Stirile din ziua: 27 septembrie 2018

gara de nord

Alarma falsă cu bombă de la Gara de Nord, „opera” unui hoț de buzunare

Alarma falsă cu bombă de la Gara de Nord, „opera” unui hoț de buzunare

În urmă cu două săptămâni, un telefon primit la 112 a pus pe jar oamenii legii. Apelul anunța un colet suspect în apropierea Gării de Nord din Timișoara. S-a dovedit a fi o alertă falsă, iar acum a fost identificat și autorul, în persoana unui hoț de buzunare!

barbari

„Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” intră de vineri în cinematografe

Al șaselea lungmetraj al regizorului Radu Jude, „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, propunerea României pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină” a premiilor Oscar 2019, intră, de vineri, în cinematografele românești. Din distribuție fac parte mai mulți actori din Timișoara.

pnl timiș

Urâm trădarea, dar îi iubim (și șantajăm) pe trădători. Cum gestionează PNL Timiș relația cu traseiștii politici

PNL Timiș are antamați deja mai mulți aleși locali din alte partide în perpectiva viitoarelor alegeri. O spune Alin Popoviciu în a lui strategie, din care prezentăm un nou episod. Traseiștii politici care vor să vină în PNL Timiș, vor fi puși însă să semneze o adeziune, ce va fi păstrată la secret.

calea ferată

Prefecții din Timiș, din Caraș-Severin și Hunedoara caută soluții pentru semnalizarea trecerilor de cale ferată

Accidentele care au loc la trecerile la nivel cu calea ferată nesemnalizate din Timiș sunt foarte numeroase, multe soldându-se cu decese sau răniri grave ale conducătorilor auto. Prefectul Eva Andreaș a tras un semnal de alarmă încă din luna august, în Colegiul Prefectural.

strada polonă

Sunt mai bune semafoarele decât calmatoarele! Petiție anti-cozi în trafic pe strada Polonă

Calmatoarele de trafic din zona Polonă le scot peri albi șoferilor care sunt nevoiți să parcurgă zilnic acest drum. Oamenii au făcut o petiție prin care îi cer primarului Nicolae Robu să renunțe la „polițiștii culcați”, iar în locul lor să fie instalate semafoare cu buton.

merlin

Săptămâna de magie. Începe Festivalul Internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin” / PROGRAM

Fiecare copil merită un dar special, care poate fi, de exemplu, o poveste cu păpuși. La Timișoara începe duminică, 30 septembrie, a treia ediție a Festivalul Internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin”. Va fi o săptămână de magie, pentru copiii de toate vârstele.

apa calda

Fără apă caldă

Colterm anunță că, în vederea remedierii unei defecțiuni la rețeaua primară, va întrerupe joi, 27 septembrie, între orele 9 și 14, furnizarea apei calde la PT Plevna. Vor fi afectați consumatorii care locuiesc în imobilele arondate străzilor 16 Decembrie 1989, Brașov, Caraiman, Gh. Doja, Plevna, Remus, T. Vladimirescu (parțial), V. Madgearu (parțial).

folclorul

Folclorul autentic, celebrat la Timișoara. Două seri și-o premieră cu Ansamblul Lăutarii din Chișinău

Iubiți folclorul autentic românesc, indiferent de zona din care provine? Atunci rezervați-vă două seri în luna octombrie, pentru două spectacole pe care o să le țineți minte. E ediția a cincea a Festivalului Național „Tradiții la Români”, care aduce în premieră la Timișoara un ansamblu de renume.

Firme din Timiș, la ZR-BizNet Zrenjanin 2018

O delegație de afaceri a Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a participat la misiunea economică organizată la Zrenjanin (Serbia). Târgul s-a adresat firmelor din toate domeniile de activitate, obiectivul principal fiind promovarea și dezvoltarea afacerilor și investițiilor, la nivel interregional și transfrontalier.

întreruperi

Întreruperi de curent

E-Distribuție a programat joi, 27 septembrie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – Spl. N. Titulescu (p), Bd. Republicii (p), Jiul (p), Martir Andrei Istvan nr. 2, Martir Vasile Balmuș 33 Sc. B, orele 9 – 17; fermele Stejarul Honorici, Ordos Honorici, Bulea, Honorici, Mecanizare Honorici, Cutina (p), Beregsău Mic (p), Dudeștii Vechi – casnici,

Top