Stirile din ziua: 5 februarie 2018

Nicolae Robu ii cere lui Victor Neumann sa faca un pas in spate in proiectul Timisoara Capitala Culturala Europeana

Nicolae Robu ii cere lui Victor Neumann sa faca un pas in spate in proiectul Timisoara Capitala Culturala Europeana

Prezența directorului Muzeului de Artă, Victor Neumann, în boardul Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, nu face bine proiectului. Este declarația primarului Nicolae Robu, la dezbaterea de luni seară. Directorul executiv al ATCCE este Simona Neumann, iar unii oameni de cultură din oraș au reclamat „confiscarea”, de către familia Neumann, a proiectului.

Simona Neumann

Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana are nevoie, teoretic, in acest an, de 3,8 milioane de euro

Vreți să știți ce se va întâmpla în acest an în proiectul Timişoara Capitală Europeană a Culturii 2021? Aveți răbdare încă o săptămână, până când programul pe 2018 va fi prezentat oficial. Directorul ATCCE, Simona Neumann, a spus, luni, de câți bani ar fi nevoie și a încercat să explice ce se poate și ce nu.

Initiativa Romania, raport pe Justitie, trimis catre europarlamentari si Comisia Europeana

Mișcarea civică Inițiativa România a trimis europarlamentarilor și Comisiei Europene un raport privind evenimentele din ultimul an din România, cu principalele modificări la legile justiției și codurile penale. Totul, în contextul în care, pe 7 februarie, Parlamentul European va discuta amenințările la adresa statului de drept din România.

Tot mai multe rampe ilegale de gunoaie in Timisoara. Sute de notificari impartite prin oras

Locuitorii Timișoarei uită tot mai des de bunul simț și-și aruncă gunoaiele pe unde nimeresc. Fie că e vorba de mucuri de țigară, coji de semințe, canapele și capace de toaletă, orașul e plin de mizerie. Polițiștii locali au dat sute de amenzi și au împărțit sute de avertismente.

Control la Spitalul Victor Babes. Inspectorii DSP Timis ajung in saloanele groazei

După ce pe Facebook au apărut poze cu condițiile mizere din unele saloane ale Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, luni, la prima oră, inspectorii Direcției de Sănătate Publică Timiș au plecat în control la unitatea sanitară de la Pădurea Verde.

USR Timis si-a ales sefii

Cristian Moș a fost reconfirmat președinte al USR Timiș la alegerile desfășurate la finele săptămânii trecute. Au fost aleși, de asemenea, membrilor echipelor de conducere, arbitraj şi control ale USR Timiş, precum şi cei ai Biroului Judeţean al USR Timiş.

Drula (USR): Voi cere Tarom sa ia in considerare preluarea rutei Timisoara – Iasi

La finele săptămânii trecute, compania Blue Air a anunțat că renunță la cursa „triunghiulară” Timișoara – Cluj – Iași, invocând „fricțiuni” cu managementul AIT. La mijloc sunt niște datorii ale operatorului aerian, însă decizia va afecta mulți oameni. Un deputat de Timiș crede că Tarom ar putea interveni.

Fii alaturi de copiii curajosi care lupta cu cancerul: poarta o bandana si fa o donatie

Lupta cu o boală precum cancerul este grea, mai ales când ești copil. Sunt multe efecte adverse ale tratamentului, iar mulți care luptă cu această boală poartă o eșarfă pe cap pentru a ascunde unul dintre electele terapiei – căderea părului. Poți fi alături de micuți purtând, în aceste zile, purtând o bandană și poți dona doi euro pentru a-i sprijini în bătălia pentru viață.

Accident rutier. Foto: arhivă

Drumul spre Cenad, soseaua cu cei mai multi morti din Romania

Cinci oameni mor, în medie, în fiecare zi, pe șoselele din România. Țara noastră este, de departe, „campioana” Europei la acest capitol al accidentelor grave. De vină sunt atât șoferii teribiliști, cât și starea proastă a infrastructurii rutiere. Asociația Pro Infrastructură trage, din nou, un semnal de alarmă.

Sapte cursuri de formare in luna februarie, la CCIAT

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş, prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională, derulează, în februarie, șapte cursuri de formare. Acestea sunt autorizate de Autoritatea Națională pentru Calificări (A.N.C.) iar certificatele au recunoaștere națională și sunt emise de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

E-Distribuție a programat luni, 5 februarie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Pomiculturii (p), Ion Roată (p), Arh. Ion Mincu, orele 9 – 17; Sânmihaiu Român (p), Dudeștii Noi, Dudeștii Vechi – montare SM la clienții individuali, Banloc (p), Dolat (p), orele 9 – 17.

Top