Stirile din ziua: 13 septembrie 2018

apă caldă

Robu: Am rezolvat problema, timișorenii vor avea apă caldă

Robu: Am rezolvat problema, timișorenii vor avea apă caldă

După ce E.On a închis robinetul a doua oară în acest an, pentru neplata la timp a facturilor de către Colterm, primarul Nicolae Robu anunță că s-a înțeles cu furnizorul de gaz. Asta, în ciuda a ceea se vede la televizor sau se poate citi „pe web”. UPDATE: E.On nu a reluat încă furnizarea de gaz.

deszăpezire

Forța majoră, salvarea Timișoarei. Primăria are soluții pentru curățenie și deszăpezire, pentru care încă nu a lansat licitațiile

Nu vom rămâne nici cu gunoaiele pe străzi, nici îngropați în omăt, deși municipalitatea nu are, în acest moment, contracte pentru salubrizare și deszăpezire. Nu se știe nici dacă vor fi încredințări directe sau licitații, dar primarul Nicolae Robu promite că se va apela la soluții de forță majoră.

Editorial de Ino Ardelean

Începutul statului jandarmeresc în România

Așadar, la mai bine de o lună de la atrocitățile din 10 august, Jandarmeria a depus o plângere penală la DIICOT, invocând o tentativă de lovitură de stat. Prin urmare, nu ajunge că participanții pașnici de la miting au fost bătuți la sânge și gazați, dar acum mai sunt și acuzați că au încercat să dea jos guvernul cu forța.

nokia

Tranzacție importantă pe piața imobiliară din Timișoara. Sediul Nokia, vândut cu 6,2 milioane de euro

Clădirea în care a funcționat Alcatel și ulterior Nokia are un nou proprietar. Ea a fost cumpărată, după un an de negocieri, de CIT Grup, principalul distribuitor de echipamente IT refurbished pe piața românească. Grupul se lansează astfel și în afaceri imobiliare.

litvest

LitVest 2018: când cartea vine cu tramvaiul și se citește pe pătură sau la faruri de motocicletă

Dacă e toamnă, la Timișoara trebuie să fie și literatură. Anul acesta se face și lectură în tramvai, se joacă roluri pe stradă sau se citește pe pătură, în piață. E LitVest 2018, organizat de Biblioteca Județeană Timiș, care continuă să se încăpățâneze să demonstreze că o carte bună / sau mai multe / merită toate eforturile.

mărăști

A avea sau a nu avea semafoare în turbo-girație. Se numără mașinile care trec prin Piața Mărăști

Cam într-o săptămână ar trebui să știm dacă vom avea sau nu semafoare în Piața Mărăști. Momentan se numără mașini și se analizează diverși parametri în ceea ce Primăria Timișoara a decis să fie prima turbo-girație din oraș. Semafoarele ar putea funcționa și în regim de test peste câteva zile.

Teodor Melescanu

Dosarul în care este vizat Teodor Meleșcanu, deschis după plângerea penală a unui timișorean

În luna iunie, ministrul de Externe Teodor Meleșcanu și-a numit fiul vitreg în funcția de consul la Strasbourg. Problema era că pentru aceeași funcție trecuse un concurs universitarul și scriitorul timișorean Vasile Popovici, cel care a și făcut plângere penală împotriva membrului Cabinetului Dăncilă.

Gunoaie pe străzi, la Timișoara

Nu mai aruncați canapelele în stradă! Se schimbă modul în care se fac campaniile de curățenie la Timișoara

La Timișoara nu se mai face curățenie de toamnă sau primăvară așa cum erați obișnuiți. Campaniile de curățenie își schimbă formatul, așa că, până să fie anunțată prima, nu mai duceți chiuvete și canapele la colțul străzii! E plin de rampe ilegale, polițiștii locali dau sute de amenzi, dar ele nu par să impresioneze.

ladea

Ladea. Expoziție-eveniment și carte, la Fundația Triade

Unul dintre cei mai importanți artiști plastici ai României va fi readus mai aproape de sufletele și memoria celor care l-au admirat. O expoziție a Maestrului în casa Învățăcelului, devenit între timp om mare și plecat și el puțin, va fi deschisă la finele acestei săptămâni.

apa calda

Fără apă caldă

Colterm anunță că, în vederea remedierii unei defecțiuni la rețeaua termică primară, va înrerupe joi, 13 septembrie, între orele 8 și 18, furnizarea apei calde la PT 34, 43A, 43M, 44 si 46. Vor fi afectați consumatorii care locuiesc în imobilele aflate pe străzile Brediceanu, Balta Verde, Bogdăneștilor, Cetății, Mircea cel Bătrân, Circumvalațiunii, Mendeleev, Hamlet,

întreruperi

Întreruperi de curent

E-Distribuție a programat joi, 13 septembrie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Versului (p), Pepinierei (p), Lidia (p), Cântului (p), Elevului (p), Calea Martirilor (p), Naturii (p), Peșterii (p), Bd. Liviu Rebreanu nr. 132, sc. A, ao. 19-20, orele 9 – 17; Dumbrăvița – lângă centură Tuning Tedy, Zgribești, Coștei, Bara, Lăpușnic, Cutina,

Top