Stirile din ziua: 2 iulie 2018

Vine aparatură de la Ministerul Sănătății pentru saloanele Secției de Mari Arși de la Timișoara

Vine aparatură de la Ministerul Sănătății pentru saloanele Secției de Mari Arși de la Timișoara

Trei saloane ale secției de Mari Arși de la Spitalul Județean Timișoara stau goale de aproape doi ani. Au fost realizate, cu banii Consiliului Județean, dar aparatura promisă de minister nu a venit încă. Se întrevăd însă speranțe…

dna

Abuzul în serviciu dezincriminat de PSD. Scapă Dragnea, dar scapă și Robu

Fostul și actualul primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, respectiv Nicolae Robu, alături de Liviu Dragnea și alți mulți suspecți ar scăpa de acuzațiile de abuz în serviciu, în cazul în care modificările făcute de PSD la această faptă ar fi legiferate. Comisia condusă de Florin Iordache a măcelărit abuzul în servciu, dezincriminând și grupul infracțional organizat.

Universitatea de Vest Timișoara

La UVT s-a deschis prima școală de leadership cultural din România

Universitatea de Vest din Timișoara organizează, în parteneriat cu Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, prima ediție a Școlii de vară de leadership cultural. Aceasta are loc în perioada 1 – 7 iulie și reprezintă un pas important în formarea de specialiști în măsură să genereze proiecte și să conducă programe culturale de amploare.

Premiu al Academiei Române pentru un absolvent UPT

Un absolvent al Universității Politehnica Timișoara a obținut un important premiu al Academiei Române și al Comitetului Național Român al Consiliului Mondial al Energiei pentru rezultatele cercetărilor sale în domeniul valorificării deșeurilor. Este vorba de Mihail Reinhold Wächter, absolvent al Facultății de Mecanică din cadrul UPT.

O nouă maternitate va fi construită la Timișoara, lângă Spitalul Județean. La finalul lui 2019 ar putea începe lucrările

La Timișoara va fi construită o nouă maternitate. După ani de zile în care s-a tot vorbit despre ea, proiectul începe să prindă contur. Lucrarea este estimată la 12 milioane de euro, finanțarea fiind obținută de CJ Timiș printr-un program transfrontalier.

Nicolae Robu

Robu dă liber la strângere de semnături împotriva „penalilor în funcții publice”

Primarul Nicolae Robu a revenit la sentimente mai bune și va permite, de acum înainte, strângerea de semnături, inclusiv în zona centrală, pentru campania „Fără penali în funcții publice”. Decizia edilului-șef vine după ce, voluntari USR care strângeau astfel de semnături au fost avertizați în două rânduri de către polițiștii locali.

Timișoara va avea spital regional. Întrebarea este dacă înainte sau după ce iese Dragnea din închisoare?

Presa timișoreană a exultat în urmă cu câteva zile, anunțând faptul că la Timișoara se va construi un spital regional. De fapt, va avea din nou, fiindcă un spital regional la Timișoara se promite din timpul Guvernului Tăriceanu, apoi Boc, apoi USL etc. (E adevărat, doar Ponta a spus la un moment dat, că nu se va face nimic.) Și nu-i vorba de un spital oarecare, ci unul cu dichis, cu heliport, elicopter și tot ce trebuie. Cine este sursa informației privind această investiție? Ei bine, aici e buba.

Liliana Laichici, Dumitru Teleagă și Ansamblul Banatul, la Festivalul Inimilor

Ansamblul Profesionist Banatul participă miercuri, 4 iulie 2018, de la ora 20.00, la ”Festivalul Inimilor” , ediția a XXIX-a, din Parcul Rozelor, cu un spectacol care aduce pe scenă jocuri autentice din zona de pustă și de munte a Banatului, doine vechi și jocuri interpretate de doi dintre cei mai valoroși și admirați interpreți de folclor autentic din România, Liliana Laichici și Dumitru Teleagă.

colterm

Întreruperi de apă caldă

În vederea remedierii unei defecțiuni la rețeaua primară, Colterm este nevoită să întrerupă furnizarea apei calde la PT 17, 17A, 8A, 8B, 8C, 19, 20, 21, 22, 23, 71, 72, 73, 74, 74A și 75, în ziua de luni, 2 iulie, între orele 00-20. Vor fi afectați consumatorii care locuiesc în imobilele arondate străzilor: Medicinei, Tipografilor, Dorobanților, Modern, precum și o parte din imobilele din perimetrul cuprins între străzile Dacilor, Splaiul Nistrului și B-dul 3 August 1919.

Top