În pas de melc. Șantierele din Iosefin nu țin cont de… modernizarea în forță / FOTO

Cu ordine de începere a lucrărilor date acum aproape o lună și jumătate, pe podurile din Iosefin nu s-a lucrat încă aproape nimic. Pe Podul Dragalina sunt restricții de aproape două săptămâni și nici tramvaiele nu mai merg către gară, iar Podul Eroilor a fost închis de 1 iunie. Teoretic, șantierele ar trebui terminate la începutul lui 2019.

Ordinele de începere a lucrărilor la cele două poduri au fost date pe 24 aprilie, dată de la care începe să „curgă” termenul de realizare, dar abia o lună mai târziu s-a decis suspendarea circulației tramvaielor pe Podul Dragalina, cu restricții de trafic. Podul Eroilor a fost închis pe 1 iunie. De lucrat nu s-a lucrat cine știe ce. Luni, 4 iunie, în jurul orei 14, pe Podul Dragalina nu era nimeni, doar un utilaj stătea cuminte după o plasă de protecție. Muncitorii au apărut după ora 16 și au început să spargă asfaltul. Pe Podul Eroilor a fost scoasă piatra cubică, iar o parte din balustradă a fost, la rândul ei, spartă. Trecătorii… trec fără mare stres prin șantier.

La Podul Dragalina, licitația a fost adjudecată de SC Tehnodomus din Arad, pentru o sumă de 7,2 milioane de lei, cu tot cu TVA. Durata contractului este de 10 luni, de la data semnării ordinului de începere a lucrărilor. La Podul Eroilor, executant este asocierea Super Construct – Pod Construct, la un preț de 4,13 milioane de lei, cu tot cu TVA. „În urma expertizei tehnice s-a constatat: starea necorespunzătoare a elementelor de rezistenţă care susţin calea, a infrastructurii şi a aparatelor de reazem; degradări ale malurilor şi modificări de albie; degradări în zona carosabilă şi trotuare. Datorită faptului că traficul care se desfăşoară este foarte intens, este necesară mărirea numărului benzilor de circulaţie, executarea pistelor de biciclişti şi modernizarea trotuarelor”, se preciza în HCL prin care a fost aprobat studiul de fezabilitate pentru aceste lucrări. Cea mai mare parte a banilor vine de la guvern, prin PNDL II. Dacă s-ar lucra „șnur”, podurile ar trebui să fie gata cel târziu în februarie 2019. Având în vedere însă că o să vină iarna, care va aduce cu ea o pauză de minimum 4 luni, șantierele vor fi închise, cel mai probabil, în vara anului viitor.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

telefon

Telefonul fără fir din casă vă poate lăsa fără semnal la mobil. La fel, o jucărie cu telecomandă

Telefoanele fixe fără fir, jucăriile cu telecomandă sau dispozitivele de supraveghere pentru bebeluși vă pot lăsa fără semnal la... telefonul mobil. De aceea, trebuie să vă uitați dacă acestea corespund normelor europene. Dacă nu, ar fi indicat să le scoateți din uz.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Telefonul fără fir din casă vă poate lăsa fără semnal la mobil. La fel, o jucărie cu telecomandă

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top