Stirile din ziua: 9 iulie 2018

ștranduri

Inspectorii DSP, în controale la ștrandurile din Timiș

Inspectorii DSP, în controale la ștrandurile din Timiș

A venit vara, cel puțin din punct de vedere calendaristic, iar ștrandurile încep să se umple de oameni dornici de distracție. La ștrand au fost și inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș, dar nu pentru a se distra, ci pentru a controla.

credit bancar

Credit bancar de 100 de milioane de lei. Primăria Timișoara plătește consultant care să-i spună cum să facă

Primăria Timișoara se pregătește să ia un credit bancar de 100 de milioane de lei. Sunt prea multe proiecte, prea multe investiții și prea puțini bani la bugetul local, după cum susține Nicolae Robu. PMT, care are datorii către societățile și regiile din subordine și are de plătit un alt credit, caută consultant.

piață

Ruina de piață de pe strada Oglinzilor va fi demolată. De urgență, deși certificatul de urbanism e din 2017 / FOTO

Construcția abandonată de pe strada Oglinzilor, acolo unde ar fi trebuit amenajată o piață, va fi demolată. Au decis asta de urgență consilierii locali, proiectul fiind pe ordinea suplimentară a plenului. Certificatul de urbanism este emis încă de anul trecut, iar primarul Nicolae Robu spune că acolo se va face totuși o piață. Cândva, nu acum.

Primăria Timișoara începe dezinsecția și deratizarea

Licitația pentru dezinsecție și deratizare, reluată de la 0 la Timișoara. Primăria, pusă să plătească și 1.000 de lei

Primăria Timișoara a fost obligată să reia licitația pentru dezinsecție și deratizare. Procedura declanșată în primăvară a fost contestată și acum trebuie pornită de la zero. În orașul de pe Bega nu s-a mai „dat” intensiv contra diverșilor dăunători de 5 ani.

klaus iohannis

Klaus Iohannis a revocat-o din funcție pe Laura Codruța Kovesi

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni, 9 iulie, decretul de revocare din funcția de procuror-șef al DNA a Laurei Codruța Kovesi. Curtea Constituțională admisese, pe 30 mai, că există un conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Guvern în cazul respingerii revocării lui Kovesi.

aquatim

Apă rece oprită zilnic în Recaș

Aquatim anunță că în săptămâna 9 – 13 iulie, între orele 8 și 16, va întrerupe zilnic furnizarea de apă rece în Recaș, pentru spălarea bazinelor de acumulare a apei potabile și a rețelei de distribuție, cu utilaje speciale, cu un amestec de apă și aer sub presiune. „La reluarea alimentării cu apă rece este

întreruperi

Întreruperi de curent

E-Distribuție nu a programat luni, 9 iulie, întreruperi de energie electrică în Timișoara, ci doar în județ, astfel: Bencecu de Sus (p), Temerești, Topolovăț, Beregsău Mic, Sânmartinu Sârbesc (p), orele 9 – 17.

Top