Când gura Robu(lui) bate fesierii

Faptul că primarul Nicolae Robu este pur și simplu ahtiat după imagine, iar pe deasupra e amorezat până peste cap de propria persoană e un truism. Adică nici nu mai trebuie demonstrat sau explicat. În narcisismul său a ajuns până acolo încât acum face sondaje de opinie în care își măsoară popularitatea și gradul de încredere în competiție cu… Klaus Iohannis. Încă totuși e bine, data viitoare poate cere să fie măsurat alături de Trump, Macron, Merkel sau – cine știe – Papa Francisc și Dalai Lama. Se mai știe și faptul că se laudă cu tot felul de diplome, premii și alte maculaturi, în cazul unora dintre ele neavând niciun merit. (E valabil și viceversa, când se întâmplă ceva rău și de care s-a ocupat personal, aruncă imediat vina pe alții. De exemplu cazul ACS Poli.) Ca să nu mai vorbesc de culmea grotescului, atunci când se laudă cu golurile marcate în meciuri de fotbal în care toată lumea de pe teren (atât coechipieri, cât și adversari) joacă doar pentru el.

Numai că în goana sa de publicitate și autoelogieri, uneori face câte o gafă imensă. Asta ca să nu spun că umblă cu manipularea grosolană. De exemplu, zilele trecute, Timișoara a fost clasată pe locul II, după București, în topul Forbes Best Cities 2018. Robu a prezentat știrea ca fiind pe locul I, fiindcă – nu-i așa? – Bucureștiul nu se pune. Un nou motiv pentru a se ridica singuri în slăvi, dar și a-i ataca pe „haterii” care nu-l lasă să facă din Timișora Raiul pe pământ.

Mă întreb, cum or fi dormind după aflarea veștii acei indivizi care, aproape zi de zi, în campania lor deșănțată, patologică de-a dreptul, împotriva mea, prezintă Timișoara devansată ba de x, ba de y -așa…, un fel de outsider și ea, pe-acolo-! Indivizi asupra cărora te și întrebi, văzând cât de mare le este prostia, dacă există în realitate, tot așa cum se întreba ardeleanul privind la girafă, dacă există ea în realitate, dat fiind cât de lung îi este gâtul!”, s-a dezlănțuit Robu.

Nu știu cum o fi dormit haterii, cert este însă că Robu s-a comportat în cel mai pur stil propagandistic, mințind prin omisiune. Da, Timișoara a fost pe locul II, la fel ca în anul trecut. Numai că în 2015, prima ediție a topului a fost pe locul I, înaintea Bucureștiului. La fel și în anul 2016, pentru ca abia în următoarele ediții să ajungă pe locul II. Așadar, în urma “dezvoltării în forță” din ultimii ani, Timișoara a căzut un loc în top. Dar asta e cea mai mică problemă. Hai să vedem ce scriu organizatorii de la Forbes despre Timișoara: “Fostul lider al topului anual al Forbes România își păstrează, pentru al doilea an consecutiv, poziția a doua în clasamentul general”. Adică nici laie, nici bălaie, e stagnare.

Ce se scrie însă despre Cluj, oraș cu care e comparată Timișoara, lucru care-l enervează la culme pe Robu. “Orașul cu cea mai dinamică evoluție în ultimul deceniu revine pe podium în ierarhia Forbes România și amenință tot mai mult poziția de lider”, este zugrăvit municipiul de la poalele Feleacului. Adică dezvoltare, evoluție, dinamică, nu stagnare. Iar când vine vorba de Arad, lucrurile chiar se complică: “Mica Viena de pe Mureș se apropie tot mai mult de Mica Viena de pe Bega în clasamentul anual al Forbes România.

Să fie și cei de la Forbes niște hateri, supărați pe “dezvoltarea” Timișoarei din ultimii ani? Chiar Robu spune că nu: “Evaluarea orașelor s-a făcut nu pe bază de cârcoteli și nici pe laude de sine sau imagine plătită, ci pe date provenite de la…”. În concluzie, chiar cei de la Forbes spun că, spre deosebire de Timișoara, unde lucrurile nu se mai mișcă în ultimii ani, la Cluj și Arad se face treabă, există un progres remarcabil. Ba chiar Aradul suflă în cefa Timișoarei. Dar cel mai amuzant aici e faptul că, dacă Robu nu se lăuda iar și se autoridica în slăvi cu acest “success”, poate că nimeni n-ar fi verificat ce a fost cu adevărat la aceste premii. Dar, vorba bătrânilor, când n-ai altă treabă de făcut, gura bate curul.

