Stirile din ziua: 12 februarie 2018

Editorial de Ino Ardelean

Intre circul PMP-ist si rara ipocrizie a PSD Timis

Cu ochii înroșiți de durere și inima zbătându-i-se în piept de atâtea frământări, domnișoara Roxana Iliescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, le-a spus consilierilor, încă din startul ședinței de plen de luni, că nu va vota niciun punct de pe ordinea de zi, incluzând aici și bugetul.

Cateva zeci de lucrari semnate Corneliu Baba, luate inapoi de Muzeul National de Arta. Din vina Muzeului de Arta Timisoara

Muzeul de Artă al Timișoarei, Capitală Culturală Europeană 2021, este prins în ofsaid! Pentru că nu a respectat contractul, instituția condusă de Victor Neumann va rămâne fără mai multe lucrări semnate Corneliu Baba, împrumutate de la Muzeul Național de Artă. Acestea urmează să fie luate din Palatul Baroc, în prezența unui avocat, și duse la București.

PSD vrea scuze de la PMP: Au incalcat protocolul de la CJ

PSD Timiș cere filialei PMP conduse de Cornel Sămărtinean să-și ceară scuze pentru că reprezentanții săi în CJ nu au votat bugetul pe 2018, încălcând astfel protocolul de colaborare de la nivelul administrației județene. Luni, vicepreședintele CJ Roxana Iliescu a votat contra, spunând că așa i s-a cerut de către șeful său de partid. Celălalt „popular” nici măcar nu a venit la ședință.

In doi ani, la Timisoara se va face din nou transplant renal. Incepe santierul la Sectia de Urologie de la Judetean

Deși în Timișoara a avut loc, acum 40 de ani, primul transplant renal, în 2006 această procedură a fost stopată din cauza nerespectării normelor impuse de Uniunea Europeană. Luni a semnat fost contractul de execuție pentru renovarea secției de Urologie de la Spitalul Județean Timișoara. La finalizarea lucrărilor va putea fi reluat și transplantul renal.

Fara penali in functii publice! Initiativa civica sustinuta de USR

Luni s-a constituit oficial la notariat Grupul de inițiativă „Fără penali în funcții publice”, care și-a propus să strângă o jumătate de milion de semnături pentru modificarea Constituției. În aceeași zi, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că-l va păstra pe Darius Vâlcov în funcția de consilier de stat.

Iliescu: Samartinean a cerut sa nu votez bugetul, am indeplinit o decizie politica

Teoretic, primează interesul cetățeanului, dar cum poți să gestionezi un buget la a cărui întocmire lucrezi, dar când e de votat ești contra? E întrebarea la care a evitat un răspuns Roxana Iliescu, dar pe care o va desluși șeful PMP Timiș, Cornel Sămărtinean, care spune despre el că este cel mai harnic deputat din județ.

Start Bac! Peste 3.900 de elevi din Timis s-au inscris la prima proba a bacalaureatului de iarna

În 2018, bacalaureatul începe iarna. Probele de evaluare a competențelor se vor da începând de luni, 12 februarie. Examenele scrise rămân, ca de obicei, pe vară, liceenii din clasa a XII-a având o grijă în… minus, în luna iunie. Peste 3.900 de candidați din Timiș dau luni prima probă a bacalaureatului.

Parcare de 7 etaje, de 10 milioane de euro in centrul Timisoarei. Se stie unde, nu si cand

Lipsa locurilor de parcare din centrul Timișoarei face parte deja din cotidian și nu puțini sunt șoferii care caută și câteva zeci de minute unde să-și lase mașina. CJ Timiș vrea, și în acest an, parcarea supraetajată de la fostul comisariat pe care o promite de prin 2015. Există și estimare de costuri, și trei variante de lucru, dar e cale lungă de la vorbe la fapte.

40 de zile in strada la Timisoara, pentru viata, in fata Maternitatii Odobescu

La Timișoara începe, din această săptămână, o manifestare pentru viață în fața Maternității Odobescu. Timp de 40 de zile, în fața maternității vor fi oameni cu pancarte, cu mesaje pro viață, care, prin acțiunile lor, vor trage un semnal de alarmă în ceea ce privește avorturile.

aquatim

Apa rece oprita in zona Soarelui-Martirilor

Aquatim anunță că luni, 12 februarie, între orele 9 și 14, va întrerupe furnizarea apei reci pe străzile Victor Gaga, Eduard Beneș și Mareșal Constantin Prezan, între străzile Uranus și Bd. Sudului, pentru executarea unei lucrări de extindere a rețelei de apă pe strada Victor Gaga. „La reluarea alimentării cu apă rece este posibil ca

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

E-Distribuție a programat luni, 12 februarie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Corneliu Baba nr. 11, Bd. 16 Decembrie nr. 33, orele 9 – 17; Cernăteaz – str .Trandafirilor nr. 1, Murani nr. 215, Leucușești (p), Ictar Budinț (p), Dudeștii Vechi – montare SM la clienții individuali, Cenad (p), orele 9 – 17.

Top