Stirile din ziua: 5 septembrie 2018

sticlărie

Ca-n vitrina cu bibelouri și macrame. Expoziție pentru nostalgici, în Bastionul Theresia / FOTO

Vă amintiți vitrinele cu balerine, rătuște și căței de porțelan, așezați cuminți pe macrameuri? Făceau parte din cotidian în multe dintre apartamentele românilor înainte de 1989. Acum puteți regăsi un strop din acea atmosferă în mansarda Bastionului Theresia.

social biking challenge

Pedalați și câștigați. Timișoara, singurul oraș din România inclus în Social Biking Challenge

Cât de mult este folosită bicicleta în Europa? Care sunt rutele preferate de amatorii de pedalat? Sunt doar câteva întrebări la care își propune să răspundă campania Social Biking Challenge. Timișoara este singurul oraș din România inclus în această inițiativă a Comisiei Europene.

Brantner preia şi deszăpezirea Timişoarei

Deszăpezirea ajunge, în sfârșit, în CL. Ar putea urma fie o licitație, fie o încredințare directă

Am intrat în prima lună de toamnă și Primăria Timișoara abia acum supune la vot în CL aprobarea delegării de gestiune a serviciului public de deszăpezire. Dacă va fi licitație sau încredințare directă către vreo societate din subordine urmează să aflăm. Și nu ne rămâne să sperăm decât că prima ninsoare va cădea cât mai târziu cu putință.

Selecţie de dosare pentru ocuparea postului de Manager Resurse Umane

S.N. Aeroportul Internaţional Timişoara -„Traian Vuia” S.A. Organizează selecţie de dosare pentru ocuparea postului de Manager Resurse Umane, în acord cu specificul activităţii societăţii. Cerinţele pentru dosarul de interviu sunt următoarele: Minim 3 ani de experienţă în domeniul de activitate (activitate în domeniul de resurse umane şi gestionare a personalului angajat, cunoaşterea Codului Muncii şi

parcul rozelor

Primăria vrea terenurile de tenis din Parcul Rozelor. Robu: Trebuie să le exploatăm la maximum

Primăria Timișoara vrea să preia, de la statul român, peste 17.000 metri pătrați din Parcul Rozelor. Este vorba despre terenurile de tenis administrate, în prezent, de Ministerul Tineretului și Sportului. Acolo ar urma să se facă „amenajări interesante de sport-agrement”.

uszoda

Uszoda, un nou plan: parcare supraetajată. Una cu bazin și teren de baschet

Parcare supraterană în „buza” Parcului Central! Vechea ruină de la Uszoda nu va deveni bază sportivă, ci va avea altă destinație, considerată mai utilă de primarul Nicolae Robu. Când și cum ar putea fi pus în practică acest proiect rămâne încă o necunoscută.

memoriile cetății

Memoriile Cetății: când cultura coboară la colțul străzii. 10 artiști în 10 cartiere

Când ați fost ultima dată la un eveniment cultural, de orice fel ar fi fost el, la voi în cartier? Pentru că accesul la cultură nu trebuie să fie legat strict de centrul urbei, proiectul „Memoriile Cetății” își propune să ofere spațiul perfect pentru interacțiunea dintre artiști și comunitate, chiar la colțul străzii.

Top