Stirile din ziua: 6 septembrie 2018

piața mărăști

Piața Mărăști, cu încă o zi mai aproape de începerea anului școlar / FOTO

Piața Mărăști, cu încă o zi mai aproape de începerea anului școlar / FOTO

În Piața Mărăști se lucrează, dar cu mai puțini muncitori decât în filmarea adresată celor cu „suflet negru și minte puțină și nici aia toată bună”. Întreaga amenajare trebuie să fie gata până luni dimineață, când începe școala.

creveți

Vom mai avea creveți în Rozelor, dar numai dacă sunt mai multe standuri. Robu: Facem parcuri să ne bucurăm de ele

Festivalul ratat cu fructe de mare și creveți din Parcul Rozelor nu va pune capăt manifestărilor gastronomice din acest areal. Primarul Nicolae Robu spune că parcurile sunt făcute ca oamenii să se bucure de ele, dar recunoaște că ultima „aventură” putea să se țină foarte bine și în altă parte.

Peste o mie de profesori susțin examenul de titularizare la Timișoara

Moda școlilor cu ștaif ține copiii la ore după-amiază. Robu: Nu vom avea niciodată soluții

La Timișoara se vor face în continuare ore după-amiază. Prea mulți părinți caută să-și dea copiii la școlile cu renume și nimeni nu poate asigura spații suplimentare. La Generală 30 vor fi săli de clasă în containere, dar soluția nu este potrivită peste tot.

centură

Centura de Sud, în niciun caz mai devreme de 2022! Ce așteaptă CNAIR de la UE

Nu mai devreme de 2020! Abia atunci ar putea începe construcția efectivă a mult așteptatei Centuri de Sud a Timișoarei. O recunoaște CNAIR, în documentul prin care anunță că a depus proiectul pentru finanțare din bani de la UE. Oricum, licitația este încă blocată în instanță.

calea martirilor

A început demolarea pe Calea Martirilor. Baricada va fi pusă la pământ până sâmbătă / FOTO

Construcția metalică de pe Calea Martirilor va deveni amintire până la finele săptămânii. Joi dimineață, angajații Colterm au început demolarea ei bucată cu bucată. Traficul este restricționat și, deși operațiunea este anunțată de luni bune, acum au apărut și primele voci care o contestă.

cupa româniei

Politehnica – Ripensia şi UTA – Poli, meciuri tari în Cupa României

Faza a patra a etapei naţionale a Cupei României va debuta marţi, 11 septembrie. În această etapă vor intra în competiţie cele 21 de câştigătoare ale fazei a III-a şi 15 echipe care evoluează în ediţia actuală a Ligii a II-a, urmând a se disputa 18 meciuri, într-o singură manşă, eliminatorie, pe terenul echipei mai slab clasate în sezonul trecut.

lumina libertății

Lumina Libertății. Despre Timișoara și Centenar, în trei seri de poveste

100 de ani, povestiți în 3 seri diferite, sub lumina libertății. E Festivalul Luminii, ediția 2018, care se va desfășura în Piața Libertății și, timp de trei seri, va urmări istoria unui personaj imaginar care traversează primul secol de existență a României.

Top