Când gura Robu(lui) bate fesierii

Faptul că primarul Nicolae Robu este pur și simplu ahtiat după imagine, iar pe deasupra e amorezat până peste cap de propria persoană e un truism. Adică nici nu mai trebuie demonstrat sau explicat. În narcisismul său a ajuns până acolo încât acum face sondaje de opinie în care își măsoară popularitatea și gradul de încredere în competiție cu… Klaus Iohannis. Încă totuși e bine, data viitoare poate cere să fie măsurat alături de Trump, Macron, Merkel sau – cine știe – Papa Francisc și Dalai Lama. Se mai știe și faptul că se laudă cu tot felul de diplome, premii și alte maculaturi, în cazul unora dintre ele neavând niciun merit. (E valabil și viceversa, când se întâmplă ceva rău și de care s-a ocupat personal, aruncă imediat vina pe alții. De exemplu cazul ACS Poli.) Ca să nu mai vorbesc de culmea grotescului, atunci când se laudă cu golurile marcate în meciuri de fotbal în care toată lumea de pe teren (atât coechipieri, cât și adversari) joacă doar pentru el.

Numai că în goana sa de publicitate și autoelogieri, uneori face câte o gafă imensă. Asta ca să nu spun că umblă cu manipularea grosolană. De exemplu, zilele trecute, Timișoara a fost clasată pe locul II, după București, în topul Forbes Best Cities 2018. Robu a prezentat știrea ca fiind pe locul I, fiindcă – nu-i așa? – Bucureștiul nu se pune. Un nou motiv pentru a se ridica singuri în slăvi, dar și a-i ataca pe „haterii” care nu-l lasă să facă din Timișora Raiul pe pământ.

Mă întreb, cum or fi dormind după aflarea veștii acei indivizi care, aproape zi de zi, în campania lor deșănțată, patologică de-a dreptul, împotriva mea, prezintă Timișoara devansată ba de x, ba de y -așa…, un fel de outsider și ea, pe-acolo-! Indivizi asupra cărora te și întrebi, văzând cât de mare le este prostia, dacă există în realitate, tot așa cum se întreba ardeleanul privind la girafă, dacă există ea în realitate, dat fiind cât de lung îi este gâtul!”, s-a dezlănțuit Robu.

Nu știu cum o fi dormit haterii, cert este însă că Robu s-a comportat în cel mai pur stil propagandistic, mințind prin omisiune. Da, Timișoara a fost pe locul II, la fel ca în anul trecut. Numai că în 2015, prima ediție a topului a fost pe locul I, înaintea Bucureștiului. La fel și în anul 2016, pentru ca abia în următoarele ediții să ajungă pe locul II. Așadar, în urma “dezvoltării în forță” din ultimii ani, Timișoara a căzut un loc în top. Dar asta e cea mai mică problemă. Hai să vedem ce scriu organizatorii de la Forbes despre Timișoara: “Fostul lider al topului anual al Forbes România își păstrează, pentru al doilea an consecutiv, poziția a doua în clasamentul general”. Adică nici laie, nici bălaie, e stagnare.

Ce se scrie însă despre Cluj, oraș cu care e comparată Timișoara, lucru care-l enervează la culme pe Robu. “Orașul cu cea mai dinamică evoluție în ultimul deceniu revine pe podium în ierarhia Forbes România și amenință tot mai mult poziția de lider”, este zugrăvit municipiul de la poalele Feleacului. Adică dezvoltare, evoluție, dinamică, nu stagnare. Iar când vine vorba de Arad, lucrurile chiar se complică: “Mica Viena de pe Mureș se apropie tot mai mult de Mica Viena de pe Bega în clasamentul anual al Forbes România.

