Stirile din ziua: 21 septembrie 2018

simulare pod jiul

Podul Jiul are OK și de la Monumente, deși Robu spune că s-au cerut modificări de arhitectură

Podul Jiul are OK și de la Monumente, deși Robu spune că s-au cerut modificări de arhitectură

Podul Jiul are toate avizele necesare, așa că Primăria Timișoara poate da drumul la proiectul tehnic și, ulterior, la licitația de execuție. Nicolae Robu pare să fi fost greșit informat de subordonații săi, pentru că spune că nu există acord de la Monumente, fiind solicitată o modificare de arhitectură. Podul a primit însă undă verde.

Teatrul Național

Teatrul Național Timișoara, lăsat acasă de Ministerul Culturii, care n-a alocat bani pentru o deplasare la Chișinău / UPDATE: S-a primit finanțare!

Teatrul Național Timișoara nu ajunge la Chișinău, la Reuniunea Teatrelor Naționale Românești, unde ar fi trebuit să prezinte două spectacole. Este o premieră nedorită, cauzată de indiferența Ministerului Culturii, care nu a alocat banii necesari deplasării.

ambrozie

Din cauza comițiilor și comitetelor, ambrozia nu se mai vede. Nici măcar cea de pe domeniul public

În luna iulie, primarul Nicolae Robu anunța cu mare pompă că va constitui, împreună cu localitățile limitrofe, un adevărat consorțiu de luptă împotriva ambroziei. În septembrie însă, el admitea c-a pierdut pe jumătate lupta, dând vina pe birocrație.

lumina libertății

100 de ani, în trei zile. Lumina Libertății aprinde Piața Libertății

De vineri până duminică, în Piața Libertății are loc Lumina Libertății, o poveste a primului secol de existență al României moderne. E un spectacol de arte performative, muzică, arte vizuale și instalații de lumină, creat de comunitatea locală și artiști din Timișoara și din străinătate.

timisoara de sus

ARound the City: workshop pentru cei care iubesc Timișoara și poveștile ei

Vă interesează patrimoniul cultural al orașului vostru? Vă fascinează clădirile vechi și istoriile din spatele zidurilor? În Anul European al Patrimoniului Cultural, sunteți invitați să fiți parte a unui proiect care vrea să surprindă poveștile Timișoarei printr-o aplicație inovatoare de AR (augmented reality).

festivalul minorităților

Tarantella, ștrudel și colțunași, la Festivalul Minorităţilor Etnice / PROGRAM

Parcul Rozelor este duminică, 23 septembrie, gazda unei noi ediții a Festivalului Minorităților Etnice. Premiera acestui an este Parada Etniilor, programată să aibă loc în centrul Timișoarei. Pe scena din parc vor urca artiști populari și va avea loc o degustare de preparate tradiționale.

pădurea verde

Weekend la Pădurea Verde: Târgul Meșterilor Populari, la o nouă ediție

Târgul Meșterilor Populari a ajuns la a XVIII-a ediție și vă așteaptă, la acest sfârșit de săptămână, la Muzeul Satului Bănățean. Sunt câteva zeci de meșteri / creatori de artă populară, care aduc cu ei un strop din sufletul locurilor lor natale, într-un decor minunat de toamnă.

Top