Autor
Etichete , ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

15 comentarii pentru acest articol

Stelu a spus: (iunie 28th, 2018 at 13:13 )

O sa aibe grija alde PSD – USR sa ni-l vare tot pe asta pe gat, in 2020! Mai puneti-l pe Barsasteanu sau altul de calibrul lui ca sa candideze contra lui Robu, ca ne vom pricopsi cu bolnavul asta inca patru ani! Am ajuns de rasul tarii cu exemplarul acesta pocit care conduce acum orasul. FMM, Robu!

anteconbega a spus: (iunie 28th, 2018 at 16:19 )

Să încercăm cu Freddy?

Augustus a spus: (iunie 28th, 2018 at 21:03 )

@anteconbega primești primul dislike. Orice variantă PNL sau PSD e un mare deserviciu și o piedică imensă în dezvoltarea (nu în forță!) a orașului. Nici măcar în glumă…

Stelu a spus: (iunie 29th, 2018 at 10:54 )

@Augustus
Si solutia salvatoare ar veni dinspre USR? Ca nu inteleg ce vrei sa insinuezi. Pentru ca daca e vorba de a vota USR, ar fi o mare problema. Partiduletzul asta va fi tot timpul o adunatura de nisa, hipsterasi amorezati de propriile fapturi, exacerbandu-si bruma de inteligenta, aruncatori cu scarna la gramada, etc. OK, PSD e de cacao, PNL e Robu, dar pe voi nu v-as vota nici daca ati fi partid unic.
#Babaietzi, daca nu va exista un candidat din afara actualului spectru politic local, care sa vina direct dinspre societatea civila, fara halta in vreunul dintre bordelurile politice existente, cu Robu o sa murim primar! Sa fie clar. Cum as putea vreodata sa votez un partid anti-crestin precum USR? Il veti face pe Robu primar cu obtuzitatea voastra. Probabil ca si PSD il incalzeste deja pe eternul loser (politic!) Barsasteanu.

anteconbega a spus: (iunie 30th, 2018 at 08:09 )

În luna februarie 2018 Pentagonul interzicea, printre alte măsuri restrictive, unele cu oarece glagore, glumele în armată americană. Ministrul apărării, Jim Mattis, a dat asigurări într-o conferinţă de presă că „în multe aspecte” forţele armate ale SUA vor fi un „model” de respect. Epoca Trump are, iată, şi aspecte tembele, dacă nu cumvasinistre. O carte precum „Moş Teacă” a lui Bacalbaşa (Anton, nu gluma pesedistă din Galaţi) ar fi arsă pe rugă la baza militară Fort Hood din Texas! În 1947 Sabin Nistor (41 de ani), un plugar din satul Brotuna (comuna Vaţa de Jos), a ajuns în închisoare în martie 1948, după ce fusese denunţat de un localnic pentru că a spus o anecdotă despre Petru Groza şi Iosif Stalin. Iat-o: o femeie a născut trei copii, doi băieţi şi o fată, şi le-a pus numele Stalin, Petru şi Ţara. Într-o zi s-a dus cineva la femeia aceasta şi a întrebat-o ce îi fac copiii, iar ea a răspuns: Petru doarme, Stalin suge şi Ţara plânge”. Aşadar, imi permit, totuşi, o glumă, riscând încă un nou dislaic: Freddy la primărie? Poate Kruger, poate Simonis, poate Mercury… Îl vreţi pe Cupşa, magistre? Timişoara esse delendam?

Stelu a spus: (iunie 30th, 2018 at 13:09 )

Mai ieri am postat aici un comment, care văd că nu reușește să treacă de filtrul cenzurii. A deranjat cumva pe cineva din redacție? Era vorba de un răspuns adresat d-lui Augustus.

anteconbega a spus: (iunie 30th, 2018 at 13:26 )

Domnule Stelu, mai încerc şi eu o dată cu o postare trimisă azi dimineaţa. Asta e: În februarie 2018 Pentagonul interzicea glumele în armată americană. Ministrul apărării, Jim Mattis, a dat asigurări că „în multe aspecte” forţele armate ale SUA vor fi un „model” de respect. O carte precum „Moş Teacă” a lui Bacalbaşa ar fi arsă pe rugă la baza militară Fort Hood din Texas! În 1947 Sabin Nistor (41 de ani), un plugar din satul Brotuna (comuna Vaţa de Jos), a ajuns în închisoare în martie 1948, după ce fusese denunţat de un localnic pentru că a spus o anecdotă despre Petru Groza şi Iosif Stalin. O femeie a născut trei copii, doi băieţi şi o fată, şi le-a pus numele Stalin, Petru şi Ţara. Într-o zi s-a dus cineva la femeia aceasta şi a întrebat-o ce îi fac copiii, iar ea a răspuns: Petru doarme, Stalin suge şi Ţara plânge”. Aşadar, imi permit, totuşi, o glumă, riscând încă un nou dislaic: Freddy la primărie? Poate Kruger, poate Simonis, poate Mercury… Îl vreţi pe Cupşa, magistre? Timişoara esse delendam?