Să fie și cei de la Forbes niște hateri, supărați pe “dezvoltarea” Timișoarei din ultimii ani? Chiar Robu spune că nu: “Evaluarea orașelor s-a făcut nu pe bază de cârcoteli și nici pe laude de sine sau imagine plătită, ci pe date provenite de la…”. În concluzie, chiar cei de la Forbes spun că, spre deosebire de Timișoara, unde lucrurile nu se mai mișcă în ultimii ani, la Cluj și Arad se face treabă, există un progres remarcabil. Ba chiar Aradul suflă în cefa Timișoarei. Dar cel mai amuzant aici e faptul că, dacă Robu nu se lăuda iar și se autoridica în slăvi cu acest “success”, poate că nimeni n-ar fi verificat ce a fost cu adevărat la aceste premii. Dar, vorba bătrânilor, când n-ai altă treabă de făcut, gura bate curul.

Autor
Etichete , ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

15 comentarii pentru acest articol

Stelu a spus: (iunie 28th, 2018 at 13:13 )

O sa aibe grija alde PSD – USR sa ni-l vare tot pe asta pe gat, in 2020! Mai puneti-l pe Barsasteanu sau altul de calibrul lui ca sa candideze contra lui Robu, ca ne vom pricopsi cu bolnavul asta inca patru ani! Am ajuns de rasul tarii cu exemplarul acesta pocit care conduce acum orasul. FMM, Robu!

 
anteconbega a spus: (iunie 28th, 2018 at 16:19 )

Să încercăm cu Freddy?

 
Augustus a spus: (iunie 28th, 2018 at 21:03 )

@anteconbega primești primul dislike. Orice variantă PNL sau PSD e un mare deserviciu și o piedică imensă în dezvoltarea (nu în forță!) a orașului. Nici măcar în glumă…

 
Stelu a spus: (iunie 29th, 2018 at 10:54 )

@Augustus
Si solutia salvatoare ar veni dinspre USR? Ca nu inteleg ce vrei sa insinuezi. Pentru ca daca e vorba de a vota USR, ar fi o mare problema. Partiduletzul asta va fi tot timpul o adunatura de nisa, hipsterasi amorezati de propriile fapturi, exacerbandu-si bruma de inteligenta, aruncatori cu scarna la gramada, etc. OK, PSD e de cacao, PNL e Robu, dar pe voi nu v-as vota nici daca ati fi partid unic.
#Babaietzi, daca nu va exista un candidat din afara actualului spectru politic local, care sa vina direct dinspre societatea civila, fara halta in vreunul dintre bordelurile politice existente, cu Robu o sa murim primar! Sa fie clar. Cum as putea vreodata sa votez un partid anti-crestin precum USR? Il veti face pe Robu primar cu obtuzitatea voastra. Probabil ca si PSD il incalzeste deja pe eternul loser (politic!) Barsasteanu.

 
anteconbega a spus: (iunie 30th, 2018 at 08:09 )

În luna februarie 2018 Pentagonul interzicea, printre alte măsuri restrictive, unele cu oarece glagore, glumele în armată americană. Ministrul apărării, Jim Mattis, a dat asigurări într-o conferinţă de presă că „în multe aspecte” forţele armate ale SUA vor fi un „model” de respect. Epoca Trump are, iată, şi aspecte tembele, dacă nu cumvasinistre. O carte precum „Moş Teacă” a lui Bacalbaşa (Anton, nu gluma pesedistă din Galaţi) ar fi arsă pe rugă la baza militară Fort Hood din Texas! În 1947 Sabin Nistor (41 de ani), un plugar din satul Brotuna (comuna Vaţa de Jos), a ajuns în închisoare în martie 1948, după ce fusese denunţat de un localnic pentru că a spus o anecdotă despre Petru Groza şi Iosif Stalin. Iat-o: o femeie a născut trei copii, doi băieţi şi o fată, şi le-a pus numele Stalin, Petru şi Ţara. Într-o zi s-a dus cineva la femeia aceasta şi a întrebat-o ce îi fac copiii, iar ea a răspuns: Petru doarme, Stalin suge şi Ţara plânge”. Aşadar, imi permit, totuşi, o glumă, riscând încă un nou dislaic: Freddy la primărie? Poate Kruger, poate Simonis, poate Mercury… Îl vreţi pe Cupşa, magistre? Timişoara esse delendam?

