Stirile din ziua: 28 iulie 2018

ziua județului timiș

Ziua Județului Timiș, în Bastionul Theresia: schimb de gardă, concerte și foc de artificii / FOTO

Ziua Județului Timiș, în Bastionul Theresia: schimb de gardă, concerte și foc de artificii / FOTO

În Bastion a avut loc schimbul de gardă, iar cei îmbrăcați în uniforme imperiale au făcut deliciul publicului. A fost prima zi a județului Timiș celebrată în stil mare, în fața multor oameni ieșiți să se bucure de o seară frumoasă de vară.

cinematograf

Teatrul Maghiar a primit oficial Cinema Arta și aduce 250.000 de euro pentru reabilitare!

Veste cu adevărat bună din cartierul Iosefin. Fostul Cinema Arta, degradat până peste poate, a intrat, pentru următorii 25 de ani, în administrarea Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely”. Noul administrator are și primii bani pentru reabilitare: un sfert de milion de euro, din fonduri private!

madgearu 10

Lucrările de pe Madgearu 10, oprite oficial. Ilegalități cât casa, făcute în echipă

Gringo Bivolaru nu va putea să-și facă, totuși, casa visurilor lui pe strada Virgil Madgearu 10. Grație demersurilor Asociației Culturale „Salvați Patrimoniul Timișoarei”, Inspectoratul de Stat în Construcții a decis oprirea lucrărilor și a sancționat mai multe persoane. Dacă Gringo vrea să continue, trebuie să ia altă autorizație de la primărie.

reabilitarea fațadei

Șantierul de la Operă așteaptă de doi ani. Noroc cu pompierii, care verifică să nu cadă bucăți de fațadă / FOTO

Noroc cu pompierii, care verifică, din când în când, dacă nu cad bucăți de pe Opera Română. Reabilitarea fațadei ar fi trebuit să înceapă acum mai bine de doi ani, dar sunt încă departe de start. Documentația nu e gata nici acum și nu există toate avizele.

sorin supuran

Supuran: Voi face public raportul de audit de la STPT și modul în care înțelege primarul Robu să-și respecte angajamentele

A stat cam 7 săptămâni la conducerea STPT, timp în care spune că s-a edificat asupra felului în care funcționează – sau nu – lucrurile. Demis în lipsă, Sorin Supuran anunță că va face public raportul de audit întocmit la societatea de transport și va vorbi despre felul în care înțelege să-și respecte angajamentele primarul Nicolae Robu.

Top