Augustus a spus: (iunie 30th, 2018 at 19:11 )

Dl. Stelu va rog …

drucker a spus: (iulie 1st, 2018 at 08:56 )

Care Freddy ?
Mercury sau Krueger ?

@anteconbega a spus: (iulie 1st, 2018 at 09:04 )

Esti obositor cu „Freddy la primarie ”
De fapt, te inteleg daca esti tatal lui sau bunica , matusa ,etc.

Augustus a spus: (iulie 1st, 2018 at 21:08 )

Mister @Stelu acuma îți citeam postarea și mă întreb când ți-am dat impresia că sunt USR-ist (nu sunt, dar între Dobra-Robu-si un candidat USR as vota USR-istul)?
Mai rău e că înainte de a mă încadra în categoria de votant m-ai făcut și hipster cu coeficient de inteligență redus. Putem purta un dialog în mod civilizat și fără miștouri lipsite de substanță domnule votant liberal ( 🙂 ), dar dacă insiști ne putem întâlni să dăm un test de inteligență – la alegerea ta evident.

Stelu a spus: (iulie 1st, 2018 at 22:25 )

QED

anteconbega a spus: (iulie 2nd, 2018 at 06:50 )

Dle @anteconbega, ar fi culmea să fiu odihnit cu Freddy la primărie! Apoi, aţi limitat gradele de rudenie în mod nepermis, Luminăţia Voastră! Poate că sunt: unchiul lui Freddy, verişorul, verişoara, mama Leone ori, de ce nu, godfazărul formidabilului Freddy! Oricum, eşti înţelegător şi asta e o dovadă de toleranţă maximă. Brava! Ceea ce mă îngrijorează e faptul că un blogăr atent, perspicace şi inteleligent ca matale oboseşte atât de uşor… Plimbări în natură, vericule! Trebuie însă să recunoşti că Freddy a devenit un personaj în viaţa politică a urbei. Nu mi-a fost uşor, dar pare că am reuşit…
O discuţie interesantă, captivantă, purtată pe debanat de dislocatorul Cezar Augustus şi dl Stelu te duce la o întrebare firească: cine este liderul marcant al USL Timiş posibilul adversar al Cănitului? Păi, în aceste condiţii onirice, nu e mai bun Freddy al meu la Primărie? Sau Călin, File de Poveste, care e ca apa sfinţită?

anteconbega a spus: (iulie 3rd, 2018 at 06:30 )

Dle augustus, am încercat să iau legătura cu matale, dar site/ul nu e mai e aşa de disponibil…

anteconbega a spus: (iulie 3rd, 2018 at 06:31 )

Scuze:Dle augustus, am încercat să iau legătura cu matale, dar site/ul nu mai e aşa de disponibil…

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho.ro
isho.ro

Cele mai citite articole


gauss-topografie-timisoara_728x90px

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

Eşec amical şi în Ungaria

Prim-divizionara de handbal masculin SCM Poli Timişoara s-a deplasat la Veszprem, unde a întâlnit finalist Cupei Ungariei, echipa locală VKKFT. A fost un meci cu foarte multe reușite ofensive. Încă de la pauză scorul era „mare”, 21-21, iar la final maghiarii au învins cu 40-37. Golurile SCM Politehnica au fost înscrise de: Baican 9, Fenici...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Eşec amical şi în Ungaria
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului își schimbă numele. Acum e de „Științele Vieții”

Una dintre cele patru universități de stat care funcționează în Timișoara trece printr-o transformare totală de nume. Modificarea a fost deja aprobată și consfințită la București printr-o hotărâre de guvern. Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului nu mai este din această lună nici ”de Științe Agricole și Medicină Veterinară” și nici ”a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului își schimbă numele. Acum e de „Științele Vieții”

Economic vezi arhiva Economic

Demarează lucrările la un nou complex imobiliar situat în zona centrală a Timișoarei

