Pe Podul Dragalina ar putea începe, în sfârșit, șantierul. Undeva prin octombrie

Proiectul de la Podul Dragalina va fi revizuit în aproximativ două săptămâni, după care s-ar putea da dispoziție de reluare a șantierului. Asta înseamnă însă, oricum, că podul nu va putea fi terminat în primăvara lui 2019, așa cum era programat inițial.
podul dragalina
Ordinele de începere a lucrărilor la podurile Eroilor și Dragalina, din zona Iosefin, au fost date la finele lunii aprilie. Din luna iunie, Podul Eroilor este închis de tot, iar pe Dragalina se circulă cu restricții, fiind oprită tramvaiele, care nu mai ajung la Gara de Nord. Dacă pe Podul Eroilor se mai lucrează, pe Dragalina, șantierul a durat cam o săptămână, timp în care a fost demolată una dintre balustrade. Apoi s-a oprit și n-a fost reluat nici până în ziua de azi, spre nemulțumirea timișorenilor care locuiesc în zonă. Vestea proastă este că e puțin probabil să se mai facă ceva acolo în acest an. Asta, pentru că întreruperea a fost cauzată de unele necorcondanțe din proiect. Ele urmează să fie corectate, dar numai peste câteva săptămâni. „Lucrările sunt întrerupte la Podul Dragalina, datorită nevoii de a se face modificări în proiect. Au fost descoperite rețele de utilități altfel poziționate și altele decât cele avute în vedere de proiectant, care erau prevăzute în documentele de arhivă și respectiv au fost altele decât cele identificate și prin explorările făcute în zonă pe teren. Și atunci, s-a impus să se modifice proiectul. Am fost informat săptămâna trecută că e aproape gata această revizuire de proiect și că în curând, probabil într-o săptămână sau două, proiectantul va da dispoziție de șantier cu modificările pe care le-a operat și atunci se vor putea relua lucrările”, a declarat, marți, primarul Nicolae Robu.

Panoul de identificare a lucrării indică drept dată de începere 24 aprilie 2018 și termen de execuție 10 luni. Este evident că șantierul nu are cum să fie încheiat în februarie 2019. „Termenul de execuție nu se schimbă, numai că, dacă din motive independente de executant, pentru un anumit interval de timp, lucrările sunt sistate, acel interval de timp trebuie adăugat la termenul calendaristic stabilit inițial”, explică edilul. Robu nu a putut preciza când ar putea începe, de fapt, lucrările. „Nu pot da un răspuns mai precis, dar eu sper ca, așa cum mi s-a spus, într-o săptămână-două, să se finalizeze aceste revizuiri ale proiectului și să reînceapă lucrările”, afirmă acesta. E puțin probabil însă ca în acest an să poată fi făcute lucrări de anvergură. La Podul Dragalina, licitația a fost adjudecată de SC Tehnodomus din Arad, pentru o sumă de 7,2 milioane de lei, cu tot cu TVA. Cea mai mare parte a banilor vine de la guvern, prin PNDL II. Podul va fi lărgit și vor fi făcute piste de biciclete și trotuare.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

diedre a spus: (septembrie 25th, 2018 at 17:17 )

Sigur, bineinteles ca se vor aduna lunile in care nu au miscat un deget.Cum pregatiti voi, aia din Primaria lui Peste Prajit deschiderile astea de santier!?Sunteti o armata de frecangii acolo, nici unul in stare sa verifice ce este pe teren?
Nu na existat un singur proiect in Timisoara unde lucrarile sa nu se poticneasca si stagneze cu lunile de zile!
Incompetenta plus delir de grandoare!

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Aeroportul International Timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

România obține victoria în fața Spaniei. Decisivul, mâine, contra Ungariei

Un pas a fost făcut. Selecționata feminină de handbal a României își păstrează șansele pentru medalii la Campionatul European din Franța. „Tricolorele” au învins-o astăzi, cu greu, pe Spania, o care nu mai avea șanse de calificare și care, evolua, așadar, fără presiune. A făcut-o cu multă dezinvoltură, mai ales în prima parte a jocului....
Citeşte tot articolul Citeste articolul România obține victoria în fața Spaniei. Decisivul, mâine, contra Ungariei
CCIAT

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră