Stirile din ziua: 27 februarie 2018

Derby de vest in semifinale la handbal. Poli joaca cu Minaur in Cupa Romaniei

Derby de vest in semifinale la handbal. Poli joaca cu Minaur in Cupa Romaniei

SCM Politehnica Timișoara întâlnește Minaur Baia Mare în semifinalele Cupei României, conform tragerii la sorți efectuate la sediul Federației Române de Handbal. În cealaltă semifinală se întâlnesc AHC Dobrogea Sud Constanța și Steaua București.

Casa Artelor devine… cuina bunicii! Hai la placinte cu ludaie, babe negre si rachie de caisa

Sunteți curioși de o călătorie… gastronomică în vreme și vremuri? Haideți în ultima zi de Făurar, pe seară, la Casa Artelor, unde veți putea petrece două ceasuri ca-n copilărie, în cuina bunicii. Sala StudioArt, galeria Subterana și Café Klapka se transformă total.

Sosea din Timisoara, caut proprietar! Cum a aflat primaria ca raspunde de un drum din oras

A fost patinoar pe Calea Aradului, porțiunea dintre sensul giratoriu de la Decathlon și cel de la Mahle. Ca la noi la nimeni: nicio instituție nu „revendica” aparține această porțiune de drum și, deci, nu se știa cine trebuie să intervină pe ea! Până la urmă, misterul a fost lămurit.

De trei ori Erendira: Teatrul German, nominalizat la Premiile UNITER

Teatrul German de Stat Timișoara are nu mai puțin de trei nominalizări la premiile UNITER din 2018. Toate, pentru același minunat spectacol semnat Yuri Kordonsky, „Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet” de Gabriel García Márquez.

Nicolae Robu

Robu, ganduri in drum spre Viena: Nu ne lasam inmuiati de corul vaicarelilor, mergem mai departe / VIDEO

Primarul Nicolae Robu a mai marcat, marți, o premieră. S-a filmat în mașină, de pe locul din dreapta, în drum spre Viena, cu un testimonial în care vorbește despre pervertire de mentalități și cârcotașii care-i critică proiectele. Are și un mesaj: merge înainte. Pentru că poate.

Comisarii de la Protectia Consumatorilor, salarii la jumatate fata de soferii de la… ANAF!

Comisarii de la Protecția Consumatorilor vor salarii la fel ca și colegii lor, funcționari publici, care ajung să câștige și de trei ori mai mult. Ei reclamă și gravele probleme de care se lovesc zi de zi: amenințarea că rămân fără curent și telefon sau faptul că ajung să plătească din banii lor facturile la utilități!

spectacol

Spectacolul Rambuku, de la Teatrul National Timisoara, nominalizat la premiile UNITER / FOTO

Unul dintre cele mai intersesante spectacole puse în scenă în ultimii ani la Timișoara are șansa de a fi desemnat cel mai bun din România. „Rambuku”, de Jon Fosse, a fost nominalizat la categoria „Cel mai bun spectacol”, la ediția 2018 a Galei premiilor UNITER.

Colterm

Era sa ramanem fara caldura! E.On Energie a redeschis robinetul catre Colterm, dupa ce a dat gaz cu masura 5 zile

A fost frig la Timișoara în ultimele zile, și nu doar afară, ci și în locuințele racordate încă la sistemul centralizat de termoficare. Deși reprezentanții Colterm au spus că a fost vorba de o avarie, în realitate, cota de gaz de la E.On a fost redusă pentru neplată. S-a revenit la normal, dar nu se știe până când.

CJ Timis reziliaza primul contract de deszapezire. Acesta era de aproape 1.3 milioane de lei

Prima zăpadă, nici aceea foarte abundentă, căzută în Timiș aduce și prima reziliere a unui contract de deszăpezire pentru drumurile județene. Firmele care și-l adjudecaseră, pentru 1,27 milioane de lei, nu s-au achitat de obligații, așa că vor fi trimise la plimbare.

Din martie, de la Timisoara s-ar putea zbura din nou catre Iasi si Cluj

Compania Tarom va introduce, la sfârșitul lunii martie, zboruri de la Iași către Cluj-Napoca și Timișoara. Asta susține președintele CJ Iași, Maricel Popa, care spune că a discutat pe această temă cu ministrul Transporturilor. Compania Blue Air a renunțat, acum 10 zile, la aceste zboruri, operaționale din toamna lui 2016.

Top