CJ Timis isi voteaza bugetul. Cum se impart banii

Consilierii județeni se întrunesc luni, 12 februarie, în ședință extraordinară, pentru a vota bugetul pe 2018. Și în acest an, cele mai importante, măcar la nivel declarativ, sunt investițiile. Anul trecut, CJ Timiș a avut un excedent bugetar de peste 40 de milioane de euro, așa că, în acest an, instituțiile din subordinea CJ nu-și vor mai putea gestiona singure lista de investiții.

Bugetul CJ Timiș pe anul 2018, așa cum va intra el în plenul de luni, 12 februarie, este de 640,85 milioane de lei. Suma alocată pentru funcționare este de 389.59 milioane lei, iar cea pentru dezvoltare, de 251,26 milioane lei. În acest an, banii propuși pentru investiții sunt 220 milioane lei. Bugetul prevede, de asemenea, creșterea cu 25% a salariilor în instituțiile din subordinea județului Timiș, trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat, dar și acordarea voucherelor de vacanță.

Cei mai mulți bani merg către asistență socială. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș are prevăzută suma de 223,19 milioane, pentru cheltuieli de personal, întreținere, funcționare, reparații, ale aparatului propriu, precum și ale centrelor persoane adulte și pentru susținerea sistemului de protecție a copilului și drepturile persoanelor cu handicap. Investițiile propuse pentru DGASPC sunt de 8,8 milioane de lei. Cele două cămine de bătrâni de la Comloșul Mare si Jimbolia au alocată, în primul semestru al anului, suma de 900.000 lei.

Drumurile județeane au, la secţiunea de funcţionare și secţiunea de dezvoltare, 98.7 milioane de lei. Reparațiile însumează 20 milioane de lei, iar investițiile, 78.7 milioane. La acest ultim capitol, din fondurile CJ vor fi alocate 29,3 milioane de lei, iar din Programul Național de Dezvoltare Locală vine restul sumei, adică 49,4 milioane de lei. Există, de asemenea, drumuri care vor fi intra în șantier pe fonduri europene. Printre acestea, celebra șosea spre A1, prin Dumbrăvița și Giarmata, contractul nefiind încă semnat.

Instituțiile de cultură din subordinea CJ Timiș au prevăzute, pe secțiunea de funcționare, 22.2 milioane de lei, pentru cheltuieli de personal, funcționare, raparații și diverse acțiuni. Pe secțiunea de dezvoltare au fost prevăzute obiective de aproape 7 milioane de lei. Agenda culturală în 2018 are 6,06 milioane de lei, în care intră și acțiunile de la Asociația Timișoara Capitală Culturală 2021.

La Spitalul Județean, în 2018, se vor face reparații de 3,7 milioane de lei, dar și investiții de 22,4 milioane de lei. Printre acestea, modernizarea Secției de Urologie și amenajarea compartimentului de transplant renal și a blocului operator. Contractul pentru începerea lucrărilor în valoare de 4,4 milioane de lei va fi semnat chiar luni, 12 februarie.

Bugetul pentru sport este de 2,8 milioane de lei. La capitolul culte va fi prezvăzută suma de 2 milioane de lei pentru construcții, conservări și reparații lăcașuri de cult, respectiv 17,9 milioane de lei contribuții pentru personalul neclerical.

CJ Timiș a avut anul trecut un excedent bugetar de aproximativ 170 milioane lei. De vină au fost și unele instituții din subordinea administrației județene, care nu au cheltuit banii alocați pe anumite investiții. „N-o să mai las la dispoziția instituțiilor gestionarea listei de investiții. La o analiză a bugetului pe anul 2017 a reieșit foarte clar excedentul pe care-l avem la nivelul listei de investiții – un excedent foarte mare. Foarte mulți s-au concentrat pe reparații și au neglijat investițiile. Eu cred că pentru consiliul județean sunt importante investițiile”, a explicat șeful CJ, Călin Dobra.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

birlic a spus: (February 18th, 2018 at 11:04 )

Negoita apropus, Dobra a semnat ca mustiucul!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

Robu anunta alegeri in 12 organizatii locale. Un primar il contrazice: Nu s-a schimbat nimic

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, anunță alegeri în 12 organizații locale, unele cu primari „rebeli”, altele cu rezultate slabe. Scrutinul ar trebui să aibă loc în două săptămâni, dar lucrurile nu par clare nici de această dată. Precedentul de la Sânnicolau Mare încă pare să atârne greu, deși Robu spune că „există deschidere către primari”.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Robu anunta alegeri in 12 organizatii locale. Un primar il contrazice: Nu s-a schimbat nimic
MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Banatul pe tava la Targul de Turism de la Bucuresti: pita cu untura, vin de Silagiu, cosuri de nuiele si cultura / FOTO

Cu pită cu untură, vin din dealurile Silagiului, un meșter popular care împletește coșuri de nuiele și multă culoare – așa s-a prezentat Timișul la Târgul de Turism al României, de la București. A fost pentru prima dată când consiliul județean și Primăria Timișoara, alături de alți parteneri, au mers împreună să promoveze Timișul.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Banatul pe tava la Targul de Turism de la Bucuresti: pita cu untura, vin de Silagiu, cosuri de nuiele si cultura / FOTO

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Primăria Timișoara se pregătește să ofere societății Horticultura monopol pe activitatea de dezinsecție și deratizare, pe următorii patru ani. Primul pas a fost făcut în ultimul plen, când a fost aprobată oportunitatea de delegare. Suma nu va fi de neglijat, dacă ținem cont că, în trei ani, PMT a plătit pentru servicii de acest gen peste 14 milioane de lei.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ne pregatim de inca un monopol. Horticultura va primi fara licitatie contractul de dezinsectie si deratizare
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top