Lucrarile la Sala Polivalenta de la Baza 2 vor fi, in sfarsit, reluate. Santierul dureaza de opt ani

Din primăvară am putea vedea, din nou, muncitori pe șantierul de la Sala Polivalentă de la Baza 2. Guvernul a aprobat noii indicatori tehnico-economici, astfel că Politehnica poate da drumul licitației pentru găsirea unui constructor. Ideal, spune rectorul UPT, ar fi ca în aprilie să existe deja un câștigător. Șantierul a
început de aproape opt ani.

În septembrie 2010, Universitatea Politehnica din Timişoara semna contractul pentru construirea sălii polivalente, câștigătorul licitației, asocierea Marrati Construcţii SRL – Euroconstruct SRL, angajându-se să termine lucrarea în doi ani. În martie 2013, Primăria Timișoara și Universitatea Politehnică se asociau pentru construirea Sălii Polivalente de la Baza 2. Construcția începută pe vremea mandatului de rector al lui Nicolae Robu se oprise din lipsă de fonduri. Ulterior, lucrările au mers din rău în mai rău. Politehnica a ajuns în instanță cu Marrati Construcții SRL, firma care ar fi trebuit să facă lucrarea și care nu voia să plece de pe șantier. Asta, deși era în insolvență și UPT nu mai voia să prelungească vechiul contract, prelungit, de altfel, de patru ori anterior. „Vedeţi ce probleme avem. Cu acea firmă avem şi acum 13 procese. A trebuit să întrerupem lucrul, iar procedura trebuie reluată”, spunea prof. univ. dr. Viorel Şerban, rectorul UPT. Acum a fost obținut un nou aviz de la Ministerul Educaţiei Naţionale, iar în ședința de guvern de miercuri, 7 martie, a fost emisă o hotărâre prin care au fost au aprobați indicatorii tehnico-economici ai sălii.

„Finanțarea obiectivului de investiţii se face din veniturile proprii ale Universității Politehnica Timișoara și în completare de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educației Naționale, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii”, precizează în HG adoptată miercuri. Conform referatului, valoarea totală a investiției este de 44,11 milioane de lei, iar valoarea „rest de executat” este de 21,05 milioane de lei, din care efectiv construcții și montaj, 13,5 milioane de lei. Durata de realizare a investiției „rest de executat” este de 31 luni.

Rectorul UPT, prof. Univ. dr. Viorel Șerban, spune că licitația pentru desemnarea unui constructor ar putea fi lansată înainte de finalul acestei luni. „Caietul de sarcini este finalizat aproape integral și cred că până săptămâna viitoare am putea să-l publicăm. Urmează procedura de licitației, la care îmi doresc să se prezinte firme puternice. Sper să nu existe contestații, astfel încât în aprilie să anunțăm un câștigător. Dacă totul merge bine, înainte de începutul verii ar trebui să avem din nou muncitori pe șantier”, a declarat, pentru deBanat.ro, rectorul UPT. La Sala Polivalentă de la Baza 2 nu s-a mai lucrat nimic din vara anului 2017. În bugetul pe acest an al Primăriei Timișoara este prevăzut un milion de lei pentru această investiție.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

5 comentarii pentru acest articol

leo di taio a spus: (martie 7th, 2018 at 19:24 )

31 de luni deci cca 2 ani si jumatate.De rasul lumii civilizate.Sa faci o sala de sport cu 3000 de locuri in 10 ani si ceva este RIDICOL. Si cand te gandesti ca alti -„trubaduri” promit sala polivalenta de 16000de locuri.UN SINGUR CUVANT: INCOMPETENTA!!!

?? a spus: (martie 7th, 2018 at 20:24 )

sint curios ce gauri are noul „caiet de sarcini”. parca-i centrala atomica, numai alea au termene depasite de cam 10 ani. poate dn. Dobra si genialul Simonis-Psd ar putea da o mina de ajutor, macar verbal, asa.

geany kiritz a spus: (martie 7th, 2018 at 21:34 )

ce da Mariana la popice ! Au au !

Otilia Balescu a spus: (martie 7th, 2018 at 21:45 )

Eu sunt cea mai tare jurnalista din Timisoara.

ILIE a spus: (martie 8th, 2018 at 08:55 )

INCA UNA DIN NUMEROASELE REALIZARI,,MARETE,,ALE PRIMARULUI NOSTRU…..
ASTA ESTE TOT DIN VINA LUI CHIUHANDU……

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

aeroportul-timisoara-700x280-01

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

La Botoșani, pentru ultimul bal. SCM Poli Timișoara încearcă să se califice în semifinalele Cupei

SCM Poli Timișoara este pe val. Victorie după victorie în campionat și calificare în sferturile de finală ale Cupei României, acolo unde mâine alb-violeții vor să mai facă un pas spre accederea în careul de ași. După un început nefast de sezon, Poli și-a arătat adevărata valoare pe semicercul românesc. A strâns cinci victorii la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Botoșani, pentru ultimul bal. SCM Poli Timișoara încearcă să se califice în semifinalele Cupei
iulius-mall-timisoara-craciun_728x90

Social vezi arhiva Social