Stirile din ziua: 10 februarie 2018

Propuneri pentru o ingrijire adecvata a copiilor cu diabet: teste gratuite pentru tineri si centre zonale de monitorizare

Propuneri pentru o ingrijire adecvata a copiilor cu diabet: teste gratuite pentru tineri si centre zonale de monitorizare

Diabetul pediatric afectează peste 3.000 de copii și tineri din România, a căror viață depinde de injectarea cu insulină. Coaliția pentru Diabet Pediatric propunele unele soluții astfel încât copiii și tinerii cu diabet de tip 1 din România să aibă parte de o îngrijire adecvată.

Castelul Huniade

Castelul Huniade, poveste fara sfarsit. Expertiza de anul trecut n-a facut lumina, salvarea ar putea veni de la UE

Situația Castelului Huniade este în continuare complicată. Nici măcar expertiza comandată de CJ Timiș nu a reușit să lămurească lucrurile acolo și se așteaptă completări. Vestea bună ar fi că o parte din vechiul castel ar putea fi refăcută totuși cu fonduri europene.

Se semneaza contractul pentru largirea drumului spre A1, prin Dumbravita. Aproape 60 de milioane de lei de la UE

Proiectul de lărgire la patru benzi a drumului care duce de la Timișoara la Dumbrăvița și apoi spre Giarmata și autostradă va fi semnat în următoarele două săptămâni. E un pic în întârziere, dar e încă în grafic, după ce Primăria Timișoara a plătit și penalitățile către Ministerul Dezvoltării.

Robu: E irational sa facem sala polivalenta in Giroc. Ar trebui sa intervina procurorii

Compania Naționala de Investiții face sală polivalentă în Giroc? Nu-i nimic, face primăria una în Timișoara! Primarul Nicolae Robu spune însă că poate n-ar fi rău ca niște procurori să vadă ce fel de interese se ascund în spatele terenului de la Giroc. Pe de altă parte, el e dispus să dea teren în Timișoara către CJ Timiș, doar ca sala să nu fie în afara orașului.

Sfaturi anti-gripa de la specialisti: Vaccinati-va si nu luati medicamente dupa ureche

Nu luați medicamente fără recomandarea medicului și prezentați-vă la doctor când apar semne ale îmbolnăvirii cu virusul gripal sau aveți o viroză de sezon. Asta vă recomandă specialiștii de la Ministerul Sănătății. În Timiș s-a înregistrat deja un caz de gripă – un copil de doi ani care este internat la Spitalul „Victor Babeș”

Mici artisti din Timis vor expune la Muzeul Catedralei Mitropolitane icoane pictate pe sticla

La Timișoara a avut loc a IV-a ediție a atelierului-concurs județean de pictură pe sticlă, intitulat „Icoana – Poartă spre Rai”. 200 de elevi din au participat la concurs, iar icoanele premiate vor fi expuse la Muzeul Catedralei Mitropolitane din Timișoara, în perioada 25 februarie – 25 martie.

Top