Stirile din ziua: 19 iulie 2018

simultan

Așa bine a împărțit Primăria Timișoara banii pentru cultură, că Simultan Festival nu se mai ține

Așa bine a împărțit Primăria Timișoara banii pentru cultură, că Simultan Festival nu se mai ține

13 cu ghinion, pentru Simultan Festival 2018. În Capitala Culturală a Europei 2021, din cauza haosului din primărie, unul dintre cele mai vechi evenimente dedicate artelor, ajuns la ediția 13, nu se mai ține. A fost găsit datornic, deși organizatorii au toate actele care dovedesc contrariul! Inclusiv de la…primărie.

strada kiriac

80.000 de euro: prețul pentru ca blocul de pe strada Kiriac să nu se construiască. Decizia e la PMT

Construcția blocului de pe strada Kiriac, contestată de locuitorii din zonă, a rămas la mâna consilierilor locali. Dezbaterea publică de joi după-amiază nu s-a lăsat decât cu o soluție ipotetică. Dezvoltatorul imobiliar e dispus să renunțe la proiectul său, dacă… Primăria Timișoara îi dă 80.000 de euro.

oncogen

La OncoGen se lucrează la un program de diagnosticare care va crește cu 80% eficiența tratamentului pentru cancer

Specialiștii care lucrează la OncoGen – Centrul de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului din Timișoara vor dezvolta un soft prin care se va pune diagnostic personalizat în cancer. Conform studiilor, acest diagnostic crește cu 80% eficiența tratamentului.

ovidiu sîrbu

Alt „competent” în Guvernul Dăncilă: timișoreanul Ovidiu Sîrbu (ALDE), secretar de stat la Transporturi

Numit joi secretar de stat în Ministerul Tranporturilor, timișoreanul Ovidiu Sîrbu (ALDE) încurcă borcanele, atacând Primăria Timișoara fiindcă… n-are șosea de centură, iar infrastructura rutieră este la pământ. Acum câteva luni, același Sîrbu afirma că a demisionat dintr-o funcție avută în primărie, fiindcă municipalitatea punea prea mare accent pe… infrastructura rutieră.

Să nu mai fim retrograzi! De ce nu vom avea automate de bilete și vom face tot mai multe plăți cu telefonul

Trebuie să înțelegem că viața modernă este bazată pe noile tehnologii. Asta spune primarul Nicolae Robu, care susține că telefonul este viitorul. Oricum, biletele pe hârtie nu sunt de viitor și doar „iresponsabilii” mai investesc în așa ceva.

soare

Bucură-te de soare, dar nu uita să ai grijă de pielea ta

Îți faci bagajul și visezi la zile senine, în care te bucuri de mare și soare. Vrei cel mai frumos bronz, dar, pentru asta, trebuie să te asiguri că ești pregătită. Înainte să pleci, fă-ți timp să-ți vizitezi medicul dermatolog, nu uita crema cu factor de protecție ridicat, bea apă și nu sta la plajă în miezul zilei.

mercedes

Mercedesul lui Robu rămâne, deși Retim nu va mai avea contract cu Primăria Timișoara

Faptul că, în mai puțin de o lună, cel puțin teoretic, altă firmă va face curat pe străzile Timișoarei nu înseamnă că primarul Nicolae Robu va rămâne fără Mercedesul de serviciu. Mașina a fost dată în contract de comodat Consiliului Local Timișoara, pe durată nelimitată, spre folosința executivului PMT.

ASU Poli

Politehnica va juca la rand cu Ripensia, ACS Poli si UTA / PROGRAM LIGA a II-a

La sediul Federatiei Romane de Fotbal a avut loc, joi dimineata, tragerea la sorti pentru viitorul sezon competitional al Ligii a II-a Dupa decenii, Timisoara va avea trei echipe in acest esalon, iar suporterii sunt impartiti. Cel mai greu program il va avea Politehnica, echipa suporterilor.

turism

Specialiștii în turism îi bat obrazul lui Robu: Dacă nu se iau măsuri, Timișoara va primi un stigmat, nu un renume

Primăria Timișoara doar se laudă cu deschiderea către specialiștii în turism. În realitate, totul e de fațadă, să nu se spună că administrația locală nu e transparentă. Totul se face după cum vor cei din PMT, așa că, în aceste condiții, membrii Comisiei Operative de Turism (COT) au decis să se retragă, dar nu înainte de a trage un semnal de alarmă.

Editorial de Eugen Sasu

Să nu uiți, Darius

Ce ne facem dacă Darius Vâlcov are dreptate? N-are cum să aibă, clar, dar hai să ne imaginăm că premierul Viorica Dăncilă, președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea, PSD și ALDE în fructoasa lor coaliție vor guverna atât de eficient cât cele spuse de Darius Vâlcov la Antena 3 nu vor fi baliverne.

întreruperi

Întreruperi de curent

E-Distribuție a programat joi, 19 iulie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – Bd. Liviu Rebreanu nr. 2/4, orele 9 – 17, Cernăteaz (p), Carani (p), Sacoșu Mare – doar Zona Cocoș, Beregsău Mic (p), orele 9 – 17; Lugoj – str. Tapiei, orele 8 – 16.

Top