramă și bucluc, vine duminică la Timișoara pentru premiera filmului
Administrația Timișoarei pune la bătaie peste 50 de milioane de euro pentru a rezolva problema salubrității stradale și a deszăpezirii orașului pentru următorii opt ani. Licitația a fost lansată, aceasta la jumătate de an de la momentul în care Consiliul Local a elaborate documentația pentru acest megacontract. Cei din primărie spun că de acum se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Peste 50 de milioane de euro pentru străzile, trotuarele, pistele de biciclete ale Timișoarei. Primăria caută firmă de salubritate
Fostul primar Nicoale Robu a intervenit în scandalul benzilor prea înguste de pe Bogdăneştilor, acuzând, din nou, că „proiectul moștenire Robu” a fost “batjocorit” de actuala administraţie.  Ceea ce a „uitat” Robu din nou este că proiectul cu benzile cu o lărgime de 2,75 metri a fost aprobat chiar de el, fiind întocmit de mâna...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Robu „uită” din nou de îngheaţă apele. Lărgimea benzilor de pe Bogdăneştilor a fost decisă de Culiţă Chiş şi aprobată de fostul primar
Cu o tematică specială, focusată pe arhitectură și diverse mecanisme tehnice funcționale și zone citadine construite din piese LEGO®, expoziția care i-a fascinat pe timișoreni la edițiile anterioare revine în Iulius Town. În perioada 15 – 17 martie 2024, în piațeta Intersport, zeci de mii de piese LEGO® formează orașe în miniatură. Vedeta expoziției este...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Weekend pentru iubitorii LEGO®: o replică de 1,5 m înălțime a Turnului Eiffel, din peste 10.000 de piese, expusă în Iulius Town
Unplugged Lenau Robotics, echipa Liceului Teoretic ”Nikolaus Lenau” din Timișoara a reușit să se califice la etapa națională datorită obținerii locului II în competiția Connect Award. După multe meciuri intense şi mult efort depus în fiecare dintre cele 4 sezoane FTC la care a participat, Unplugged Lenau a reuşit, la Regionala #3, să se califice...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Echipa Liceului ”Nikolaus Lenau”, calificată la competiţia naţională de robotică
Doi profesori din cadrul Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara, Irina Sferdian si Lucian Bojin, au fost parte din echipa de experți în procesul arbitral în care Statul Român a obținut decizia favorabilă în dosarul Roșia Montană. Astfel, UVT și-a adus contribuția la unul dintre cele mai importante procese internaționale ale României....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vest Timișoara, reprezentată în echipa care a adus României succesul în procesul cu Roșia Montană
Programul Operațional Regional 2014-2020 a fost un real succes pentru Regiunea Vest. Administrat de ADR Vest, acesta a adus în regiune cu 40% mai mulți bani decât avusese alocați. Aceasta înseamnă că în Regiunea Vest au fost investiți 920 de milioane de euro, adică cu aproape 280 de milioane de euro peste suma atribuită inițial...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Succes total pentru POR 2014 – 2020. Suma investită a fost cu 280 de milioane de euro peste cea alocată
Visul iubitorilor de rugby din Timișoara de a beneficia de condiții de calitate la meciurile echipei orașului vor deveni realitate, Consiliul Local Timișoara aprobând vineri proiectul „Refunctionalizare teren de sport, reabilitare și extindere clădiri existente, inclusiv utilități” pentru baza sportivă situată în Ronaț, cea unde se află și stadionul unde joacă echipa de rugby a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 40 de milioane de lei pentru stadionul de rugby din Timișoara. Va avea tribune acoperite și nocturnă
Top