Comisie de la CNI, în vizită la Timișoara, pentru Sala Polivalentă. S-au cerut clarificări de la primărie

O comisie de la CNI a fost la Timișoara, pentru a încerca să rezolve dilema Sălii Polivalente de 16.000 de locuri. S-au cerut acte de la Primăria Timișoara, legate de amplasamentul propus, o decizie urmând să fie luată în următoarele două sau trei săptămâni.

Între Primăria Timișoara și CJ Timiș există, de mai multe luni, un „război” administrativ, legat de amplasamentul Sălii Polivalente pe care ar urma s-o ridice Compania Națională de Investiții. Nu există un angajament ferm legat de construirea sălii și nici măcar nu a fost stabilit locul unde va fi situată aceasta. Primarul Nicolae Robu (PNL) nu vrea să audă de alt amplasament decât Timișoara, în timp ce președintele CJ, Călin Dobra (PSD), susține varianta Giroc. În urmă cu câteva săptămâni, Dobra spunea că l-a invitat pe Robu să meargă împreună la CNI, pentru a rezolva această dilemă. „Poate reușim o dată să înțelegem că cu toții ar trebui să ne zbatem pentru județul Timiș, indiferent cine este la guvernare. Am lansat invitația domnului primar Robu de a merge cu mine împreună la Compania Națională de Investiții, să fim de bună credință, să deblocăm o dată pentru totdeauna situația”, spunea acesta. „Am stabilit de mult cu președintele Dobra să mergem împreună la CNI, dar am precizat că numai și numai pentru a găsi varianta de parteneriat Primăria Timișoara – Consiliul Județean Timiș – Compania Națională de Investiții, nicidecum pentru a discuta locația Giroc sau oricare alta din afară Timișoarei”, replica, la rândul lui, Robu.

Într-un răspuns oferit, acum 3 săptămâni, unei interpelări a senatorului USR Nicu Fălcoi, Ministerul Dezvoltării Regionale preciza că „în urma analizei depuse de cele două entități a reieșit faptul că documentația depusă de CJ Timiș întrunește condițiile legate de realizare de investiției. În ceea ce privește amplasamentele propuse de unitatea administrativ-teritorială Timișoara, aceste prezentau mai multe probleme privind dreptul de proprietate (fiind obiectul unor acțiuni intermediare de clarificare și soluționare. La această dată, a fost transmis PUZ-ul din partea CJ Timiș și urmează promovarea indicatorilor tehnico-economici”.

Între timp, miercuri, 20 iunie, la Timișoara, a venit o comisie a CNI, pentru a analiza terenurile propuse de primărie și CJ. „Nu s-a tras nicio concluzie, a fost o vizită pur tehnică. Cei de la CNI au cerut, de la primărie, niște completări în ceea ce privește amplasamentul propus pentru sala de sport. Sper ca în două-trei săptămâni să avem o decizie”, a declarat, pentru deBanat.ro, președintele CJ, Călin Dobra. Conform acestuia, angajații CNI au vizitat amplasamentele de la Giroc și cel din zona stadionului „Dan Păltinișanu”. Construirea sălii polivalente este estimată la 60 de milioane de euro, bani proveniți integral din fondurile CNI.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com