 
Stelu a spus: (iunie 30th, 2018 at 13:09 )

Mai ieri am postat aici un comment, care văd că nu reușește să treacă de filtrul cenzurii. A deranjat cumva pe cineva din redacție? Era vorba de un răspuns adresat d-lui Augustus.

 
anteconbega a spus: (iunie 30th, 2018 at 13:26 )

Domnule Stelu, mai încerc şi eu o dată cu o postare trimisă azi dimineaţa. Asta e: În februarie 2018 Pentagonul interzicea glumele în armată americană. Ministrul apărării, Jim Mattis, a dat asigurări că „în multe aspecte” forţele armate ale SUA vor fi un „model” de respect. O carte precum „Moş Teacă” a lui Bacalbaşa ar fi arsă pe rugă la baza militară Fort Hood din Texas! În 1947 Sabin Nistor (41 de ani), un plugar din satul Brotuna (comuna Vaţa de Jos), a ajuns în închisoare în martie 1948, după ce fusese denunţat de un localnic pentru că a spus o anecdotă despre Petru Groza şi Iosif Stalin. O femeie a născut trei copii, doi băieţi şi o fată, şi le-a pus numele Stalin, Petru şi Ţara. Într-o zi s-a dus cineva la femeia aceasta şi a întrebat-o ce îi fac copiii, iar ea a răspuns: Petru doarme, Stalin suge şi Ţara plânge”. Aşadar, imi permit, totuşi, o glumă, riscând încă un nou dislaic: Freddy la primărie? Poate Kruger, poate Simonis, poate Mercury… Îl vreţi pe Cupşa, magistre? Timişoara esse delendam?

 
Augustus a spus: (iunie 30th, 2018 at 19:11 )

Dl. Stelu va rog …

 
drucker a spus: (iulie 1st, 2018 at 08:56 )

Care Freddy ?
Mercury sau Krueger ?

 
@anteconbega a spus: (iulie 1st, 2018 at 09:04 )

Esti obositor cu „Freddy la primarie ”
De fapt, te inteleg daca esti tatal lui sau bunica , matusa ,etc.

 
Augustus a spus: (iulie 1st, 2018 at 21:08 )

Mister @Stelu acuma îți citeam postarea și mă întreb când ți-am dat impresia că sunt USR-ist (nu sunt, dar între Dobra-Robu-si un candidat USR as vota USR-istul)?
Mai rău e că înainte de a mă încadra în categoria de votant m-ai făcut și hipster cu coeficient de inteligență redus. Putem purta un dialog în mod civilizat și fără miștouri lipsite de substanță domnule votant liberal ( 🙂 ), dar dacă insiști ne putem întâlni să dăm un test de inteligență – la alegerea ta evident.

 
Stelu a spus: (iulie 1st, 2018 at 22:25 )

QED

 
anteconbega a spus: (iulie 2nd, 2018 at 06:50 )

Dle @anteconbega, ar fi culmea să fiu odihnit cu Freddy la primărie! Apoi, aţi limitat gradele de rudenie în mod nepermis, Luminăţia Voastră! Poate că sunt: unchiul lui Freddy, verişorul, verişoara, mama Leone ori, de ce nu, godfazărul formidabilului Freddy! Oricum, eşti înţelegător şi asta e o dovadă de toleranţă maximă. Brava! Ceea ce mă îngrijorează e faptul că un blogăr atent, perspicace şi inteleligent ca matale oboseşte atât de uşor… Plimbări în natură, vericule! Trebuie însă să recunoşti că Freddy a devenit un personaj în viaţa politică a urbei. Nu mi-a fost uşor, dar pare că am reuşit…
O discuţie interesantă, captivantă, purtată pe debanat de dislocatorul Cezar Augustus şi dl Stelu te duce la o întrebare firească: cine este liderul marcant al USL Timiş posibilul adversar al Cănitului? Păi, în aceste condiţii onirice, nu e mai bun Freddy al meu la Primărie? Sau Călin, File de Poveste, care e ca apa sfinţită?

 
anteconbega a spus: (iulie 3rd, 2018 at 06:30 )

Dle augustus, am încercat să iau legătura cu matale, dar site/ul nu e mai e aşa de disponibil…

 
anteconbega a spus: (iulie 3rd, 2018 at 06:31 )

