Drumul Timișoarei spre anul 2021 e pavat cu… intenții bune. Stăm mai puțin bine cu chestiunile concrete

Ministrul Culturii, George Ivașcu, a venit la Timișoara pentru a discuta despre viitoarea Capitală Europeană a Culturii 2021. El se va întâlni și cu juriul care monitorizează Asociația TM 2021. Ivașcu n-a avut timp să dea ochii și cu jurnaliștii din Timișoara, deși aceștia fuseseră invitați la o declarație de presă. Încă se caută soluții pentru finanțarea proiectelor pentru 2021.

Ministrul Culturii, George Ivașcu, a spus, la Timișoara, că va lucra cu oameni „minunați”, pentru a fi o mândrie faptul că urbea de pe Bega va fi Capitală Culturală Europeană. Dincolo de cuvinte sforăitoare, Ivașcu n-a binevoit să se întâlnească și cu jurnaliștii de la Timișoara, care poate aveau și întrebări legate de proiectul TM2021, unul extrem de important pentru România și lăsat, momentan, în aer de oficialii de la București. Din delegația de șase oameni a Ministerului Culturii au făcut parte și secretarii de stat Ion-Ardeal Ieremia și Răzvan Radu. Ieremia, fost consilier local la Timișoara, a fost cel care i-a ținut locul lui George Ivașcu la declarația de presă. „Avem în agendă întâlniri cu autoritățile locale, pentru a găsi soluții, față de acum trei săptămâni când am identificat probleme. Domnul ministru a dorit să discute punctual cazul fiecărei instituții din subordinea primăriei și a consiliului județean, pentru a găsi soluții în viitor pentru a se putea asigura o susținere financiară. Mai târziu vom avea o întânire cu juriul de monitorizare, care în noua sa configurație va trebui să contină și un reprezentant la Ministerului Culturii. Toată lumea dorește binele Timișoarei. Soluțiile sunt multiple, ele vor trebui tratate separat, să poată fi cuprinse și să asigure susținerea guvernamentală”, a spus secretarul de stat.

Un subiect sensibil este cel al finanțării din partea guvernului. „În ce privește finanțarea proiectelor culturale ale asociației, e un subiect care încă e în agenda discuției cu juriul de monitorizare. În raportul din octombrie 2017, juriul a făcut niște recomandări care nu-și prea găsesc susținere în legile românești, în așa fel încât programele și proiectele culturale ale TM2021 să fie finanțate și abordate într-o manieră mai globală”, a mai declarat Ion-Ardeal Ieremia. După-amiază, ministerul Culturii a avut, la Primăria Timișoara, o întâlnire cu viceprimarul Dan Diaconu.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

La ceva mai mult de o lună de când primarul Nicolae Robu a anunțat că SDM trebuie să facă un proiect pentru o parcare subterană în zona Hotelului Central, societatea de drumuri a municipalității primește, prin atribuire directă, și terenul respectiv. Cât costă, când și dacă se poate face acolo o astfel de investiție o să aflăm.
Citeşte tot articolul Citeste articolul SDM primește terenul de la Hotel Central. Ca să facă parcare subterană, trebuie să-și caute asociat
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top