Stirile din ziua: 19 februarie 2018

Patru ore pe buget. Dezbatere publica despre banii Timisoarei

Patru ore pe buget. Dezbatere publica despre banii Timisoarei

Patru ore – atât a durat dezbaterea publică pe tema bugetului Timișoarei din 2018, desfășurată luni după-amiază. Ca de obicei, timișorenii nu s-au prea înghesuit să participe, iar dintre cei care au venit nu toți au rezistat până la final. Bugetul va fi supus la vot cel mai probabil la finele acestei săptămâni.

Alin Seroni, victima colericului Leo Grozavu. Conducerea ridica din umeri

„Ce bun ar fi fost Alin Şeroni, pe terenul ăsta de joc”, au exclamat mai mulţi spectatori după ultimul meci pierdut de Poli Timişoara, pe teren propriu, în faţa Politehnicii Iaşi. Misterul neincluderii nici măcar pe banca de rezerve a fundaşului originar din Belinţ a fost elucidat la finalul jocului cu moldovenii.

Peisagistii de la AsoP spun ca s-au taiat degeaba cateva zeci de salcami de pe Loga

Aproape 100 din cei 400 de salcâmi de pe Bd. CD Loga au fost tăiați în ultima săptămână, după ce reprezentanții PMT au spus că erau bătrâni și puneau în pericol viața trecătorilor. Asociația Peisagiștilor din România – AsoP, Filiala Teritorială Vest, susține însă că doar un sfert din ei ar fi trebuit retezați.

Ioan Holender nu mai vrea sa aiba de-a face cu Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021

Războiul pe tema Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2021 continuă. De această dată, asociația condusă de Simona Neumann primește o lovitură de imagine, după ce Ioan Holender, până acum președinte de onoare, a anunțat că renunță la funcție.

Lucian Varsandan, bun de premii culturale, nu si de director de teatru

Lucian Vărșăndan, fostul director al Teatrului German de Stat Timișoara (TGST), a fost nominalizat la Premiile Radio România Cultural pentru 2017 în categoria Teatru. Motivarea juriului: „pentru excelența managementului vizionar și coerența strategiei artistice a Teatrului German de Stat Timișoara”.

Banatul pe tava. In premiera, CJ Timis si Primaria Timisoara fac impreuna promovare turistica

Timișoara va avea stand propriu la Târgul de Turism care va avea loc la finele săptămânii la București. Autorităților pare să le fi venit mintea la cap și au trecut peste frecușurile politice. În premieră, se ocupă de promovarea zonei Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului, cu sprijinul CJ Timiș, Primăria Timișoara, Primăria Buziaș, Primăria Margina și Asociația Timișoara 2021.

De ce n-avem racord la A1 pe la Sinandrei. De 4 ani, Ministerul Transporturilor ne da cu flit

De 4 ani. De atâta timp stă pierdut prin sertarele de la Ministerul Transporturilor proiectul descărcării către Timișoara de pe autostrada A1 la Sînandrei. Dincolo de frumoasele promisiuni ale politicienilor, orașul de pe Bega nu are ieșire la autostradă, iar șefii „drumarilor” se ascund în spatele diverselor avize. Deputatul USR Cătălin Drulă spune că, dacă ar exista voință, situația ar putea fi deblocată.

Primarie, vand patinoar! Jucaria de 115.000 din Parcul Copiilor cauta cumparator

Două ierni la rând a stat aproape nefolosit patinoarul sintetic al Primăriei Timișoara, amplasat în Parcul Copiilor. Acum, el ar putea fi vândut, dat în administrare unei firme private care să știe ce să facă cu el și, în orice caz, mutat de acolo. De ce nu s-au preocupat angajații PMT de patinoar este o întrebare la care încă se așteaptă răspuns.

Primaria Timisoara se pregateste sa faca maternitate. In Calea Bogdanestilor

Într-un viitor destul de incert, Timișoara va avea două maternități nou-nouțe. Una construită de CJ Timiș, celalaltă, de primărie. Municipalitatea a prevăzut în bugetul pe 2018 banii pentru documentații, în timp ce Județul ar trebui să afle în martie dacă primește finanțare europeană.

întreruperi

Intreruperi de energie electrica

E-Distribuție a programat luni, 19 februarie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Polonă nr. 2, orele 9 – 17; Șag – Nico Green Energy Doi, Sânmihaiu Român (p), Murani nr. 274, Fibiș nr. 41, Giarmata (p), Traian Vuia, Surduc, Cadar (p), Dudeștii Vechi – montare SM la clienți individuali, Cruceni (p), orele 9

Top