Antonia, Velea, Connect-R, Brenciu, Vama și Phoenix, de Ziua Timișoarei

Ne pregătim să celebrăm 99 de ani de la instalarea administrației românești. Ziua Timișoarei va fi celebrată… trei zile și costă peste 100.000 euro. Vine, pentru al doilea an la rând, Antonia, dar programul include și alți artiști.
antonia
La început de august va fi marcată Ziua Timișoarei, sărbătoare care va dura și, în acest an, mai multe zile. „Se vor marca 99 de ani de la intrarea în Timișoara a primelor detașamente ale trupelor române. Această parte de Românie nu a fost integrată României Mari, în 1918, când toate celelalte regiuni românești s-au constituit ca România Mare. Această parte de românitate a intrat în România Mare abia în 1919, deci un an mai târziu. Noi sărbătorim, ca orice român, Centenarul Marii Uniri, dar vom avea de sărbătorit centenarul unirii regiunii noastre în 2019”, ad declarat, marți, primarul Nicolae Robu. Conform acestuia, vor fi concerte cu Lidia Buble, Antonia, Alex Velea, Connect-R, Horia Brenciu, Vama, Phoenix sau Weekend Bandits.

Antonia este cu repetiție la Timișoara, pentru că ea a cântat cu aceeași ocazie și anul trecut. Cum se aleg artiștii? „Aici intervin aspecte și economice și de disponibilitate a artiștilor. E un complex de parametri care se iau în considerare. Se ocupă Biroul de Organizare de Evenimente și viceprimarul Dan Diaconu este mai implicat. Mi se pare normal (n.r. să fie doar două trupe din Timișoara), pentru că de ziua orașului nu trebuie să fim doar noi între noi. Nu am văzut situații în care a fost piața goală la trupele orașului? Nu pentru că nu au valoare, pentru că sunt foarte bune trupele noastre, dar lumea e dornică să vadă și mai departe”, spune Nicolae Robu. Concertele vor începe în fiecare seară, la ora 19.30, în Piața Victoriei. Vineri, 3 august, vor fi Lidia Buble, Alex Velea, Antonia, Connect-R, iar sâmbătă, Horia Brenciu & HB Orchestra, Vama, Phoenix și The Weekend Bandits. Duminică, 5 august, are loc Festivalul Blues pentru Timișoara, cu Axis, Bega Blues Band & Sanat Deliorman din Turcia, precum și Petting Blues Band din Serbia. Organizarea Zilei Timișoarei costă aproximativ 130.000 de euro.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

aeroportul-timisoara-700x280-01

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

iulius-mall-timisoara-craciun_728x90

Social vezi arhiva Social