Stirile din ziua: 1 iulie 2018

În jurul cavalului la Cântecele aerului, cel de-al doilea modul al Atelierului Identitate

În jurul cavalului la Cântecele aerului, cel de-al doilea modul al Atelierului Identitate

Luna iulie reunește din nou la Teatrul Național oameni preocupați de recuperarea prin muzică a trecutului. Este vorba despre Cântecele aerului, cel de-al doilea modul al Atelierului Identitate, un proiect al Teatrului Național din Timișoara, împreună cu Subcarpați și Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană.

Timiș: mii de locuri în licee și școli profesionale pentru absolvenții de clasa a VIII-a

Absolvenții de clasa a VIII-a trec acum prin noi emoții – încrierea la liceu sau școala profesională, după ce au trecut prin probele Evaluării Naționale. Mii de locuri sunt dispnibile în Timiș la liceele și școlile profesionale de stat sau private. Verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor de înscriere la liceu, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator au loc în perioada 30 iunie – 4 iulie.

Polițiștii lui Robu continuă să-și dorească “penali în funcții publice”

Polițiștii locali continău să șicaneze acțiunea de strângere de semnături pentru campania „Fără penali în funcții publice”, lansată de USR. Doi voluntari care adunau semnnături în acest sens au fost avertizați de polițiștii locali. În urmă cu o lună, chiar președintele USR Timiș, Nicu Fălcoi, a fost avertizat la ordinele primarului Nicolae Robu.

Marilen Pirtea: „Declin dramatic al populației școlare. România are cu 64.000 de elevi mai puțin față de acum doi ani”

Deputatul Marilen Pirtea, coordonator al Comisiei de Educație a PNL, atrage atenția asupra scăderii populației școlare în anul școlar 2017-2018 față de anul precedent, cu un minus de 18.700 elevi și studenți, conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică. Mai mult, în anul precedent, scăderea a fost de 45.300, însemnând un minus de 64.000 de elevi în numai doi ani.

Top