Stirile din ziua: 3 septembrie 2018

Alina Gorghiu

Alina Gorghiu, vicepreşedinte în Biroul Permanent al Senatului

Alina Gorghiu, vicepreşedinte în Biroul Permanent al Senatului

Plenul Senatului a votat, luni, la deschiderea sesiunii parlamentare componenţa Biroului Permanent. Timișul are doi vicepreședinți. Nicu Fălcoi (USR) și-a păstrat funcția, iar Alina Gorghiu (PNL) i-a luat locul lui Cornel Popa.

carafe

Bomboniere, bibelouri, carafe și pahare: din România socialistă, în Bastionul Theresia

Carafe, bomboniere, tot soiul de pahare și bibelouri, adunate într-o viață de om. O expoziție nostalgică are loc, la acest început de toamnă, la Muzeul Național al Banatului. Veți putea admira aici obiecte de sticlărie și porțelan produse, până în 1989, în fabricile din România.

pădurice

Modernizarea în forță a făcut ravagii în Parcul Pădurice. Probleme în zona Versului / FOTO

Strada Versului are acum asfalt și parcări, dar amenajarea acestora pare să fi distrus… Păduricea. În partea dinspre fostul șantier, parcul a cărui reabilitare a costat peste 1,1 milioane de euro arată ca după bombardament. Nimeni în afară de locuitorii din zonă nu pare deranjat.

banat

La pas prin… cuină. Cum te poți înscrie la un concurs de bunătăți din Banat

Îți place să bucătărești? Ba mai mult, ți-s dragi rețetele din Banat și bunătățile din cuina bunicii? Te poți înscrie la un concurs inedit al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană și al Asociației CRIES. Poți fi unul dintre cei care definesc gustul Banatului.

cj timiș

Politehnica și CJ Timiș continuă colaborarea. Studenții pot vedea cu ce se „mănâncă” administrația

Studenții UPT de la Administrație Publică vor putea face practică la CJ Timiș. Consilierii județeni au fost de acord cu prelungirea acordului-cadru de colaborare cu Universitatea Politehnica. Parteneriatul inițial a fost semnat în urmă cu doi ani.

transport în comun

Plimbări private pe Bega, cu vaporașele STPT. Cât costă să-ți impresionezi prietenii

Ce puteți face cu aproximativ 300 de euro la Timișoara? De exemplu, să vă plimbați prietenii cu vaporașul pe Bega. STPT oferă spre închiriere celebrele ambarcațiuni pe care nu le poate folosi pentru transportul în comun. Aveți voie cu suc și cafea, dar nu și cu mâncare.

bacalaureat

Deputat PNL de Timiș: Dragnea e preocupat de corupții din pușcărie, iar mii de absolvenți de liceu îngroașă cozile la graniță

Ignorați de guvernanți, mii de absolvenți de liceu care n-au promovat bacalaureatul nici în sesiunea de toamnă se văd nevoiți să-și creeze un viitor peste graniță, fiindcă în țară nu sunt soluții pentru ei. Asta susține coordonatorul Comisiei de Educație din PNL, deputatul Marilen Pirtea.

e-distribuție

Planuri mari anti-beznă. E-Distribuție vrea investiții de 9,5 milioane de euro în Timiș

E-Distribuție Banat scoate la licitație un contract pe 3 ani, pentru lucrări de proiectare și realizare de rețele de medie și joasă tensiune, precum și pentru operațiuni de măsură și back-office în județele din vestul țării. În Timiș, suma alocată este de peste 9,5 milioane de euro.

Editorial de Eugen Sasu

Demonizarea noului SRI

Asaltul penalilor asupra justiției nu putea fi declanșat la începuturi fără o argumentație pretins logică. Scena luptei s-a ocupat astfel cu un grup infracțional organizat ce se considera victimă în relația cu instituțiile de urmărire penală ale statului.

zero waste

Mici, dar iubitori de natură. Școala Zero Waste și-a desemnat câștigătorii

Concursul Național de Educație Ecologică Școala Zero Waste, ediția 2018, organizat de EcoStuff România, și-a anunțat câștigătorii. Sunt cei mai buni elevi din primele 13 școli clasate în concursul Școala Zero Waste, care au participat la tabăra Zero Waste Summer Camp, de la Căsoaia, în județul Arad.

Top