Arhiva pentru luna: iunie 2018

Ieși din zona de confort și împărtășește un minut de contact vizual cu un străin, la Timișoara

Ieși din zona de confort și împărtășește un minut de contact vizual cu un străin, la Timișoara

Vrei să experimentezi contactul vizual la Timișoara? Ai această ocazie, săptămâna viitoare,. Te poți uita un minut în ochii unui străin. Ineditul eveniment va avea loc miecuri, 4 iulie, începând cu ora 18.30 în Parcul Botanic din Timișoara.

Timișul își face strategie turistică, dar duce lipsă de locuri de cazare în unele zone care atrag vizitatori

Dacă te duci la Surduc, stai pe malul lacului, iar seara, dacă vrei să înnoptezi, opțiunile sunt destul de puține. La fel și în alte părți ale județului Timiș, unde ai ce vizita, dar locuri de cazare… „ioc”. Timișul își construiește strategie turistică până în anul 2028, iar un mare minus, unde trebuie să intervină sectorul privat, sunt locurile de cazare.

vaporașe

Lansarea vaporașelor pe Bega, tot mai aproape de realitate

A fost făcut încă un pas spre darea în folosință a vaporașelor achiziționate în urmă cu mai bine de doi ani de municipalitate, dar intrate în conservare. Monitorul Oficial a publicat HG privind înființarea Regiei Autonome “Administrația Canalului Navigabil Bega”. Mai rămâne ca această structură să-și intre în pâine.

Debut accesibil pentru Agroland in Europa

UVT Agroland Timișoara va debuta în cupele europene în compania învingătoarei dintre Vasas Budapesta (Ungaria) și Formula Formis Rogoza (Slovenia). La tragerea la sorți efectuată vineri la sediul CEV din Luxemburg, formația timisoreană a fost repartizată direct pe tabloul principal, în faza șaisprezecimilor de finală. Indiferent de numele adversarului, primul meci în Europa pentru Agroland va fi în deplasare, între 27 și 29 noiembrie, iar returul la sala Constantin Jude, între 4 și 6 decembrie.

Cum se lucrează pe șantierul Openville? 11 elevi au aflat

Pentru 11 elevi de la Școala Gimnazială Nr. 16 „Take Ionescu” din Timişoara, anul şcolar nu s-a încheiat pe 15 iunie. Recent, copiii, care au terminat clasa pregătitoare, au avut parte de o experienţă interesantă pe şantierul ansamblului mixt Openville, cu ocazia unei activităţi organizate în cadrul Şcolii de Vară.

Scăpați de griji! Deșeurile din construcții, până la un metru cub pe lună, le puteți duce gratuit de Retim. Aveți nevoie doar de buletin

Mulți timișoreni își fac probleme atunci cînd reamenajează o baie, spre exemplu, pentru că nu știu ce să facă cu deșeurile rezultate din construcții sau demolări. Unii se chinuie, se ascund și le aruncă din mașină la marginea unui drum, riscând o amendă usturătoare. Nu are rost să riscați și să poluați mediul. Deșeurile vă sunt primite la punctele de colectare ale Retim.

Nicolae Robu

Robu îl contrazice pe Supuran în privința situației de la STPT: “E entuziasmul de început”

Primarul Nicolae Robu afirmă că situația de la STPT nu este atât de gravă, precum o zugrăvește noul director al societății, Sorin Supuran. Edilul afirmă că multe din aspectele prezentate de Supuran sunt folclor sau spusele unora cu nemulțumiri personale. De menționat că de STPT s-a ocupat în ultimii ani unul din marii favoriți ai primarului, Culiță Chiș.

sorin supuran

La STPT, un șef la zece oameni. Noul director a pornit restructurarea

Noul director al STPT (fosta RATT), Sorin Supuran, continuă să facă dezvăluiri despre ce a găsit la venire în societatea municipalității. De această dată, el face remarci vizavi de organigrama societății, potrivit căreia o zecime din angajați sunt șefi cu salarii pe măsură. Supuran spune că va face o restructurare drastică, mai ales în rândul personalului TESA.

În sfârșit, Viorica Dăncilă se pune să învețe limba română. Pe banii contribuabililor

Nu este o glumă, totul e real. Realizând probabil în fine că au mari carențe în a se exprima cât de cât corect, dar și coerent în limba română, membrii Guvernului, începând de la premierul Dăncilă până la ministrul Educației, par deciși să facă un lucru pe care cei mai mulți români îl fac în clasele primare. Respectiv, să învețe limba română.

Ceaunuri aburinde, concursuri de tir, prezentare de câini, muzică și dansuri. Toate la Festivalul vânătorilor

Pentru amatorii de aer curat, un gulaș de mistreț sau căprioară bine condimentat cu povești vânătorești, în weekend-ul care urmează există o singură soluție. A IX-a ediție a Festivalului Vânătorilor timișoreni își deschide porțile duminică, 1 iulie, la Pădurea Verde, în deja tradiționala locație a Poligonului de tir „Diana”. Vor fi o mulțime de surprize, iar „tratația” oaspeților va fi gratuită.

Cod Galben în Banat: ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteorologică tip Cod Galben pentru Banat și alte zone din țară. Va fi instabilitate atmosferică accentuată și se vor semnala cantități însemnate de apă. Intervalul de valabilitate al acestei avertizări este de vineri, 29 iunie, ora 11:30, până sâmbătă, 30 iunie, ora 6.00.

Robu la curatenie

Nicolae Robu, o nouă ieșire violentă la adresa celor care nu-i aplaudă “realizările”

Primarul Nicolae Robu s-a dezlănțuit din nou împotriva haterilor care-i contestă mărețele realizări din ultimii ani. De această dată îi face “idioți” plini de oftică și frustrare pe toți cei care nu-și aduc prinosul de recunoștință pentru munca sa neabătută de-a dezvolta Timișoara în forță.

Top