Terapie prin artă pentru copii și adolescenți, la Timișoara

La Timișoara se face terapie prin artă pentru copii și adolescenți. Art terapia este o metodă care utilizează procesele creative pentru a ameliora starea fizică, mentală și emoțională.

Asociația Sfera Timișoarei a demarat proiectul Art Therapy, un proiect de intervenție culturală co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Primăria Timișoara. Astfel, până în luna octombrie, sunt organizate pentru copiii și adolescenții la sediul Centrului de Sănătate Mintală Timișoara, de două ori pe săptămână, ateliere de artă coordonate de Lorena Garoiu, împreună cu psihoterapeutul Veronica Cebuc, psihopedagogul Daniela Luca și dr. Liliana Nussbaum.

Arta are o valoare particulară pentru copiii căroroa deficiența le restricționează capacitatea de a participa la activități precum ar fi jocul sau sportul. Terapia prin artă, fie că este vizual-plastică, fie că utilizează alte mijloace de expresie (cuvântul, sunetul, gestul etc.) deblochează procesele psihice, avînd o valoare psihodiagnostică. Utilizarea unor teste precum cele utilizate in terapia prin pictură/desen: arborele, omulețul, casa, familia etc. furnizează informații prețioase asupra personalității copilului și adolescentului. „Prin intermediul acestui proiect vom acorda o șansă reală de integrare în societate a copiilor și tinerilor care suferă de tulburări psihice, dar care pot fi remediate. Arta este o metodă dovedit eficientă în procesul terapeutic al acestei categorii vulnerabile”,transmit orgnizatorii.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Aeroportul International Timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

Alianța Vestului are un susținător surpriză: Victor Ponta

Prezent la Cluj, președintele Pro România, Victor Ponta, s-a declarat un susținător al Alianței Vestului (AVE), fondată de primarii municipiilor Arad, Cluj, Oradea și Timișoara. Fostul premier mai spune că numai idioții pot să creadă că cei patru primari care au fondat AVE vor să rupă România. Prezent la Cluj la o întrunire a Biroului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța Vestului are un susținător surpriză: Victor Ponta
MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

CCIAT

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Noi serii de cursuri la început de an la CCIA Timiș

Datorită succesului de care s-au bucurat cursurile de formare organizate anul trecut în rândul firmelor și la solicitarea acestora, anul 2019 începe la CCIAT cu o serie de șase cursuri acreditate. În 2018, CCIAT a organizat 50 de cursuri, la care au participat 606 cursanți. Cursurile din acest an organizate de Direcția Formare și Perfecționare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noi serii de cursuri la început de an la CCIA Timiș

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră