Stirile din ziua: 28 septembrie 2018

patrulaterala vestului

Patrulaterala Vestului sau cum vor să colaboreze primarii PNL Boc, Bolojan, Falcă și Robu

Patru dintre cele mai avansate orașe ale României, cu patru primari liberali. Acum vor să colaboreze, pentru a derula proiecte și mai mari. Nicolae Robu, Emil Boc, Gheorghe Falcă și Ilie Bolojan au înființat Patrulaterala Vestului.

rata bancara

Cum funcționează schema de ajutor de stat. Întâlnire la CCIAT

În cadrul acordului de colaborare încheiat între Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timișoara, privind promovarea şi mediatizarea la nivel teritorial a schemei de ajutor de stat instituită de H.G. nr. 807/2014, prin întâlniri lunare cu operatorii economici, reprezentanții firmelor din Timiș sunt invitați marți, 2 octombrie,

gal timișoara

Vin 7 milioane de euro pentru comunitatea locală. GAL Timișoara așteaptă proiectele

Grupul de Acţiune Locală Timişoara a finalizat procedurile pentru obţinerea de fonduri europene destinate mediului urban, respectiv Timişoara. Este vorba despre aproape 7 milioane de euro, sumă care va fi împărțită între sectorul public şi cel privat.

salvați copiii

Aparate medicale, unice în vestul României, donate de Salvați Copiii către Spitalul Louis Țurcanu

Oamenii buni și implicați fac lumea să se miște. Este și cazul celor de la Organizația Salvați Copiii, filiala Timișoara, care au făcut o nouă donație către Spitalul Clinic de Urgență „Louis Țurcanu”. Cele două aparate au ajuns în dotarea secției de chirurgie a unității sanitare.

vaporașele

Pornește transportul în comun cu vaporașele. Orarul și prețul biletelor urmează să fie anunțate

Aveți de mers prin oraș? De săptămâna viitoare, veți putea folosi nu doar „clasicele” autobuze, tramvaie și troleibuze, ci și vaporașele. Pornește, în sfârșit, transportul public cu vaporașele pe Bega. S-au rezolvat toate problemele, mai puțin cea legată de costul biletelor. Urmează să fie anunțate detalii despre orarele de transport.

linia 5

Transport școlar la Timișoara. Elevii din Dacia, Șagului și Soarelui vor merge cu minibuzele primăriei

Transport școlar cu microbuzul și la Timișoara. Pentru început vor fi trei rute, care vor lega trei cartiere de școlile din centrul orașului. Primarul Nicolae Robu spune că se va întâmpla de peste aproximativ 2 săptămâni, după ce la STPT vor mai fi angajați șoferi.

centura de sud

Centura de Sud, o nouă amânare! Nicio șansă să înceapă șantierul

Procesul firmelor care au contestat licitația de atribuire a lucrărilor de la Centura de Sud a Timișoara va mai dura. Completul Curții de Apel București și-a declinat competența, așa că urmează alt complet și alt termen. Șantierul nu poate începe mai devreme de jumătatea lui 2019.

mihaela mircea

Primăria Timișoara intră în șantier în 2019. Ca să nu mai pice bucăți de pe fațadă

Primăria Timișoara va plăti 60.000 de euro pentru proiectul tehnic pentru reabilitarea fațadei clădirii de pe CD Loga 1. Acesta ar trebui să fie gata până la sfârșitul anului în curs, astfel încât, în 2019, ar trebui să apară schelele.

skatepark

Skateparkul din Parcul Central, scos din nou la licitație. Prețul: aproape 520.000 de euro

Poate a treia oară e cu noroc. Primăria Timișoara vrea să facă din nou skatepark în Parcul Central și scoate la licitație lucrarea. A mai încercat o dată, acum trei ani și jumătate, și s-a lăsat cu procese, care au întârziat orice demers ulterior. Suma pusă la bătaie: peste jumătate de milion de euro.

întreruperi

Întreruperi de curent

E-Distribuție a programat vineri, 28 septembrie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Neptun, Martir Marius Nemțoc (p), Calea Buziașului (p), orele 9 – 17, str. Cluj nr. 12, orele 12 – 16; fermele Stejarul Honorici, Ordos Honorici, Bulea Honorici, Mecanizare Honorici, Fărăsești, Homojdia, Pietroasa, Poieni, Crivina de Sus, Beregsău Mic – casnici, Dudeștii

Top