Stirile din ziua: 14 septembrie 2018

stpt

Mică, dar vioaie, echipa STPT va face lumină în Timișoara până la finele anului. Jumătate din problemă s-a rezolvat deja

Până la finele anului, STPT va rezolva problema beznei de pe străzile Timișoara. Este ceea ce susține primarul Nicolae Robu, conform căruia în câteva săptămâni au fost soluționate jumătate din sesizările din ultimele 12 luni.

strada oituz

Biciclistul care și-a spart fața pe strada Oituz n-avea ce căuta acolo. Robu: E regretabil ce s-a întâmplat

Primarul Nicolae Robu regretă incidentul în urma căruia un biciclist a ajuns la spital, după ce a căzut într-o groapă nesemnalizată, într-o zonă în care nici iluminatul stradal nu funcționa. Edilul spune însă că și acesta ar fi avut partea lui de vină.

#fărăpenali

Greu la Timișoara cu număratul semnăturilor #fărăpenali

Primăria Timișoara nu a reușit să valideze semnăturile strânse de USR în timpul campaniei #fărăpenali în funcții publice. Nu e însă situația cea mai rea în Timiș, pentru că, în Lugoj, primarul PSD a invalidat jumătate și a refuzat să spună și care sunt cele incorecte, și motivele pentru care a decis asta.

Robu: Perioada critică a trecut, nu vom mai avea probleme cu banii. De unde vine salvarea

Nu vor mai fi probleme stringente cu banii la Primăria Timișoara. Asta susține Nicolae Robu, conform căruia salvarea vine de la impozitele colectate, pe trimestrul trei, de la firmele din oraș. Suma va fi de ajuns pentru plata datoriile urgente, după care se va intra în „zona normalității”. Adică a restanțelor pe care le are toată lumea.

Lucian Varsandan

Lucian Vărșăndan a câștigat definitiv procesul cu Primăria Timișoara

Ceea ce a hotărât Tribunalul Timiș rămâne în picioare: Primăria Timișoara trebuie să evalueze proiectul de management depus, anul trecut, de Lucian Vărșăndan. A decis asta Curtea de Apel Timișoara, iar municipalitatea va trebui să publice sentința pe propriul site și într-un ziar de largă circulație.

Lego®

Lumi fantastice din piese Lego®, de văzut neapărat la mall / FOTO

Dinozauri, cavaleri sau OZN-uri – aparent, lucruri care nu au nimic în comun. Cum ar fi însă ca toate acestea să fie făcute din… piese Lego®? Se poate, iar unii au devenit adevărați maeștri. Haideți să vedeți ce minuni pot construi niște mâini iscusite.

întreruperi

Întreruperi de curent

E-Distribuție nu a programat vineri, 14 septembrie, întreruperi de energie electrică în Timișoara, ci doar în județ, astfel: Orțișoara – fermele Avicola Orțișoara Tineret, Avicola Orțișoara Găini, Avicola Orțișoara; IAS Orțișoara, Schroder, Protecție Catodică, Petrom, IAS Carani, Dragomirești, Zgribești, Oloșag, Sacei, ferma Saceni, Beregsău Mic (p), Dudeștii Vechi – casnici, Deta – str. 1 Mai,

Top