Stirile din ziua: 25 iulie 2018

Editorial de Ino Ardelean

Până unde poate merge prostituția în politică? Cazul PNL – Tăriceanu

Până unde poate merge prostituția în politică? Cazul PNL – Tăriceanu

E adevărat că politica este comparată cu o femeie de moravuri ușoare nu doar în România, ci pretutindeni. Problema e că politicienii români au forțat multe frontiere cu această comparație.

iosefin

Piața Altfel: nemți în Iosefin, cu șuncă și țuică. Fără boschetari, dar cu jocuri populare / FOTO+VIDEO

Când ați fost ultima dată în Piața Iosefin și ați fost întâmpinat de tinere în costume populare și taragotiști? Așa a început, miercuri, proiectul „Piața Altfel”, prin care se dorește promovarea piețelor și produselor tradiționale românești. E altfel, pentru că a fost cu turiști din Germania și… fără bișnițari.

psd

PSD stă în Iosefin până în 2022. Face investiții și Primăria Timișoara îi prelungește contractul

PSD Timiș va sta în șantier în următorii trei ani, dar va continua să plătească mai puțin de 1.5o0 de lei pe lună chirie către primărie. În viitorul plen, consilierii locali vor aproba prelungirea contractului de închiriere până în anul 2022, pe motiv că social-democrații vor face reparații de 30.000 de euro.

robert kristof

Primăria Timișoara are bani. Pentru creșterea cu 25% a salariului lui Robert Kristof

Administratorul public al Timișoarei a cerut și va primi. Salariul de bază al lui Robert Kristof va ajunge, de la 1 august, la aproape 17.000 de lei, după ce primarul Nicolae Robu a aprobat, în urmă cu o săptămână, o majorare de 25%. Pe de altă parte, edilul le-a cerut subordonaților săi să reducă toate cheltuielile, pentru că nu sunt bani.

eva andreaș

Consulii au donat sânge la Timișoara, alături de prefect și șeful ISU / FOTO

Prefectul Eva Andreaș și șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Banat s-au alăturat miercuri inițiativei consulilor din Timișoara și au donat sânge. La Centrul de Transfuzie Sanguină, rezervele de sânge sunt minime, cererea fiind la fel de mare ca în lunile mai și iunie, în condițiile unui număr de donatori în scădere.

stpt

Robu, despre cum va face STPT lumină pe străzi: Voi interveni cu autoritatea mea nescrisă. În limitele legii, desigur

E încă beznă în Timișoara, dar primarul Nicolae Robu anunță vremuri mai bune, poate din august. Luminițe colorate n-o să avem decât în centru, pentru că nu ne permitem financiar, însă edilul garantează că vom vedea curând efectele STPT.

centură

Șantier abia la anul, dacă avem noroc! Centura de Sud a ajuns la Curtea de Apel București.

Șansele ca șantierul la Centura de Sud să înceapă în 2018 sunt practic nule! Procesul firmelor care au contestat licitația de atribuire a ajuns în faza de recurs și nu va ajunge în instanță decât din luna septembrie. Cu 2 ani de termen de execuție, este imposibil ca șoseaua să fie gata înainte de 2021, anul în care Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii.

Proiectul LaborNet a ajuns la final

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş în calitate de partener al Proiectului „Rețea pentru mobilitatea forței de muncă în zona transfrontalieră”, anunță încheierea acestuia, după o durată de implementare de 15 luni.

întreruperi

Întreruperi de curent

E-Distribuție a programat miercuri, 25 iulie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. W. Goethe (p), orele 9 – 17; Cernăteaz (p), Giroc – str. Timiș, Dunărea, Trandafirilor, Câmpului, Mureș, Semenic, Bega, Muncitorilor, Utvin – zona de lângă Profi, ieșire dreapta spre Sânmihaiu Român, Beregsau Mic (p), Cenei, Teracenei, Smithfield Cenei, GOA Cenei, Cojochim,

Top