Stirile din ziua: 6 februarie 2018

Grupuri pe WhatsApp si noi comisii si consilii la primarie: solutiile lui Robu pentru Capitala Culturala

Grupuri pe WhatsApp si noi comisii si consilii la primarie: solutiile lui Robu pentru Capitala Culturala

Întâlnirea maraton de luni seară, la care au participat câteva zeci de oameni de cultură din Timișoara i-a dat idei primarului Nicolae Robu. Acestea a anunțat, pe Facebook, ce vrea să facă pentru a împăca toate părțile și a face mai eficientă munca la proiectul Capitală Europeană a Culturii. Rămâne de văzut cine va face parte din noile structuri pe care le vrea edilul.

laborator

Proiecte pentru Capitala Culturala Europeana avem cu duiumul. Pe hartie stam bine, in practica e jale

Marea cu sarea. Cam asta prevede dosarul de candidatură cu care Timișoara a câștigat titlul de Capitală Europeană a Culturii, la capitolul infrastructură. Sunt o mulțime de proiecte, în sumă estimată de 123 milioane de euro, însă cea mai mare parte dintre ele n-au trecut de faza de discuție.

sinagogi

Dupa 33 ani de uitare, Sinagoga din Fabric va fi readusa la viata. Va deveni, in sfarsit, sala de spectacole

Timișoara va avea un nou spațiu cultural neconvențional. Este vorba despre sinagoga din Fabric, de a cărei readucere la gloria de altă dată se va ocupa, de acum încolo, Primăria Timișoara. Vechiul lăcaș de cult, închis de peste 30 de ani, fusese concesionat Teatrului Național.

declarația unică

Timisorean indragostit, inselat cu 20.000 de lei de un sucevean despre care credea ca e… cantareata

Cum e să te conversezi doi ani cu cineva despre care crezi că e cântăreață, să fii așa îndrăgostit încât să-i și trimiți bani, și apoi să afli că, de fapt, ai fost păcălit? I s-a întâmplat unui timișorean, care a luat țeapa vieții lui de la un… sucevean.

Timisorenii nu trebuie sa fie derutati cand asteapta autobuzul. Robu: Am cerut sa se afiseze doar unde sunt timpii corecti

Timpii de așteptare în stațiile de transport în comun continuă să fie afișați, dar nu pentru mult timp. Primarul Nicolae Robu insistă pe ideea că timișorenii nu trebuie să fie induși în eroare din cauza ambuteiajelor.

Timisoara, first: cinci ore cu scantei, despre Capitala Culturala a Europei. Schimbarea incepe din aprilie / FOTO

Discuția cu „actanții culturali” convocată luni după-amiază de primarul Nicolae Robu a durat aproape cinci ore și a fost cu scântei și cuvinte grele. Sunt orgolii mari în Capitala Culturală Europeană 2021 și, dacă nu se va trece peste ele, rezultatul nu are cum să fie unul onorabil. Sunt multe de rezolvat, iar schimbarea ar trebui să înceapă din aprilie.

La Timisoara incepe constructia celei mai inalte cladiri de birouri din Romania

După inaugurarea celui de-al doilea imobil de birouri din ansamblul Openville Timişoara, compania Iulius a ajuns să dețină un portofoliu de spații office de 121.000 mp închiriabili. În acest an va fi finalizat încă un imobil și va începe construcția unui „turn” de 27 de etaje.

Dupa 6 luni, Ministerul Sanatatii a reusit sa faca rost de 1.000 de doze de imunoglobulina

Pacienții care așteaptă de luni întregi tratamentul cu imunoglobulină primesc o gură de aer. Nu se știe dacă ajunge la toți, dar Ministerul Sănătății a anunțat că au intrat în țară 1.000 de doze de imunogolobulină pentru tratamentul imunodeficiențelor primare. În luna decembrie, în România s-a înregistrat un deces din cauza lipsei de imunoglobulină.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

E-Distribuție a programat marți, 6 februarie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Recoltei nr. 11, orele 10 – 16; Giroc – str. Cupidon, Sânmihaiu Român (p), Utvin (p), Ghiroda – str. Luncani nr. 16, Dudeștii Vechi – montare SM la clientii individuali, Partoș, orele 9 – 17.

Top