Scuze:Dle augustus, am încercat să iau legătura cu matale, dar site/ul nu mai e aşa de disponibil…

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Aeroportul International Timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Aproape, dar nu destul! Halep pierde o finală pe care a avut-o în mână

După câteva zile de vis, încununate cu o calificare în semifinalele Fed Cup, dar și în ultimul act al puternicului turneu de la Doha, Simona Halep a capotat când cei mai mulți dintre suporteri se așteptau la o victorie. Jucătoarea constănțeancă a avut un set avans și a condus cu break în setul doi, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aproape, dar nu destul! Halep pierde o finală pe care a avut-o în mână
CCIAT

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Peste jumătate de milion de oi vor fi exportate din Timiș, în Iran

Vești excelente pentru crescătorii de ovine din România. Nu mai puțin de 800.00 de oi de la agenții economici din România vor fi exportate în Iran, după ce Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a deschis piața de export pentru ovine cu Republica Iran. Discuțiile dintre oamenii de afaceri români și companiile din Iran se află...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Peste jumătate de milion de oi vor fi exportate din Timiș, în Iran

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Ideile creative ale studenților de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica Timișoara pot fi admirate până la sfârșitul lunii, în cadrul unei expoziții organizată în sala Expo de la parterul Facultății de Arhitecutră și Urbanism, de pe strada Traian Lalescu, numărul 2. Expoziția PROTOTIP, aflată deja la cea de-a VI-a ediție, a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Obiecte 3D concepute de studenții de la UPT, reunite într-o expoziție inedită / FOTO
Ministerul Educației Naționale transmite că nu intenționează organizarea unor clase separate pentru copiii cu nevoi speciale, ci dorește integrarea copiilor cu nevoi speciale în sistemul învățământului public de masă. Lămuririle sunt făcute cu privire la o declarație a ministrului Ecaterina Andronescu. Ministrul Educației Ecaterina Andronescu a făcut o declarație controversată spunând că unii elevi cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ministerul Educației: „nu se intenționează organizarea unor clase separate, numai cu elevi cu cerințe educaționale speciale”
La finalul săptămânii viitoare, pe 23 februarie, la Variaş se va desfăşura prima ediție a Festivalului Ceaunelor din această comună. Pe lângă gulaş, papricaş şi alte bunătăţuri, evenimentul va avea şi o parte artistică. Tot mai apreciate de public, manifestările gastronomice încep să se înmulţească în judeţul Timiş. Astfel, de săptămâna viitoare, pe harta acestui...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un nou festival gastronomic pe harta Timişului
Accident rutier grav în această după-amiază. Două autoturisme s-au ciocnit în județul Arad, pe DN 79A, între localitățile Bârsa și Buteni. Traficul este blocat în totalitate. În urma accidentului care a avut loc la ieșirea din Bârsa, două persoane se află în stare gravă, fiind stare de inconștiență și încarcerate. La fața locului au intervenit...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Accident mortal în vestul țării. Un bărbat a pierit iar o femeie se zbate între viață și moarte / VIDEO / UPDATE
Odată cu apropierea alegerilor europarlamentare, săbiile au început să se ascută în organizaţiile PSD şi PNL din Timiş. Dincolo de declaraţiile politice, bătălia se dă acum şi pe Facebook, acolo unde postările războinice/ironice sunt tot mai dese. Echipele de comunicare din PSD Timiş şi PNL Timiş încep să iasă din amorţeală, odată cu apropierea alegerilor,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul PSD Timiş şi PNL Timiş încep bătălia pe Facebook, între trotinete şi alocaţii pentru copii
PSD continuă să conducă autoritar în topul preferinţelor românilor din Muntenia şi Moldova, iar PNL se situează pe primul loc în Transilvania (cuprinde şi Banatul). Aceste date sunt desprinse dintr-un sondaj CURS efectuat în ianuarie-februarie şi prezentat de site-ul ştiripesurse.ro. Cu toate că domină încă autoritar în Muntenia şi Moldova, PSD  a scăzut mult şi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sondaj pe regiuni. PSD domină în Muntenia şi Moldova, PNL în Transilvania
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com