La Timișoara va demara în scurt timp construcția primei clădiri din cadrul unuia dintre cele mai importante zone imobiliare noi, care se ridică pe terenul fostei fabric Paltim. De curând, dezvoltatorul proiectului a semnat contractul de construire cu o cunoscută societate din domeniul construcțiilor. Termenul estimat de livrare pentru apartamentele din prima clădire rezidențială este...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Demarează lucrările la un nou complex imobiliar situat în zona centrală a Timișoarei

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

La Timișoara va demara în scurt timp construcția primei clădiri din cadrul unuia dintre cele mai importante zone imobiliare noi, care se ridică pe terenul fostei fabric Paltim. De curând, dezvoltatorul proiectului a semnat contractul de construire cu o cunoscută societate din domeniul construcțiilor. Termenul estimat de livrare pentru apartamentele din prima clădire rezidențială este...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Demarează lucrările la un nou complex imobiliar situat în zona centrală a Timișoarei
Iulius Town propune pentru acest weekend o serie de activități care vor aduce bucurie întregii familii, cu multe atracţii atât pentru cei mari, cât şi pentru cei mici. În Iulius Mall vă întâmpină o expoziție inedită de tablouri 3D, în Iulius Gardens vor avea loc diverse evenimente pentru copii, planetariul vă așteaptă în continuare să...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Weekend relaxant la Iulius Town: expoziție de tablouri 3D, activități pentru cei mici și momente de răsfăț în aer liber/Foto
Ștafeta verificărilor la campusul Lenau a fost preluată de viceprimarul Ruben Lațcău de la primarul Dominic Fritz. ”Secundul” a vizitat șantierul și a anunțat că a fost finalizată structura de rezistență a viitoarei clădiri. Conform oficialului din Primăria Timișoara, anul viitor ar putea fi gata investiția și vor fi disponibile 48 de noi săli de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost finalizată structura de rezistență de la noua clădire a Liceului Lenau
Prim-divizionara de handbal masculin SCM Poli Timişoara s-a deplasat la Veszprem, unde a întâlnit finalist Cupei Ungariei, echipa locală VKKFT. A fost un meci cu foarte multe reușite ofensive. Încă de la pauză scorul era „mare”, 21-21, iar la final maghiarii au învins cu 40-37. Golurile SCM Politehnica au fost înscrise de: Baican 9, Fenici...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Eşec amical şi în Ungaria
Începând de astăzi, 6 august, cetățenii pot vota în cadrul programului de bugetare participativă al Consiliului Județean. Programul de bugetare participativă al Consiliului Județean este în valoare de 3 milioane de lei. Bugetul participativ încurajează cetățenii să se implice în luarea deciziilor privind dezvoltarea comunității. Pe scurt, Consiliul alocă banii, timișenii vin cu propuneri, iar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul De astăzi, cetățenii pot vota pentru stabilirea beneficiarilor bugetului participativ al CJ Timiș
Primăria Timișoara a dat două lovituri deodată. În primul rând a rezolvat problema accesului „din spate” la Clinica ORL, în al doilea rând a lămurit problema proprietății pe un drum de acces, spațiu public, care trecea pe lângă o casă aparținând clanului Cârpaci, a anunțat viceprimarul Ruben Lațcău. Problema dura de mai mult timp, iar,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara a obținut în instanță acces la șantierul din spatele Clinicii ORL. Clanul Cârpaci cerea 200.000 de euro pentru acces
Baschetbalistul american născut la 6 aprilie 1993 în statul Texas măsoară 1,96 metri și evoluează pe poziția 2. McClellan a absolvit puternica universitate Gonzaga și va evolua cel puțin un sezon la echipa bănățeană. Până să ajungă aici, americanul a mai evoluat în Belgia, Germania, Grecia, Mexic, Lituania, Austria și Cipru, bifând prezențe și în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Eric Jamal McClellan, noul nume de la SCM OHMA Timișoara
Una dintre cele patru universități de stat care funcționează în Timișoara trece printr-o transformare totală de nume. Modificarea a fost deja aprobată și consfințită la București printr-o hotărâre de guvern. Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului nu mai este din această lună nici ”de Științe Agricole și Medicină Veterinară” și nici ”a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului își schimbă numele. Acum e de „Științele Vieții”
După 18 ani în care a condus Centrul de Resurse și Asistență Educațională (CRAE) Speranţa, Elena Petrica urmează să fie schimbată din funcţie printr-o decizie a şefei IŞJ Timiş, Aura Danielescu. Această schimbare survine după doi ani în care Elena Petrica a dus la capăt renovarea sediului. Revoltaţi, angajaţii CRAE şi părinţii copiilor au iniţiat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul România educată. Schimbare scandaloasă la conducerea Centrului “Speranţa”
Top